Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Yradak
Začátečník
Začátečník

Re: Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Příspěvek od Yradak »

Keď už Ti ten google veľmi nefunguje
Fireface 400 (na oficiálnych stránkach info o converteroch nie je, preto viac odkazov)
http://www.head-fi.org/forum/thread/227 ... ac-and-adc
http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/ ... page1.html
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... 800-a.html

Echoaudio (priamo z ofic. stránok)
http://www.echoaudio.com/Support/FAQ.php#11
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

Ano, zvukovka dražší jak bedny je nesmysl, ale nejde to říct univerzálně.
Jednorázová investice do slušně zvukovky může být také investicí do budoucna. Mně samotnému zvukovka přežila několik celkových upgradů sestavy, takže nelituji ani koruny, co jsem do ní vložil. Tím spíš, že dneska stojí jen o asi 20% méně, než když jsem ji kupoval před 3 roky. Věděl jsem, že tehdejší sestava není konečná, tak jsem byl do zvukovky dát co nejvíc. Jinak rozdíly ve zvuku byly znát i na levnějších repro a jednoznačně k lepšímu. Nebyl nijak extrémní, ale byl. Ještě větší pak byl při poslechu na sluchátka. I základní slušnější sluchátka Koss Porta Pro, které má skoro každý, velmi pohodlně odhalily rozdíly.
Druhým podstatným faktem, který má právě na tomto fóru mnohem větší význam než kdekoliv jinde, je fakt, že zvukovka pro řadu uživatelů neslouží jen na kvalitu zvuku, ale jako "zvukový procesor", obdoba grafických 3D akcelerátorů, ale pro zvuk. Funkce jako výkoný procesor, poziční výpočty, EAX 5, Alchemy, Open AL, kódování do DD Live nebo DTS Connect v reálném čase s velmi nízkou latencí, ušetření výkonu procesoru, podpora ze strany vývojářů her zde hrají významnou roli a taky velký kus ceny. To, že si nakonec připlatí část ceny za kvalitnější kartu nebo aby se vyhnul všude tolik zatracovaným Creative ovladačům je v tuto chvíli jen příplatek za kousek luxusu navíc. Tyto funkce je v nouzi možné využívat i s 2.0 sestavou.
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Bol by z Teba vynikajúci tvorca výročných správ o fungovaní mliekárne. Znôška hlúposti ako "pozičné výpočty" wtf ? "DD Live" wtf ? "Open AL" wtf ? Kto to používa, 1 user z 5000 ? Využitie DTS na reprákoch za 3000 ?? Ušetrenie 1-5% FPS zvukovou kartou za 1.5-3000 kč ? Pekne ofarbené kecy o ničom. Ten kto potrebuje EAX 5.0 a ostatné hlúposti vymenované v Tvojom príspevku, nech si kartu kúpi, oceniť tieto prínosy však hlavne vďaka debilným reprákom bude vedieť tak 2% záujemcov o ZK z pctfóra. A toto sú obvyklé kecy ktorými sa čičíkajú a zdôvodňujú si kúpu.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No myslim, ze timhle si uzavrel tuhle kapitolu, ktere by mohl uz konecne nasledovat lock..
EAX ma jasne prostorove vyuziti.. jeho aplikace na bedny za 3k je uplne bezproblemova a nema to s qvalitou zvuku spolecneho naprosto nic.. je to proste standard pro prostor a ten samozrejme ve hrach funguje.. dnes uz s bezproblemovou lokaci protivniku napr..

