Kombinace ram

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kombinace ram

Příspěvek od kAdEtT »

Zdravím,
chci se zeptat na kombinaci ram.Mám ted momentálně 2x2gb adataspůvodním taktem 667mhz.Kvůli přetaktování procesoru běží na 800mhz.
tady výpis z everestu A-Data DQVE1B16 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

chtěl jsem upgradovat na 8gb a zakoupil jsem 2x2gb Kingston HyperX 800mhz. Bude to spolu fungovat?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Kombinace ram

Příspěvek od Blue Storm »

pokud nedáš do jednoho kanálu A-Data a Kingston a pokud se s tím množstvím modulů vypořádá deska, tak by mělo :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

desku mám Gigabyte GA-P35-DS3 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48643

Jinak nevim jestli to dobře chápu,ale podle toho co mi ukazuje everest,tak ty paměti co tam mám ted,jedou na 2 frekvencích?400mhz z nich jeden na jiným časování a zbytek 266 taky na jiným nebo jak to je?Nebo proč to ukazuje ddr2-800 ?ty a data jsou 667mhz původně.no paměti píchno do dalších dvou volných slotů co tam mám.
v everestu v záložce SPD Rychlost paměti DDR2-800 (400 MHz)
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

mělo by to teoreticky fungovat?
vylefi
Nováček
Nováček

Příspěvek od vylefi »

Zdravím všechny
Nechci zakládat nové vlákno tak to hodím sem jestli nevadí :)

Plánuji koupi nových ram do PC. Momentálně mám 2x 1GB/800Mhz (od Kingmax -asi nebude nic moc že?)
Pokukuju po KINGSTON 4GB KIT DDR2 800MHz
Takže:
Pro ramky mám 4 sloty (dva žluté a dva červené tuším) - předpokládám že to jsou dva jednotlivé "okruhy" které se nebudou ovlivňovat? --- takže ve žlutých slotech můžu nechat ty dvě 1GB kingmaxe a do červených narvat 2Gb Kingstony? Dostal bych se teda na 6GB....
Nebude to dělat paseku?
Základovka: gigabyte ga-ma78g-DS3h

Děkuju

PS: Omlouvám jse ale v PC nejsem moc zběhlý :/
Naposledy upravil(a) vylefi dne čtv 9. pro 2010, 21:09, celkem upraveno 1 x.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

vrazit to tam mužeš ale bylo by dobré aby byly od stejného vyrobce a stejných specifikací tak budeš mít zaručené že ti to pojede pokud deska takové množství podporuje :) deska podporuje 16 G tak je to v poho 8-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tielka píše:vrazit to tam mužeš ale bylo by dobré aby byly od stejného vyrobce a stejných specifikací tak budeš mít zaručené že ti to pojede pokud deska takové množství podporuje :) deska podporuje 16 G tak je to v poho 8-)
říkám ti to už podruhé...pokud se nedá do jednoho kanálu dva rozdílné moduly, tak v 95% případů se vůbec výrobce ani specifikace nemusí řešit...rychlejší se přizpůsobí pomalejším a tím to končí, nic víc, nic míň :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Už sem se v tomto tolikrát spálil že doporučuju co sem napsal :)
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

dobře děkuji,a jak je mám dát do jednoho kanálu?to,žeby se rychlejší ramky přizpůsobily pomalejším by mi ani tak nevadilo. desku mám Gigabyte GA-P35-DS3 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48643
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

modul starého kitu nedávej do stejného kanálu jako bude modul nového kitu...respektive starý kit osaď třeba do žlutých slotů a nový do červených...stejná barva = stejný kanál
Odpovědět

Zpět na „Paměti“