Asus M2N-SLI (AM2, nF560 SLI)
Moderátor: Eddward
- BlueRice
- Začátečník

Asus M2N-SLI (AM2, nF560 SLI)
Zdravim, koupil jsem si tuhle desku a chci se zeptat, potřeboval bych nataktovat procesor, mám Athlon X2 5000+ a z 2.6GHz jde nataktovat pouze na 2886MHz. Potom už je vše nestabilní, je to jen kvůli tomu, že nemůžu zvednout napětí na procesoru, protože mi to bios nenabízí, neporadil by jste mi někdo, zda to jde nějak udělat, abych si toto v biosu, popřípadě jinak mohl zvýšit? Bios mám poslední verzi. Musím to nataktovat kvůli grafice, protože jsem koupil špatně a neuživý to grafiku, která je ním brzděná. MSI R3870X2. Děkuji.
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- BlueRice
- Začátečník

Re: Asus M2N-SLI (AM2, nF560 SLI)
Díky všem za vyčerpávající odpovědi...
Radši jsem si koupil novou desku. Off
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- priprd
- Nováček

-
Nechci tady zakládat dvoják ale potřeboval bych poradit ohledně této základní desky.
Mam osazený PC : AMD ATHLOn X2 5000+
ASUS M2N SLI
Zeppelin 2*2GB 800MHz
Geoforce 9500GT
Zdroj je 400W co byl ve starý skříni od LYNXU
Ted k problému .
Jedná se o problém s USB připojim tam mp3ku a najde mi ji .Dám tam flashky nefungují, připojim volnat také nefunguje ,dám tam tiskárna funguje.Mam takové tušení že to bude okny takže mě nejspíš čeká přeinstalace ,ale měl bych ještě jeden dotaz tato Základka má jen 2 extr. usb připojení a já bych potřeboval ještě připojit čtečku karet , ale která je se musí připojit do dvou USB , i když jsem ji tak to připojil , stejně nefungovala tudíž je bud K.O. nebo že by byl zdroj už moc slabý ta 400.Prosím vás o jakou koliv radu děkuji.
ASUS M2N SLI
Zeppelin 2*2GB 800MHz
Geoforce 9500GT
Ted k problému .
Jedná se o problém s USB připojim tam mp3ku a najde mi ji .Dám tam flashky nefungují, připojim volnat také nefunguje ,dám tam tiskárna funguje.Mam takové tušení že to bude okny takže mě nejspíš čeká přeinstalace ,ale měl bych ještě jeden dotaz tato Základka má jen 2 extr. usb připojení a já bych potřeboval ještě připojit čtečku karet , ale která je se musí připojit do dvou USB , i když jsem ji tak to připojil , stejně nefungovala tudíž je bud K.O. nebo že by byl zdroj už moc slabý ta 400.Prosím vás o jakou koliv radu děkuji.
- kimitr
- Nováček

-
M2N-SLI problem
Mam zakladni desku M2N-SLI dnes jsem tam dal grafickou kartu MSI9600GT a procesor AMD64 X2 5600+. Zapnul jsem PC a vse jelo ale obrazovka se ani nezapla a kdyz jsem tam dal starou grafiku tak taky se obrazovka nezapla, zadny pipnuti nic.
- Aros
- Začátečník

