Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

camls
Nováček
Nováček

Re: Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Příspěvek od camls »

ja som tiez riesil taku dilemu ze ci staci integrovana zvukovka alebo treba daku kvalitnu ked idem cez digital a vsetko aj tak zalezi od dekoderu v zosilovaci...

keby ale vyuzivam analog vystup tak by som vobec nevahal a urcite hned investujem do lepsej zvukovky aj keby mam repraky iba za 200e.

ale kedze som chcel EAX 5.0 pre hry a podpory ASIO s nizkou latenciou a midi vstup tak mi nic ine neostavalo. ale problem bol najst dobru zvukovku s eax 5 takze nakoniec som kupil creative xfi platinum este starsiu pci verziu(zohnal som ju za 80e novu) aj ked som do creative nechcel moc ist koli problemom s ovladacmi a nie az tak profi prevedeniu...nakoniec to slape bez problemov, dokonca na 64bit systeme ...
asio skusane v cubase 5 a fl studio 9 , porovnavane s m-audio usb kartou a creative vysla omnoho vykonnejsia.
reciever mam yamaha rx-v 661 a predne repro KEF IQ3 , center yamaha ns c525, subik yamaha yst sw 012, zadne repro riadne smejdy :oops:
ale rad by som novy reciever koli filmom blu ray aby som mohol pocuvat Dolby® TrueHD - asi ma tu niektory ukamenuete ze nebudem pocut rozdiel medzi dts :) inac dobry rozdiel je medzi ac3 a dts :)
PC:phenom II X2 555 @3.82 Ghz, 2x2Gb DDR2 956 Mhz, ATI Sapphire 6850, SB X-Fi platinum, blu-ray samsung, 350w micro atx zdroj, micro atx skrinka.
predne repro KEF IQ3, zapojenie Bi-Amping. reciever yamaha rx-v661, aktívny subwoofer yamaha
zobrazovadlo:sony bravia 37"
Laptop: HP a MSI
MOBIL:SE xperia X1

fotak:canon 500D, objektiv sigma 17-70 F2.8 - 4 OS HSM
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

No nechtěl jsem vyvolat Flame, ale asi se mi to trochu povedlo.

Stereem za 30Kkč jsem myslel zes. NAD 355BE, repro Heco Metas 300, kamaráda to stálo 27000.
NAD 355BE prodává a já měl o něj zájem tak jsme to porovnali s repro Pioneer CS-E531 a zesem AZS 222.
No a moje sestava vyhrála. I on uznal že to hraje lépe a byl tak trochu zklamaný.
A ty pioneery neházet do koše, je to slušné poctivé repro vyšší střední třídy z doby kdy se tak na všem nešetřilo.
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/82/108.html
http://i104.photobucket.com/albums/m171 ... 77-028.jpg

Celý katalog
http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=113776
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ajťák píše:..jako ostatně většina firem, dělá jamo repráky od konzumních až po ty nejlepší audiofilský záležitosti..
No.. realita je bohuzel takova, ze stejne jako vetsina firem tyhle veci nedela, nedela je ani Jamo.. Maj jednu modelovou radu o dvou kusech, ktera zkousi mirit vyse, nez do obyvaku k TV.. vsechny ostatni rady jsou proste klasicky consume audio veci.. podle me mas ponekud posunutou hranici co se cen tyce.. to ze kupuju sloupy za 60 neznamena, ze kupuju neco zazitkovyho.. to je realna cena za kvalitni sloup z kvalitniho dreva, s alespon trochu slusnym zpracovanim.. ne zadla hifi lahudka..

To, ze je Jamo smejd jinak neni zadny zazity dogma.. prave naopak.. bejvaly doby, kdy tahle znacka zaplavovala Evropu a kdo mel nejaky jejich kousek doma, mohl poslouchat rozhodne dobre.. prave dnes jsou ty jejich chrlene low end rady tim, co nuti lidi znacku pomlouvat.. netvrdim, ze kdyz si clovek sestavi Jamo home cinema za 150, ze to nebude hrat.. bude.. bohuzel ale uplne stejne jako kino za 150 od kohokoli jinyho.. to je ten kamen urazu.. mit tyhle penize, koupim si Tannoye nebo treba nejaky levnejsi B&Wcka a vim, ze jsem dostal nejen onu kvalitni bednu z dobryho materialu, ale i zvuk..
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak mě prostě stačej repráky do 20k, zbytek už pro mě nemá význam stejně jako pro 99% lidí, protože stejně poslouchám hudbu z počítače.

nicméně že ty C 607 / 807 / 809 hrajou parádně za tim si stojim, pro 99,9% PC posluchačů naprosto dostačující zvuk i u tech nejlevnějších.

mě se třeba vůbec nelíbí zvuk BW
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Hele to svoje Jamo si niekam strčte v príslušnom vlánke a nezasierajte to tu svojom offtopicom. Ešte som tu stále až na myslím jednu výnimku nevidel presný popis Vašich zostáv, obzvlášť by ma zaujímala Maxtorova, ktorá ak sa nejako pamätám, pozostáva z giga avr yamaha mysteriózneho modelu a obstarožných tesiel neurčitého typu. Ďalej takto to tu nebude fungovať, že budem narknutý z klamstva a potom keď ho vyvrátim (minútovou prácou v Google), nenasleduje žiadne ukončenie nie mnou vyvolaného sporu. Takto nie. A ŽIADNY OFFTOPIC.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Camls - ono ta Yamaha je riadny šmejd a pre mna spĺňa premisu z titulku, 7.1 (oprav ma, keď je to 5.1) za 11 500 kč...tj zosiluje 8 kanálov za 11 500 kč, tj je to v podstate stereo zosilovač za 3000kč, veľmi približne povedané no a stereo za 3000...táto téma nie je o 5.1 reprákoch a EAX, ale o 2.0 reprákoch a Tvoje KefIq3 sú niekde na úrovni mojich missionov (tj nie moc vysoko) akurát máš diametrálne slabší stereo zosilovač...takže slepým testom v podstate musíš dôjsť k mojim výsledkom, ja mám zvukovú kartu tiež kvôli midi a ASIO...
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Yradak píše:Hele to svoje Jamo si niekam strčte v príslušnom vlánke a nezasierajte to tu svojom offtopicom. Ešte som tu stále až na myslím jednu výnimku nevidel presný popis Vašich zostáv, obzvlášť by ma zaujímala Maxtorova, ktorá ak sa nejako pamätám, pozostáva z giga avr yamaha mysteriózneho modelu a obstarožných tesiel neurčitého typu. Ďalej takto to tu nebude fungovať, že budem narknutý z klamstva a potom keď ho vyvrátim (minútovou prácou v Google), nenasleduje žiadne ukončenie nie mnou vyvolaného sporu. Takto nie. A ŽIADNY OFFTOPIC.
Ono tady ale nema co fungovat.. prober se uz.. ano.. prevodniky budiz.. stejne se me nezda, proc je ma ale echoaudio orizly na 96kHz..

No to je v kazdem pripade uplne jedno.. nemam pocit tady nic nejak dokoncovat, nebo ceho se to tady dozadujes.. ja prestal reagovat, protoze tahle diskuse nema smysl.. abych byl presnejsi.. tenhle flame je na lock.. co tady resis vubec..? ze nevis k cemu je EAX, nevis, ze funguje a tak kricis, ze je k nicemu..? konektivita je lidem k nicemu..? mezi opampy neexistuji zadne rozdily..? tak nejak tady ty tvoje narky vidim.. pardon, ale jestli cekas, ze tady budu tyden sledovat podobnou magorii, tak jsi asi vazne upadl..

