Neúspěšné uspání ničí se soubory

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neúspěšné uspání ničí se soubory

Příspěvek od jenda.69 »

Občas, neobjevil jsem nějaký pravidlo, podle kterýho by se to dělo, se mi počítač nepovede uspat... Prostě kliknu na režim spánku, vypne se monitor a počítač běží sám... Buď ho vypnu ručně a nebo se po cca 10-15 minutách vypne a po zapnutí není uspanej (do RAM), ani hibernovanej na disk (mám zapnutej hybridní režim spánku)...
To by mi celkem nevadilo, na to jsem si zvykl. Jenže po tomhle neuspání zapnu počítač a pravidelně zjistím, že jsou zničený nějaký soubory. Taky jsem nezjistil, podle čeho to ty soubory vybírá, někdy jsou zničený soubory programu, kterej zrovna běžel, jindy od programu, kterej je delší dobu vypnutej. Ale společnej znak mají ten, že jsou to EXE nebo DLL a jsou vždycky na stejným oddílu stejnýho disku (a jednou mi to nějak zablokovalo nějakou složku, nemohl jsem ji vůbec otevřít).
Když disk projedu "chkdsk e: /f", tak to najde a "opraví" tyhle chyby (píše něco o rejstříku $I30, nebo něco na ten způsob), ale jak to u tohohle nástroje od MS bejvá, jde jen o to, že to při další kontrole stejnou chybu nenapíše, soubory jsou prostě v háji...

Ale fakt netuším, čím to může bejt a případně jak tomu předcházet. Vypínat počítač pokaždý normálně se mi fakt nechce. Drivery se snažím updatovat, taky aktualizuju všecko z Windows Update... Mám Win7 x64 Pro CZ...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Re: Neúspěšné uspání ničí se soubory

Příspěvek od kocourleo »

A chkdsk e: /r jsi zkoušel? Možná, že disk odchází (má vadné sektory).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Otestuj disk utilitou od vyrobce, jestli neni vadny.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

taky bych to viděl na disk, ale pro sichr bych otestoval i paměti
ignorelist: kremrole a dezoláti
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Projel jsem to tím chkdsk /r a žádný chyby to už nenašlo. Stejně tak podle SMARTu je všecko v pohodě...
RAM zkusím v dohlednu otestovat (edit: zkusil jsem memtest z DVD Ubuntu 10.04 a žádnej problém), ale žádný problémy jako restarty, záseky apod. nemám...
Tý diskový utility od Samsungu (oddíl je na HDD Samsung HD642JJ) se docela bojím, jelikož její stránka prakticky začíná varováním, že to něco zapisuje na disk a výrobce neruší za zničení dat, takže mám zálohovat (nemám kam)...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“