Re: M2N-SLI problem
Spíš uveď paměti než processor, ten je v takovém případě nedůležité věc(leda že by jej nepodporoval stávající BIOS, což ale rozhodně není tvůj případ - i tak by ses alespoň do BIOSu ale dostal).
Jinak předpokládejme, že máš vše správně zastrčené a například se ti nedostal prach do patice, než jsi tam stihl zasunout processor, to samé s paměťmi:
1. Zkontroluj, že máš paměť v DIMM 1 slotu, pokud používáš Dual Channel kit, zkontroluj, jestli to máš zastrčené ve správné konfiguraci(no je to strašné, ale budeš muset použít manuál
).
2. Zkus jiné paměti.
3. Odpoj disky a mechaniky a zkus jestli ti obraz nenajede nez nich.
4. Reklamovat základovku.
Jinak předpokládejme, že máš vše správně zastrčené a například se ti nedostal prach do patice, než jsi tam stihl zasunout processor, to samé s paměťmi:
1. Zkontroluj, že máš paměť v DIMM 1 slotu, pokud používáš Dual Channel kit, zkontroluj, jestli to máš zastrčené ve správné konfiguraci(no je to strašné, ale budeš muset použít manuál
2. Zkus jiné paměti.
3. Odpoj disky a mechaniky a zkus jestli ti obraz nenajede nez nich.
4. Reklamovat základovku.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- priprd
- Nováček

-
Tak jak jsem výše psal ohledně těch USB tak jsem přeinstaloval na systému windows dal jsem tam Visty Ultimate 64bit a stejně nefungují jak by měli , USB flash disky nefungují a ani herní ovladače , přijovali jsme to do zadních USB (funguje mp3 přehrávač který se dal přes kábel do PC )priprd píše:Nechci tady zakládat dvoják ale potřeboval bych poradit ohledně této základní desky v tom to PC
ASUS M2N SLI
Zeppelin 2*2GB 800MHz
Geoforce 9500GT
Ted k problému .
Prosím o jakou koliv radu co s tím
- KamonCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Někdo to tu už psal, že měl problém s deskou ASUS serie M2N a taky mu blbly USB a prý se to vyřešilo zdrojem, to znm. že ten zdroj musí splňovat určitou normu ATX 1.0, 1.1, atd....
Pokud píšeš že máš ňáký starý, tak možná to bude tvůj problém.
Pokud píšeš že máš ňáký starý, tak možná to bude tvůj problém.
CPU: AMD PhenomII X4 960T - Zalman CNPS9700 LED, MB: Gigabyte MA790X-UD3P, Ram: 2 x 2GB Kingston HyperX 1060 MHz, VGA: Saphhire HD5750 1024MB, HDD: OCZ Agility 30GB system, Seagate 80GB, DVD: ASUS DRW-2014L1T, POWER: Enermax Liberty 400, MONITOR: LCD Samsung 940BW 19" widescreen
- priprd
- Nováček

-
děkuji za odpověd , já sem si myslel že to bude zdrojem , že nedává správnou voltáž
Děkuji začnu schánět něco výkonejšího .
Děkuji začnu schánět něco výkonejšího .
- milda001
- Nováček

