zdravim,
pri hrani hry PC do cca 5 minut zamrzne a spadne s hlaskou:
"ati2dvag Ovladač zobrazení uváznul v nekonečné smyčce. STOP: 0x000000EA"
Mam notebook fujitsi siemens celsius H230. Grafika tu je FireGL V5000. Hry casto nehraji takze tezko rict, kdy zacal byt tento problem aktualni. Pred par mesici zcela jiste vse jeste fungovalo jak melo. Teploty na grafice neznam, protoze nema cidlo. Ovladace jsem zkousel preinstalovat - bez vysledku.
Verze ovladacu je:
Ovládací panel ATI CPanel 6.14.10.5168
Ovladaè obrazovky ATI Driver 8.163.1-050909a-026770C-Fujitsu
FireGL driver for 3D Studio MAX/VIZ FGLMax 6.14.10.5015
Primo na strankach ATI se mi nepodarilo najit novejsi k me grafice.
diky za pomoc
//jan.svoboda - Přesun z MS OS
Modra smrt pri hrani her
Moderátor: Don
- xp__
- Červená karta
-
- xp__
- Červená karta
-
Re: Modra smrt pri hrani her
zdarvim,
nove informace:
- Pri hrani her, pokud se zacnou obevovat barevne carky (obdobne viz fofo) tak pri rychlem ukonceni hry PC bezi bez problemu dal, jinak do cca 15 s prestane reagovat - nekdy se zobrazi blue death - nutny restart
- ted si uvedomuji ze se mi to stavalo uz driv, ale predtim vetsinou stacilo dozastrcit datovy kabel od LCD do MB a nekolik mesicu fungoval bez problemu dal
- myslel jsem ze bude tedy problem okolo konektoru na MB nebo se samotnym kabelem, ale jak s nim hejbu sebevic, tak vse funguje
- nejcasteji se problem vyskytne samovolne pri spustenych 3D hrach nebo benchmarku. Pokud zacnu pohybovat s LCD, nebo stacilo poklemat na jeho zadni strane na PCB tak jsem mel temer jistoty ze se obevi artefakty a PC se sekne (tedy toto se stane ve vetsine pripadu jen pro par minut spustenou 3D aplikaci)
Vypada to na hardware problem okolo LCD/grafika, ale proc je to zavisle spusteni 3D aplikace a jeste k tomu problem nastane vetsinou az po nejake dobe. Ve 2D se to sekne jen vyjimecne. Dokud jsem si v sobotu nezhral, tak jsem netusil ze je neco s ntb. v neporadku.
http://imaginaryworld.xf.cz/img/other/1.jpg
http://imaginaryworld.xf.cz/img/other/2.jpg
nove informace:
- Pri hrani her, pokud se zacnou obevovat barevne carky (obdobne viz fofo) tak pri rychlem ukonceni hry PC bezi bez problemu dal, jinak do cca 15 s prestane reagovat - nekdy se zobrazi blue death - nutny restart
- ted si uvedomuji ze se mi to stavalo uz driv, ale predtim vetsinou stacilo dozastrcit datovy kabel od LCD do MB a nekolik mesicu fungoval bez problemu dal
- myslel jsem ze bude tedy problem okolo konektoru na MB nebo se samotnym kabelem, ale jak s nim hejbu sebevic, tak vse funguje
- nejcasteji se problem vyskytne samovolne pri spustenych 3D hrach nebo benchmarku. Pokud zacnu pohybovat s LCD, nebo stacilo poklemat na jeho zadni strane na PCB tak jsem mel temer jistoty ze se obevi artefakty a PC se sekne (tedy toto se stane ve vetsine pripadu jen pro par minut spustenou 3D aplikaci)
Vypada to na hardware problem okolo LCD/grafika, ale proc je to zavisle spusteni 3D aplikace a jeste k tomu problem nastane vetsinou az po nejake dobe. Ve 2D se to sekne jen vyjimecne. Dokud jsem si v sobotu nezhral, tak jsem netusil ze je neco s ntb. v neporadku.
http://imaginaryworld.xf.cz/img/other/1.jpg
http://imaginaryworld.xf.cz/img/other/2.jpg
- Maranov
- Mírně pokročilý
Vyzkoušej ty teploty, vyčisti NB, můžeš zkusit vyměnit pastu na chladičích a zkontrolovat, jestli dobře drží.
Jinak to bude odlupující se čip/spoj... dá se s tím máloco dělat - výměna desky, reflow. Cena převýší cenu NB.
Jinak to bude odlupující se čip/spoj... dá se s tím máloco dělat - výměna desky, reflow. Cena převýší cenu NB.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- xp__
- Červená karta
-
Pred chvili jsem ho zkousel trochu vycistit, problem mam jak se dostat k chladicum, plastovy kryt mi nekde visi a nevidim, kde. Jeste se to pokousim, ale az doma, kde mam koupenou pastu. Na druhe strane pokud je to prehratim, pak by nemel mit duvod se hryznout pri pohybu displeje... Datovy toky z grafiky do displeje jsou konstantni nebo se meni?
- Maranov
- Mírně pokročilý
Měly by být konstantní. Hryznout se může, pohneš s kostrou, ta pohne s chladičem, ten, pokud dobře nedrží, přestane chladit.
Ale asi to bude nějaký studeňák, což opravovat nemá cenu.
Ale asi to bude nějaký studeňák, což opravovat nemá cenu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- xp__
- Červená karta
-
Displej mam vymontovany, takze opravdu hybu pouze s nim. Doma se zkusim dostat k chladicum. Mno uvidime, nejsem z toho vubec nadseny... Spis mi to pripada jako kombinace několika problemu. K tomu vsemu se zlomil kabel od adapteru, zas budu muset prepajet... No neni uz nejmladsi.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jakmile se sama od sebe zacne objevovat BSOD s hlaskou o grafickem ovladaci (tvuj pripad), vetsinou jde o hardwareovy problem (prehrivani / odchazejici grafika). s merenim teplot X700 (FireGL V5000) zkusenost nemam, nicmene co vim, tyhle chipy odchazely pomerne casto (Acer, FSC). v prvni rade bych bez ohledu na teploty vycistil chladic. potom bych overil, zda nahodou neni mezi GPU a chladicem teplovodiva hmota a poku ano, nahradil bych ji medenou destickou odpovidajici tlousky. pokud by tam hmota nebyla, alespon bych prepastoval. v pripade, ze by nic z toho nepomohlo, tipuju odchazejici GPU chip. v cem konkretne je problem (zda ve vnitrni "architekture" ala G84/G86 nebo v prostem "odtrzeni" od zakladni desky) nevim, jelikoz nikdy se mi pomoci reflow nepodarilo X700-ku opravit. je ale pravda, ze kdyz jsem to zkousel, mel jsem obycejnou horkovzdusnou rework stanici bez spodniho predehrevu a moznosti regulace dle teplotniho profilu..to uz je ale jina story. vycistit, prepastovat respektive vymenit hmotu za medenou desticku a uvidis.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC