Kompatibilita socketu AM2 s AM3

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Kompatibilita socketu AM2 s AM3

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak to je s kompatibilitou socketu AM2 a AM+2 s AM3. Tento dotaz se zde určitě již mnohokrát řešil. Uvažuji o koupi nové desky, protože současnou už jsem 2x reklamoval. Ale v dnešní nabídce jsou pouze desky socket AM3. A já mám dva procesory se starší paticí. Jedná se o starý dobrý Athlon X2 socket AM2 a Phenom II x4 socket AM2+. Phenom budu možná reklamovat, tak proto bych chtěl aby mi na té nové desce šlapal jak Athlon během reklamace a potom samozřejmě Phenom. Já jsem slyšel, že do AM3 jdou vrazit i starší procesory. Je tomu tak? Dík za odpověď
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kompatibilita socketu AM2 s AM3

Příspěvek od tielka »

Jo jakési tam vlezou ale musíš se podívat na podporu dané desky na stránkách vyrobce.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

V AM3 deskách (s DDR3 RAM) ti nikdy nepoběží AM2(+) CPU, protože v sobě nenesou řadič DDR3 pamětí. Ale naopak ve většině AM2+ desek ti poběží AM3 CPU, protože mají integrovaný řadič pamětí jak DDR3 tak DDR2. Dokonce v některých AM2 deskách ti poběží AM3 CPU, ale to platí pouze o pár modelech. Vždycky si na oficiálních stránkách výrobce prohlédni "CPU support list" a uvidíš od které verze BIOSu je CPU podporovaný.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Tak tohle mě zrovna nepotěšilo. Kdybych to věděl, tak bych koupil ten Phenom v AM3 socketu. Jako já bych si klidně nechal tu starou desku, ale už 2x mi během tohoto roku odešla při načítaní systému. Vždy se to seklo a po resetu černá smrt. Pokaždé když tam byl osazený Phenom. Teď jedu půl roku se starým Athlonem x2 3 ghz a šlape to. Takže se tam bojím Phenoma vrazit. V mnoha hrách mě Athlon už opravdu brzdí. Teď chci kupovat radeona 6870 a přeci ho nebudu provozovat na athlonu x2. Asi se kouknu na aukro na starší desky.
Dík za vysvětlení
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
temekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od temekk »

no já jednou špatně koupil a musel jsem vyměňovat protože to neběželo
Využívám servis počítačů a také už jsem zažil porouchaný monitor, který mi opraví servis monitorů.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“