-
Asus M2N-SLI- spálený tranzistor
Zdravím,
po spuštění pc vydím, že dýmá kouř, slyšitelné lupnutí ve zdroji. Spálil se smd tranzistor co spína CPUFAN na desce, nevím jestli je to spínací nebo regulující, to bych neřešil. Tranzistor jsem odšrábl a dívám se po náhradě k zakoupení, možná by se zadařilo napájet náhradu za něho. Nicméně PC je teď nefunkční nejde zapnout. Mám stímhle nemalou zkušenost, kdy už jsem viděl hořet 3desky se stejnou závadou smd tranzistor na škvarek od fanu. Desky pokaždé provozu schopné.
Zkoušel jsem proměřit zdroj, napětí dává. Po spuštění počítače s grafickou kartou problikne na grafice dioda větráčky se škubnou a nic víc se neděje. Po odebrání grafiky a spuštění PC bez grafiky se na desce větráčky točí. Po připojení napájecího PCI-e konektrou do nezapojené grafiky do desky (PCI-e) se zdroj vypne.
Problém bude asi ve zdroji.
Jak je na tom CPU a pěměti nevím, ale řekl bych že budou dobré!
máte někdo nějaký nápad co vyzkoušet?
Edit:
grafická karta otestovaná v jinem pc bez problému.
po spuštění pc vydím, že dýmá kouř, slyšitelné lupnutí ve zdroji. Spálil se smd tranzistor co spína CPUFAN na desce, nevím jestli je to spínací nebo regulující, to bych neřešil. Tranzistor jsem odšrábl a dívám se po náhradě k zakoupení, možná by se zadařilo napájet náhradu za něho. Nicméně PC je teď nefunkční nejde zapnout. Mám stímhle nemalou zkušenost, kdy už jsem viděl hořet 3desky se stejnou závadou smd tranzistor na škvarek od fanu. Desky pokaždé provozu schopné.
Zkoušel jsem proměřit zdroj, napětí dává. Po spuštění počítače s grafickou kartou problikne na grafice dioda větráčky se škubnou a nic víc se neděje. Po odebrání grafiky a spuštění PC bez grafiky se na desce větráčky točí. Po připojení napájecího PCI-e konektrou do nezapojené grafiky do desky (PCI-e) se zdroj vypne.
Problém bude asi ve zdroji.
Jak je na tom CPU a pěměti nevím, ale řekl bych že budou dobré!
máte někdo nějaký nápad co vyzkoušet?
Edit:
grafická karta otestovaná v jinem pc bez problému.
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Asus M2N-SLI- spálený tranzistor
Po spuštění počítače s grafickou kartou problikne na grafice dioda větráčky se škubnou a nic víc se neděje.takto dopadla moje CIVF tak šla na reklamaci tak su zvědav jak to dopadne ale u mě žádnej dým myslím že ta tvoje deska umřela jak ta moje.
- milda001
- Nováček

-
Já bych teda nechtěl aby umřela:D ale jde oto, proč by větráčky se na desce točili bez grafiky a s grafikou ne. Nemám stímhle moc zkušenost. Napadá mě varianta, že je špatný zdroj a po připojení grafiky se prostě vypne.
- tielka
- Středně pokročilý

zkus jinou grafiku a máš jasno
- milda001
- Nováček

-
To jsem psal nahoře že grafika je dobra připojil jsme speaker na beep test a vypadá to na problém s RAM pořád to periodou pípá jedenkrát.
EDIT podle Beep codu bios Awards opakující se nekonečná smyčka = memory error
Kartu jsem vyzkoušel jak jsem psal v druhém PC, nezapojil jsem PCI-e napájecí konektor a stejný beep kód, takže to vypadá nakonec, že je problém s napájením karty
Vyřešeno: To že vzplanul smd tranzistor nemělo s nefunkčností co dělat jak jsem předpokládal, jedná se pouze o koncové spínání fanu. Problém byl v napájení grafiky PCI-e rudukcí molex TO PCI-e. Nějak jsem přehodil 12V s 5V, takže po zapnutí PC byla 5V větev natolik namáhána, že se aktivovala ochrana zdroje a zdroj se odpojil
Proč se tranzistor vykouřil netuším, předpokládám, že před zapnutím kdy transzitor byl ještě v pořádku jsem už přehodil na redukci MOLEX/PCI-e napětí 12V s 5V, ale jako příčinu problému bych tohle neviděl!
EDIT podle Beep codu bios Awards opakující se nekonečná smyčka = memory error
Kartu jsem vyzkoušel jak jsem psal v druhém PC, nezapojil jsem PCI-e napájecí konektor a stejný beep kód, takže to vypadá nakonec, že je problém s napájením karty
Vyřešeno: To že vzplanul smd tranzistor nemělo s nefunkčností co dělat jak jsem předpokládal, jedná se pouze o koncové spínání fanu. Problém byl v napájení grafiky PCI-e rudukcí molex TO PCI-e. Nějak jsem přehodil 12V s 5V, takže po zapnutí PC byla 5V větev natolik namáhána, že se aktivovala ochrana zdroje a zdroj se odpojil
Proč se tranzistor vykouřil netuším, předpokládám, že před zapnutím kdy transzitor byl ještě v pořádku jsem už přehodil na redukci MOLEX/PCI-e napětí 12V s 5V, ale jako příčinu problému bych tohle neviděl!