Poraďte mi nějakou adventure :)
Moderátor: Baneshee
- Wuuduu
- Středně pokročilý

ja mam za 3 kilecka Simona Sorcerera 4, zatial nie som moc daleko, ale je to dost podobne ako "klasika".
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte mi nějakou adventure :)
Dá se někde sehnat překlad pro I have no mouth and i must scream? Já jsem jaksi s panem googlem nepochodil. Případně je někde k sehnání originál té přeložené verze?
- shadow
- Středně pokročilý

Já tu hru doma mám, akorát teď už nevím, jestli českou nebo anglickou verzi. Kdysi totiž myslím vyšla v českém překladu od Andreje Anastasova u Excaliburu.
Mrknu se ti doma, kdyžtak bysme se nějak domluvili (na půjčení), jinak se do konce dnešního dne (resp. do Pá 22. srpen 2008, 20:23:27 CES) prodává ještě tady:
http://www.aukro.cz/item419561281__i_ha ... am_cz.html
Já jsem ji koupil taky takto z aukce za pár korun, takže snad to bude taky česká...
Mrknu se ti doma, kdyžtak bysme se nějak domluvili (na půjčení), jinak se do konce dnešního dne (resp. do Pá 22. srpen 2008, 20:23:27 CES) prodává ještě tady:
http://www.aukro.cz/item419561281__i_ha ... am_cz.html
Já jsem ji koupil taky takto z aukce za pár korun, takže snad to bude taky česká...
show must go on..
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky za nabídku, ale abychom řešili nějaké zapůjčení - to zase natolik hrát nechci. Případně můžu hrát v angličtině, že
Jenom překonat tu lenost a vzít si k ruce pomocníka v podobě slovníku. Kdysi bez češtin se tak hrávalo, tak když už nostalgie, tak kompletní 
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tento týden vyšlo demo Secret Files 2, pokračování Secret Files: Tunguska z roku 2006. Sice je to jen německé demo, ale hodně se mi to líbí 
Mé dojmy, screeny a video zde: http://blog.mynameisearl.cz/clanek/secr ... my-z-dema/
Mé dojmy, screeny a video zde: http://blog.mynameisearl.cz/clanek/secr ... my-z-dema/
- Maxtor
- Začátečník

-
No ono toho je ted vubec hodne.. uz se tady klepu na tituly (nektere uz jsou venku)..
Art of Murder: FBI Confidential
Culpa Innata
Dracula: Zrození
Everlight
HCA: The Ugly Prince Duckling
Hotel u mrtvého alpinisty
Jack Keane
Overclocked: A History of Violence
Perry Rhodan: Myth of the Illochim
Runaway 2 - The dream of the turtle
Secret Files 2
Sinking Island
Sherlock Holmes... (je jich zase vic)
So Blonde
..mno.. mozna jsem i na neco zapomel, ale jak vidno, letos se nudit nebudeme.. v podstate ani pristi rok..
Art of Murder: FBI Confidential
Culpa Innata
Dracula: Zrození
Everlight
HCA: The Ugly Prince Duckling
Hotel u mrtvého alpinisty
Jack Keane
Overclocked: A History of Violence
Perry Rhodan: Myth of the Illochim
Runaway 2 - The dream of the turtle
Secret Files 2
Sinking Island
Sherlock Holmes... (je jich zase vic)
So Blonde
..mno.. mozna jsem i na neco zapomel, ale jak vidno, letos se nudit nebudeme.. v podstate ani pristi rok..
- Deponer
- Nováček

pokud adventuru s více než dobrým a chytlavým příběhem, srozumitelnou a tím pádem kvalitně hratelnou, bych doporučil 1. Dreamfall: the longest journey, 2. Posla Smrti, 3.Fahrenheit - ten je sám o sobě pecka a na připravované pokračování netrpělivě vyčkávám
Posel i Dreamfall byly jako plná hra v Levelu a Fahrenheit snad už nebude tak drahý...
Intel Core 2 DUO 4600 2,4@3,0; ASUS P5GC-MX/GBL; zevl DDR2 667Mhz 2x 1GB RAM; ATI Radeon X1950 pro;HDD Samsung 250GB ale upgrade in progress 
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jaké pokračování? Myslíš Heavy Rain, které bude jen na PS3?
- Maxtor
- Začátečník

-
Tak tentokrat ode me bude spise nez doporuceni, varovani.. POZOR na CZ verzi hry Jack Keane..
Sam jsem hloupe naletel a nyni mam chut omlatit to nekomu o hlavu.. silenost, kterou jste doposud nevideli.. nejen, ze v cele hre neni ani zminka o tom, kdo to prelozil, ona tam ale v podstate ani byt nemuze, protoze by znela: "PC Translator"
Kvalita tohohle titulu je priserna.. ostatne, co vam budu sam povidat, zde se vse dozvite sami..
http://www.madukas.estranky.cz/clanky/r ... evil-seed-
Ja text pouze potvrzuji a zminuji, ze jeho precteni navozuje zhruba 50% pocitoveho silenstvi, v porovnani se stavem, kdy to clovek vidi na vlastni oci..
Co slovo to perla.. behem prvnich 2min hrani jsem byl natolik sokovan, ze jsem to prozatim odlozil.. vety typu "Čestyn byt kobyl muj nelepšý"
Takze kdyz Jack Keane, jedine v EN..
Sam jsem hloupe naletel a nyni mam chut omlatit to nekomu o hlavu.. silenost, kterou jste doposud nevideli.. nejen, ze v cele hre neni ani zminka o tom, kdo to prelozil, ona tam ale v podstate ani byt nemuze, protoze by znela: "PC Translator"
Kvalita tohohle titulu je priserna.. ostatne, co vam budu sam povidat, zde se vse dozvite sami..
http://www.madukas.estranky.cz/clanky/r ... evil-seed-
Ja text pouze potvrzuji a zminuji, ze jeho precteni navozuje zhruba 50% pocitoveho silenstvi, v porovnani se stavem, kdy to clovek vidi na vlastni oci..
Co slovo to perla.. behem prvnich 2min hrani jsem byl natolik sokovan, ze jsem to prozatim odlozil.. vety typu "Čestyn byt kobyl muj nelepšý"
Takze kdyz Jack Keane, jedine v EN..
- shadow
- Středně pokročilý

Menší resurrect...
Dohrál jsem adventuru Lost Horizon a můžu ji s klidným svědomím doporučit všem, kdo mají rádi dobrodružné a filmově podané příběhy.
Není bez mušek (zmínil bych hlavně poměrně časté zkoušení v inventáři všeho na všechno a taky v porovnání s výborně vyrenderovaným pozadím velice odbytě vyrenderované hlavní postavy) a možná i nižší obtížnost a málo puzzlů obecně (ale to může někdo - jako já - spíše považovat za klad
, ale jinak se to hraje opravdu dobře + kvalitní hudba hrající na pozadí, k tomu si přidejte profesionální (anglický) dabing a jedním slovem prostě spokojenost.
Ostatní v recenzi...
http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/cla ... ze_srp.idn
Dohrál jsem adventuru Lost Horizon a můžu ji s klidným svědomím doporučit všem, kdo mají rádi dobrodružné a filmově podané příběhy.
Není bez mušek (zmínil bych hlavně poměrně časté zkoušení v inventáři všeho na všechno a taky v porovnání s výborně vyrenderovaným pozadím velice odbytě vyrenderované hlavní postavy) a možná i nižší obtížnost a málo puzzlů obecně (ale to může někdo - jako já - spíše považovat za klad
Ostatní v recenzi...
http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/cla ... ze_srp.idn
show must go on..
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na to se chystám, hrál jsem demo a vypadá to solidně...
Já hrál nedávno Art of Murder 2: Hunt for Puppeteer koupené v Datartu v nějaké akci za 39,- Kč
Je to taková průměrná adventura s jednoduchými hádankami. Moc neurazí, ale ani nenadchne.
Recenze zde: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/art ... nze_oz.idn
Co se mi líbilo více je Gray Matter. Hodně povedená adventura se zajímavým a poutavým příběhem, perfektním dabingem (anglicky). Hudba byla taky celkem na pohodu, ale mohlo jí být více. Přišlo mi, že se stále opakovalo několik skladeb. Hádanky bych zařadil spíše k těm složitějším. Lehkým oživením jsou kouzelnické triky, kterými můžeme zmanipulovat některé postavy.
Recenze zde: http://pc.hrej.cz/recenze/gray-matter-3380/
Já hrál nedávno Art of Murder 2: Hunt for Puppeteer koupené v Datartu v nějaké akci za 39,- Kč
Recenze zde: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/art ... nze_oz.idn
Co se mi líbilo více je Gray Matter. Hodně povedená adventura se zajímavým a poutavým příběhem, perfektním dabingem (anglicky). Hudba byla taky celkem na pohodu, ale mohlo jí být více. Přišlo mi, že se stále opakovalo několik skladeb. Hádanky bych zařadil spíše k těm složitějším. Lehkým oživením jsou kouzelnické triky, kterými můžeme zmanipulovat některé postavy.
Recenze zde: http://pc.hrej.cz/recenze/gray-matter-3380/
- shadow
- Středně pokročilý

