jen s tím rozdílem, že jsem vyměnil grafickou kartu za ATI Sapphire HD 5770 Vapor-X. Zezačátku mi karta přišla celkem dostačující, ale vzhledem k tomu, že skoro nejde taktovat a FPS ve spoustě hrách taky není žádná sláva, uvažoval jsem nad upgradem. Monitor mám 22 palcový Compaq s max rozlišením 1920x1080. Problém bude akorát v tom, že je skříň celkem malá a ani při výměně za HD 5770 už ve skříni moc prostoru nezbylo. Z tohohle důvodu se chci zeptat, jestli má vůbec cenu pokoušet se o novou grafickou kartu, popřípadě jakou byste mi doporučili, nebo vyměnit skříň i desku (deska neumožňuje taktování procesoru)? (s výměnou zdroje počítám jak při nové skříni, tak při zachování původní). Díky za rady
Naposledy upravil(a) Krteq dne čtv 9. pro 2010, 15:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Přesun z hlavní sekce GK
Cenu to má, ale bez toho aniž bys změřil max. délku karty těžko poradit. Pro tebe by měla cenu leda tak GTX470/HD6870 ovšem vzhledem ke zdroji bych doporučil spíše HD6870.
Jsem si to trochu poplet. Když jsem si kupoval tu vaporku, tak jsem řešil, jestli se mi vejde na výšku kvůli tomu dvouslotu a teď jsem si jen pamatoval, že jsem tam řešil problém s rozměry... do dýlky je tam něco přes 32 cm prostoru.
Tak HD 6870 dorazila, do pc jsem ji taky nacpal. Rozdíl ve výkonu je fakt hezkej, jsem s ní moc spokojenej. Teploty v zátěži okolo 78, v max zátěží (crysis) okolo 89, což už je teda trochu dost, ale grafika pracuje perfektně a hlavně... přijde mi tišší, než ta vapor-x, což mi přijde trochu zvláštní.
Asi je tam grafika dosti stísněna, možná by pomohlo trošku vylepšit airflow (nasávání u disků atp). Každopádně jsem rád, že jsi spokojen. To že je tišší... Může být
No po delším testování v kombustoru jsem se vyšplhal na 95 stupňů... V pokoji mám celkem zimu, ale docela se hrozím toho, až se oteplí. Takže počkám do výplaty a vyměním i case a k tomu i základovku, ať se to neplete .