Cena kolem 5k, nechci nove, uprednostnuji bazar.
Zesilovac: Yamaha AX396
Doted jsem mel Jamo D165, chtel bych zkusit neco noveho, pokud mozno s pevnejsim basem.
Poradte jakou znacku/model by se mohl hodit
Posloucham hlavne jazz, elektroniku a ska
Moderátor: CageJ

To je fakt, v teto kategorii kazdy docela nadava.Exp píše:A na jaké sloupy za 5k jsi četl dobré věci?

trosku drazsi nez me predstavypuschpull píše:Xavian XC Series - Duetto
http://xavian.cz/cz/index.html
http://xavian.cz/gallery/xc/full/duetto_full.jpg
ale ty jsou počítám někde mezi 30-40
ale jak znám Roberta Barlettu, tak budou opravdu dobře znít
omlouvám se

tvm valmez? to se montuje do tramvajíExp píše:Levná AQ jsou postavená na měničích značky TVM - zmiňovaná Heca jsou o třídu výš.

Dele jsem se neozval, abych oznamil ze jsem koupil Mission M73 za 4500 Kc v perfektnim stavu. Prednes oproti Jamo je celkove o neco cistejsi, hlavne stredni frekvence jsou ted mnohem vyraznejsi, ale porad bojuju s tema basama. Zatim jsem nenasel uplne idealni misto aby bas pri nizkych frekvencich nehucel a zaroven aby byl dost vyrazny, ale to snad vychytam. Podle vyrobce se maji naplnit piskem, pak by se to melo zlepsit, ale zkouset to zatim nebudu, protoze se budu brzo zase stehovat tak by s tim byla jen zbytecna prace.Wishmaster píše:Tady dost těžko radit. Podle zběžných informací na internetu ty Jamo, co máš, stály nějakých 350 liber, což znamená u nás cena 15-20t Kč. Nevím, jestli sloupy za 5t Kč budou zrovna polepšení si.
Spíš zkus napsat, co ti na nich vadí nebo co by jsi od nových repro čekal. Něco jiného by bylo, pokud už by byly na pokraji životnosti - je to přeci jen starší model, i když slušné repro má životnost 20 let a klidně i více.
Každopádně bych spíš něco přihodil nebo přišetřil a koupil už slušnější sloupky. Jinak se dost dobře může stát, že za půl roku budeš řešit to samé s těmi sloupky. Třeba výše zmíněné xaviany jsou výborné a viděl jsem v posledních pár měsících několik nabídek předchozích modelů v rozsahu 10-12t Kč. Budeš holt muset mít dost štěstí, aby jsi sehnal něco, co bude mít smysl. Největší šanci bych dával na aukci na aukru.
Pevnější basy budeš v této kategorii hledat dost těžko. Právě v této kategorii se snadněji dostanou kombinací regálů a subwooferu. Tím spíše s přihlédnutí k zesilovači. Není špatný, klidně vystačí i k novým repro, ale není to žádný silák, aby řídil mohutnější basáky. Z aktivního 200W subwooferu dostaneš zcela jistě víc.