Dva velmi kvalitní zdroje, nicméně jeden z nich měl malý nedostatek a to podstatně vyšší hlučnost ve střední a vysoké zátěži. Ano , Seasonic S12II 620W je skutečně hlučný při odběru nad 350W a velmi hlučný nad 450W. Bohužel mám rád ticho, tak bylo nutné tento neduh řešit.
Po přečtení tuny recenzí na zdroje jsem došel k závěru, že tento problém dokonale vyřeší jen málo zdrojů v kategorii do 3k Kč. ( v zátěži 500W je drtivá většina natom ještě hůř než S12II)
Nakonec mi zbyli 2 kandidáti:
Seasonic X-560 a Coolermaster SilentPro M600
Vzhledem k nižší ceně a velmi vysokým hodnocením v recenzích (to ovšem X-560 splňuje taktéž) jsem se rozhodl pro CM SilentPro M600 a byl trošku v obavách , zda ono slabší renome tohoto výrobce v oblasti zdrojů nesehraje negativní roli. Naštěstí se obava nepotvrdila, právě naopak.
Balení špičkové a o třídu lepší než u mainstreamu Seasonicu, zpracování zdroje také luxusní, až teda na váhu, která je znatelně vyšší než u S12II620, nicméně je to daň za skvěle provedené a masivní chlazení u CM M600. Po pohodlné instalaci (za vemi chytré považuji i gumové podložky na eliminaci vibrací, z toho by si mohli vzít i jiní výrobci příklad). Cablemanagement je v této ceně již samozřejmost.
Po zapnutí mě ticho nepřekvapilo (on i S12II je při nízké zátěži téměř tichý), největší překvapení bylo při zapnutí furmarku + Prime 95(zátěž asi 450W, plus mínus 550W na zásuvce) , kdy S12II se po chvilce roztočil nad 2000ot, u CM SilentPro M600 pořád ticho a ventilátor se držel těsně pod 1000ot, zajímavé je , že i účinnost byla u CM vyšší, sice jen cca o 10W míň na zásuvce , ale i tak potěší.
testováno na sestavě i5-760 na 4.2Ghz+TT Frio(2x FAN redukován na 950ot) ,GB-P55A-UD3, 4GB DDR3 2Ghz ADATA, N470GTX Twin FrozrII,2xHDD 750GB(WD Caviar Black), DVDRW, X-FI elite Pro, CM HAF922
Za cca 2200 Kč dostanete vskutku luxusní kousek, který v této ceně bude jen těžko hledat konkurenci. A hlavně záruku 5 LET!!
Pro milovníky ticha jasná volba.
srovnání Seasonic S12II 620W vs Coolermaster SilentPro M600
- macmanar
- Začátečník

-
- Hladis
- Moderátor

Re: srovnání Seasonic S12II 620W vs Coolermaster SilentPro M600
Tak Silent Pro a Silent Pro Gold rady od CM jsou opravdu povedene kousky u kterych jsem snad nenasel zadna minus a osobne je preferuju a kupuju do sestav. Jsou opravdu hodne tiche s perfektne resenym chlazenim a po elektronicke strance tomu nelze nic vytknout. Jedina vec je ze CM nema velke renome v oblasti zdroju a proto je trochu nepravem opomijen pritom tyhle dve rady jsou spicka.