Je spousta jedincu se spoustou ruznych pozadavku.. nekdo pari gamesy, nekdo potrebuje konektory, nekdo jen lepsi vystup.. to je cely.. to ze ty nic z toho neresis, neni problem muj.. jak vidno ani problem tvuj.. ty resis jen to, ze je vsechno spatne.. :sarcasm:
Offtopic neni zadne Jamo, ale cely tenhle uhozeny thread.. a nejake vynucovani si informaci, kdo tady ma co doma.. vztekani se z toho, ze se s tebou nikdo nechce bavit.. omg
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

Ajťák
Sakra, to jsem si moc nepolepšil když jsem Jamo vymněnil za B&W :lol:

Jamo mělo v historii pár slušnějších modelů, ale nebyly to ty z Datartu. Bohužel pro ně jejich výroba skončila a zůstal jim jen jeden jediný R909, což je spíš kuriozita (ještě k tomu už několik let stará), aby měli co předvádět. Jinak jejich nabídka končí tam, kde začíná nabídka firem nabízejících opravdové hifi. Na druhou stranu kvalita od dřívější doby o něco stoupla, takže jako spotřební kategorie mohou posloužit. Osobně bych ale i v nižší kategorii dal přednost firmě s dobrou tradicí a širším sortimentem, ve kterém značka předvede, že to, co

Fox_25
Dost bych se u takových věcí bál únavy materiálu. Jinak mám ověřeno, že některé staré monstra dokážou překvapit.

camls
Nový receiver není špatná volba. Jen kvůli Dolby® TrueHD bych to asi nedělal. Spíš bych šel do vyššího modelu a úplně nejlépe by jsi udělal sladěním všech kanálů na jednu úroveň (hlavně přední s centrem). Kdysi jsem to taky trochu podceňoval, ale má to velký význam.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

šmarjá a to si jako měnil cenově srovnatelný repro jo? zrovna tak já můžu vyměnit třeba B&W 684 za jamo C 809 a polepšim si stejně tak. To je asi jako tvrzení, že VW je lepší než škodovka, bez ohledu na to jestli srovnávám superba s polem.
camls
Nováček
Nováček

Příspěvek od camls »

Yradak píše:Camls - ono ta Yamaha je riadny šmejd a pre mna spĺňa premisu z titulku, 7.1 (oprav ma, keď je to 5.1) za 11 500 kč...tj zosiluje 8 kanálov za 11 500 kč, tj je to v podstate stereo zosilovač za 3000kč, veľmi približne povedané no a stereo za 3000...táto téma nie je o 5.1 reprákoch a EAX, ale o 2.0 reprákoch a Tvoje KefIq3 sú niekde na úrovni mojich missionov (tj nie moc vysoko) akurát máš diametrálne slabší stereo zosilovač...takže slepým testom v podstate musíš dôjsť k mojim výsledkom, ja mám zvukovú kartu tiež kvôli midi a ASIO...

viem ze ta yamaha v tej cenovej hladine nemoze byt super ale zase ani riadny smejd....priemerny zosik... nie som zas az tak narocny a super kvalitne 7.1 uz stoji hodne....mne by bolo iba stereo nahovno.... je to 7.1 ale zosiluje sedem kanalov ale dokaze aj 9 kanalov...to by si si musel o tej yamaha aj nieco precitat :wink: , zosik na subik nema...subik je aktivny...
jasne do tejto temy som sa nemal miesat lebo mam 5.1/7.1 a nie stereo :)
kefy su zvlastne lebo su odlisne od inych repro svojou konstrukciou...
PC:phenom II X2 555 @3.82 Ghz, 2x2Gb DDR2 956 Mhz, ATI Sapphire 6850, SB X-Fi platinum, blu-ray samsung, 350w micro atx zdroj, micro atx skrinka.
predne repro KEF IQ3, zapojenie Bi-Amping. reciever yamaha rx-v661, aktívny subwoofer yamaha

camls
Nováček
Nováček

Příspěvek od camls »

Wishmaster píše: camls
Nový receiver není špatná volba. Jen kvůli Dolby® TrueHD bych to asi nedělal. Spíš bych šel do vyššího modelu a úplně nejlépe by jsi udělal sladěním všech kanálů na jednu úroveň (hlavně přední s centrem). Kdysi jsem to taky trochu podceňoval, ale má to velký význam.

hej rozmyslam aj nad inym ako yamahou... onkyo alebo denon, harman kardon
lenze mne ta kvalita v podstate staci zatial...takze menich to chcem z inych dovodov skor, ale aj tak az neskor ....

ano viem ze je lepsie mat vsetky repro jednu znacku....zalezalo to aj dost od ceny ako co bolo v akcii....
rad by som dokupil stlpove kefy ked uz som s nimi zacal :) a tie co mam teraz dal ako efektove... a aj center novy... ale teraz mam malu izbu tak by to bolo zbytocne...

Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Pre tento topic je z titulu jeho názvu, kde figuruje konkrétna suma, esenciálne poznať zostavy ľudí ktorí sú pre a proti. Výňatky načítane z datasheetov na czc.cz a rozvláčne trojbodkové kecy strieľané očividne bez skúsenosti nepatria nikam. Maxtorove rady v ostatných vláknach musí brať každý z rezervou, pretože očividne nie sú podopreté ničím iným, než čo si každý môže zistiť sám na google.
Komu sa toto tu nepáči, nech si, k*rva, založí svoj thread o "nenávidím yradakov thread" a tam nech sa ventiluje. Tu ma zaujímajú reálne skúsenosti ľudi s REÁLNYMI zostavami. A to, čo si kúpiť atď to si tiež bežte riešiť inam.
PS - dúfam, že je každému z názvu threadu jasné, že 5.1, EAX a pozičné veci do tohto threadu nepatria. Toto je stereo dpč. Dokurvili ste to tu offtopicom už viac než dostatočne.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Potom si ale každý může založit nesmyslné vlákno a dožadovat se, aby se ostatní drželi tématu. Myslím, že jsme to vyřešili už na první straně. Navíc opravdu nechápu tvé pohnutky, chceš aby ostatní brali tvůj názor jako dogma nebo naopak lituješ, že sis koupil drahou zvukovku a rozdíl v kvalitě zvuku jsi nepoznal? Navíc zvukovka bude mít vždy stejně kvalitní zvuk, ať je připojena k čemukoliv. Pak jen záleží na těch reproduktorech, jestli jsou schopny něco z toho zvuku odhalit.
Já jsem provozoval monitory za 10k (KRK Rokit 6G2) se zvukovkou za 2k (Esi Maya44) a nestačila na ně. Za prvé měla nízkou hlasitost a za druhé u náročnějších scén přestávala stíhat. Proto jsem koupil zvukovku za 4k (Asus Xonar essence st), která tyto probémy nemá. A až jednou budu měnit repro a koupím si lepší (asi zase monitory), tak vím, že je ta zvukovka utáhne.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

NLM - Jako, riešenie receiveru vzhľadom k názvu topicu nie je totálny offtopic, za ktorý môžem niekoho vyhubovať ? Ďalej, koľkokrát ešte mám napísať, že zvukovku potrebujem kvôli ASIO (a FireWire na live akciách k notebooku, aby mi nezaberala USB port)? Koľkokrát ešte mám napísať, alebo zvýrazniť v názve threadu alebo hneď v prvom príspevku, že poprosím slepé testy ? A nie dosť prázdne statementy ako "prestáva stíhať u náročnejších scén". S takýmito abstraktnými pojmami u mňa nepochodíte. A naposledy, už som to raz niekomu písal - Tvoje repráky su v kategórií, kde sa to láme, a Tvoja skúsenosť ničím neodporuje názvu threadu.
Mňa skôr zaujímajú ľudia, ktorí si na rady tunajších expertov pokupovali karty za 2000kč ku "logitechom", či naozaj počujú nejaký reálny rozdiel v stereu tak nejak adekvátny sume vynaloženej za zvukovú kartu.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Yradak píše: Mňa skôr zaujímajú ľudia, ktorí si na rady tunajších expertov pokupovali karty za 2000kč ku "logitechom", či naozaj počujú nejaký reálny rozdiel v stereu tak nejak adekvátny sume vynaloženej za zvukovú kartu.
Nepočujú. Ale psychoakustika je svině, takže se budou hádat do krve, že výšky jsou jemnější, basy kulatější a hudba je dynamičtější. Při slepém testu by všechno bylo jinak, jak už jsem si několikrát ověřil...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Yradak : ty máš stejně štěstí, že tato sekce defacto nemá moderátora. Zatím. Už by tady bylo potřeba uklidit od zbytečných a stále se opakujících vláken, kde se řeší pořád to samé.
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Tiež si myslím to o opakujúcich sa vláknach (poraďte zvukovku...) - preto som založil toto unikátne vlákno. Moderátori a oklamaní user-ovia by mi mali byť vďační. Naviac som ešte zadarmo odstránil google-ový plevel Maxtora.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Yradak píše:Tiež si myslím to o opakujúcich sa vláknach (poraďte zvukovku...) - preto som založil toto unikátne vlákno. Moderátori a oklamaní user-ovia by mi mali byť vďační. Naviac som ešte zadarmo odstránil google-ový plevel Maxtora.
Tak teď jsi mě vážně rozesmál, unikátní vlákno :lol:
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