To, ze mas nejaky obecny odpor ke komponentum.. nevim.. koupil sis zvukovku.. zapojil jsi ji dikgitalne, zjistil jsi ze se nic nedeje.. nebo ja nevim proc mas pocit tohle vubec resit.. proste dynamika a prostor jsou veci, kde jsou rozdily slysitelne v podstate hned.. nevim proc to nevnimas zrovna ty, ale to uz neni muj problem.. ted se bavim o nejaky levny zvukovce rekneme kolem 3,4k vs integrat.. pro jine lidi ma potom vyznam treba onen EAX na kartach jinych.. hotovo.. smir se s tim..
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Maxtor píše: To, ze mas nejaky obecny odpor ke komponentum.. nevim.. koupil sis zvukovku.. zapojil jsi ji dikgitalne, zjistil jsi ze se nic nedeje.. nebo ja nevim proc mas pocit tohle vubec resit.. proste dynamika a prostor jsou veci, kde jsou rozdily slysitelne v podstate hned.. nevim proc to nevnimas zrovna ty, ale to uz neni muj problem.. ted se bavim o nejaky levny zvukovce rekneme kolem 3,4k vs integrat.. pro jine lidi ma potom vyznam treba onen EAX na kartach jinych.. hotovo.. smir se s tim..
Moje řeč. Spíš si ale myslím, že jde o nějaký komplex méněcennosti, nebo co.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Yradak
Tím posledním příspěvkem jsi svojí teorii podkopl dokonale nohy. Takže platí když to nepotřebuji já, tak nikdo? Nebo když neslyším rozdíl já, tak opět nikdo?
Wishmaster ti to krásně vysvětlil a ty jsi to doplnil nebojím se říct tak trochu demagogickými kecy.

Já osobně mám plnohodnotnou XFi na které využívám EAX, ASIO(pro digi keyboard), OPEN AL. Ani jedno ten tvůj ALC 8X nezvládne slušně, jako bonus hraje hůř než ta XFi která má i tak zvuk jak z prd*ele. A pokud si někdo koupí ke slušné zvukovce nové repro za 2Kkč tak je to jeho problém. Já si teď užívám s AZS 222 a HiFi třípásmem od Pioneeru ze 70 let za celých 1400. Je to sice větší ale v kvalitě zvuku to porazí novou stereo sestavu za 30Kkč(samozřejmě ne s XFi).
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ono to je prostě o tom, že si tady někdo koupí repro evolve a bude ti tady básnit jak pouze s touhle zvukovkou creative, je ten zvuk tak úžasný a blabla, já sem taky spíš zastáncem vrazit všechno do zesilovače s digitálnim vstupem a koupit za cca 1500 pasivní bedny na aukru, zvukovka s různejma dolby a DTS se dá dokoupit vždycky a stejně tak další bedny do 5.1. ale když si někdo koupí repráky ke kompu za 3k a k tomu za 2k zvukovku tak je to vyhazování peněz. protože kdyby si za 4k koupil receiver (třeba i takovejhle základní http://www.expert-eshop.cz/yamaha-rx-v-367-black/d-576/) a za 1500 nějaký regálovky bazarový nebo klidně i nějakou bazarovou drobnější zadu 5.1 repro tak zvuk bude vždycky lepší jedinej problém je pak ty různý technologie prostorovýho zvuku, ale to je věc jiná. a hlavně ta základní výhoda, že se to dá upgradovat samostatně. prostě se rozhodnu že chci lepší zvuk tak pak ty repráky prodám a koupim jenom repráky lepší nebo si koupim jenom přední lepší na stereo a ty surround nechám zbytek atd.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Fox_25 píše: Já si teď užívám s AZS 222 a HiFi třípásmem od Pioneeru ze 70 let za celých 1400. Je to sice větší ale v kvalitě zvuku to porazí novou stereo sestavu za 30Kkč(samozřejmě ne s XFi).
Tak tvrdit tohle už je dost velká odvaha. Nechci tvrdit, že všechno nové je lepší než staré, ale tohle už je extrém. Když už nic jiného, technologie výroby měničů šla dopředu takovým zbůsobem, že si se svými Pioneer můžeš tak akorát zatopit v kamnech (teď v zimě zvláště vhodné). :)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

To je samozřejmě blábol, ale fandit si může. Měl jsem doma repro z 80.let, kdy se bralo asi tak 3000,- Kčs měsíčně, s MSRP 800,- DM. Ozvučnice zvonila, středobas byl poměrně zoufalý (maličký magnet, tuhý závěs, minimální xmax...) a výhybka dost srandovní. Takže si dokážu představit jak to vypadá. Po třiceti letech už asi ani součástky ve výhybce nebudou to, co bývaly, to je taky další věc.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no já bych byl opatrnej, já tu mám mimojiné kef Coda III, taky už sou asi 30 let starý a ten zvuk, co z toho leze je naprosto luxusní, ani se neodvažuju odhadovat, kolik by takový repra stály dneska. http://www.kef.com/history/en/1980/coda3.asp v podstatě si dovolim odhadnout, že bych s nima porazil co se týče věrnosti přednesu téměř jakýkoliv ragálovky do 10k dnešních peněz
měl sem tu tyhle pioneery a to byl v porovnání s nima o třídu horší zvuk
http://www.alza.cz/audio-video/reproduk ... 171928.htm
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Odhadovat můžeš, to je ale tak všechno. Pokud si doma žádný solidní regály za 10k neměl (a to fakt nemám na mysli značky jako Magnat, Heco, Jamo a podobný), tak se tomu odhadu nedivím.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ježišmarjá další expert, víš vůbec jaký dělá jamo repráky? viz například tohle to je lahůdka http://www.jamo.com/media/news/reviews- ... w-4-07.pdf
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

No tak jestli tohle je pro tebe lahůdka, tak se nemáme moc o čem bavit...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to je asi tak, ty si možná slyšel nějaký domácí kino jamo, z nižší řady a budeš mi tady tvrdit že to je sračka. jako ostatně většina firem, dělá jamo repráky od konzumních až po ty nejlepší audiofilský záležitosti.
a k tomu bych dodal, že i ty k domácímu kinu znějí poměrně dost slušně například Jamo C 607 nabízí za 15K opravdu parádní zvuk
Naposledy upravil(a) Ajťák dne ned 12. pro 2010, 18:11, celkem upraveno 4 x.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tak třípásma za 6,5k musí být kompromisní, za 10k tak nějaké 2-pásmovky Wharfedale
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Nepodsouvej mi něco, co sis vymyslel, jo? Dík. Chápu - podle sebe soudím tebe. Zkušenosti sou nepřenosný, takže tě tu těžko budu (a ani nechci, k čemu by mi to bylo) o něčem přesvědčovat. Podle toho, co tu píšeš, jsi toho slyšel velice málo, ale to je v pohodě, takových je tu víc. Když už mluvíš o tom HE - slyšel jsem od Jamo ten jejich open baffle top model, a vzhledem k cenovce... no radši nic. Spousta HE beden je akorát tak naleštěný ho.no.

Dost jsme se ale odklonili od tématu. Yradak má pravdu v tom, že zdaleka největší vliv na zvuk má samozřejmě reprosoustava. Výměna beden je slyšet naprosto vždy, což se o ostatních komponentech tvrdit nedá.

Edit: Ty Pioneery byly vtip? Třípásmo za 6.5k, v tom je zahrnuta marže pro výrobce, marže pro distributora a marže pro dealera. Skutečná cena těch šesti měničů je dohromady MAXIMÁLNĚ (a to sem jim hodně nadsadil) tisíc korun.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

nojo, tak jestli si soudil podle "skutečné" ceny 10k tak se pak nemáme o čem bavit, já sem soudil podle ceny za kterou koupíš repráky v obchodě
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Vůbec ne. Například britské Acoustic Energy. Už jenom ten ring radiator zahraje sakra jinak než vintage tweetery.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no dobrá tedy, snižuju cenovou hranici na 6 abyste mě tu netahali za slovo :-D
a jde samozřejmě taky o styl huby pokud poslouchám sarah blasko, miss li, boba dylana, tak mi samozřejmě mnohem lépe poslouží Jamo C 803, než cenově srovnatelný wharferdale
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Podobná situace např. s PROSON REALITY 51MKII a jejich Ribbon tweeter - za tu cenu takový malý zázrak do menších místností (cca 12m). Níž už tam asi nic moc nenajdu. Možná ještě CA Sirocco S30, vzhledem k tomu, co umí, jsou skoro zadarmo. Vintage bedny se pro mě prostě vyplatí jen v případě, že to byly opravdu vysoké řady (např. mé oblíbené JBL Ti).
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“