Tak pro změnu já jsem hrál zase demo Gray Matter a taky se chystám na plnou
.
show must go on..
- Maxtor
- Začátečník

-
mel jsem ted pod rukama taky par novejsich kousku a kdyz to shrnu.. obecne me spousta ohlasovanych lepsich veci nenadchla.. vetsinou postradaj nejaky uceleny dej, pribeh.. u me je ppotreba to brat tak, ze jsem spise na detektivni veci.. resp u adventur me vzdy bavi zapletka, vysetrovani, objevovani.. ne jen postupne plneni jakychsi ukolu v rade..
So Blonde.. mela byt spise mene narocna vec, ale proste system neco se stalo, jsi tady a res to me nejak nenadchl.. adventura nema moc do ceho vtahnout.. graficky ma svuj styl, ale jinak nic moc..
Videl jsem i posledni dily Sherlocka Holmese - ten uz je opravdu pouze pro fanousky serie, protoze se zacina az moc soustredovat na analyzu mista cinu a puzzly celkove.. nejake vypraveni uz rozhodne necekat..
Posledni Broken Sword: The Angel of Death - taky zadna slava.. legenda predchozich dilu je pryc.. proste consume projizdeci vec pro ty co radi klikaji.. nic vic..
Lehkou skepsi chovam i k Ceville, kterou pari kamarad, ale me pripadala az moc infantilni..
Osobne se porad chystam na Perry Rhodana, Overclocked a Memento Mori.. uvidime..
So Blonde.. mela byt spise mene narocna vec, ale proste system neco se stalo, jsi tady a res to me nejak nenadchl.. adventura nema moc do ceho vtahnout.. graficky ma svuj styl, ale jinak nic moc..
Videl jsem i posledni dily Sherlocka Holmese - ten uz je opravdu pouze pro fanousky serie, protoze se zacina az moc soustredovat na analyzu mista cinu a puzzly celkove.. nejake vypraveni uz rozhodne necekat..
Posledni Broken Sword: The Angel of Death - taky zadna slava.. legenda predchozich dilu je pryc.. proste consume projizdeci vec pro ty co radi klikaji.. nic vic..
Lehkou skepsi chovam i k Ceville, kterou pari kamarad, ale me pripadala az moc infantilni..
Osobne se porad chystam na Perry Rhodana, Overclocked a Memento Mori.. uvidime..
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dohrál jsem The Secret of Monkey Island: Special Edition a dost se mi to líbilo. Přiznám se, že původní hru jsem nehrál, ale tato SE edice je super. Parádní en dabing, hodně humorných hlášek a situací. Oproti původní hře se to liší jen v HD grafice a ozvučení, jinak je to stejná hra, dokonce se dá přepnout do původního vzhledu. Obtížnost trochu vyšší. Je vidět, že to je old school klasika, není tu žádný "inteligentní kurzor" pro všechny akce jako v dnešních adventurách - musíme nejprve vybrat požadovanou akci (otevřít/zavřít/vzít/použít/posunout/atd) a až pak použít na daný předmět. Trochu mi tam chybělo zrychlení chůze, procházet poněkolikáté stejnou lokací celkem nuda.
Mám rozehraný Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge a ten vypadá snad ještě lépe než první díl. Platí zde více méně to samé co jsem psal výše. Je tu lépe vyřešeno výběr akcí u předmětů atd...
Mám rozehraný Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge a ten vypadá snad ještě lépe než první díl. Platí zde více méně to samé co jsem psal výše. Je tu lépe vyřešeno výběr akcí u předmětů atd...
- Riku
- Začátečník

Nevíte o nějaký adventuře na styl NIBIRU nebo Posel smrti? Mám rád takový s tajemnym příběhem, ponurý atd.. 
PS5 Pro | LG OLED CX55