Ajťák
Jasně že ne za stejnou třídu, ale asi za trojnásobnou cenu. Zvukový rozdíl byl ale ještě výraznější. Ty Jama jsem pak měl na nějakou dobu jako surroundy než jsem sehnal stejný druhý pár. Zvuk se opravdu nedá vůbec srovnávat. Ty B&W už pak ale začaly žádat lepší zesilovač.

Yradak
Proč by jsi HW akceleraci, výpočty a efekty zvukové karty nemohl používat na 2.0? Ano, ideální je 5.1, ale respektuji nadpis vlákna. Proto jsem taky dopsal pouznámku o nouzovém využití na stereo. Nebo to uživatelé 2.0 mají zakázáno využívat jakékoliv výpočtové a efektové technologie? To zvuk z prostředí velké haly nebo otevřeného prostranství zní na 2.0 repro stejně jako zvuk z malé chodbičky? Pro přenesení do reálného světa nahrávky z koncertů zní na 2.0 repro úplně stejně jako ze studia?
Zajímalo by mě, proč máš tedy v pc grafickou kartu HD2600Pro 512MB, když máš jen klasický 2D monitor? Vždyť je ti nanic. Vůbec nechápu, proč jsi za ni vyhodil peníze? Nebo mám založit vlákno "3D grafická karta na běžný monitor levnější než 10k je děs" a tam bezpodmínečně tvrdit, že všechno je nahov... když máš jen 2D monitor a že stejně ani na takovém monitoru nepoznáš rozdíl mezi červenou na této kartě a červenou na integrované?

To, co z tohoto vlákna je, jsi z něho udělal jen ty sám, když jsi naházel špínu na úplně jakýkoliv důvod pro zvukovou kartu, který kdokoliv napsal. Jediné, co jsi ochoten akceptovat je ASIO.
Místo, aby jsi byl rád, že lidé začali brát kvalitní věci ve zvuku alespoň trochu vážněji, že díky tomu můžou existovat výrobky na slušné úrovni v bezproblému zaplatitelné sféře, protože mají své zájemce, tak jen házíš klacky pod nohy.
Když tak nutně bazíruješ na konfiguraci a testech. Aktuálně high-end kategorie domácího kina. Ale prošel jsem si k ní od nejobyčejnějšího 2.0 později 5.1 k PC přes všechny kategorie mezitím. Počítačem mně prošlo kolem 10 zvukových karet a nějaká ta desítka ještě bokem, co jsem měl možnost otestovat.
camls
Nováček
Nováček

Příspěvek od camls »

ja som tu neprisiel riesit moj reciever :-D ja som len spomenul moju zostavu aby bolo jasno...
prosim v tejto teme sa uz nevyjadrujte k mojmu recieveru.

dnes som chcel robit ten tvoj slepy test.... bohuzial nejde mi analog na creative zvukovke tak som zo srandy iba testol analog vystup zvukovky integrovanej s optickym vystupom na creative...

mimochodom kedysi daaavno vela rokov dozadu som mal integrovanu zvukovku a repraky asi za 3000sk a kupil som ktomu sb audigy... velky skok dopredu to bol :wink: Jasne ze dnes su integrovane zvukovky na omnoho lepsej urovni a vela ludom musia stacit o tom niet pochyb. ja som na nej slapal tiez dlho ale ako som tu uz spominal dovody pre ktore som musel kupit creative...

no toto, na 5.1 sa neda stereo a na 2.0 sa neda EAX :wink:

Odpovědět

Zpět na „Zvuk“