poskladal som si nový komp, prvý krát. Zvukovku som si ale preložil zo starého - SB Elite Pro. Po zapojení sa objavilo v monitoroch (Tascam, 5x VL-A5, SW LF-S8) nepríjemné pískanie a škvrčanie.
Monitory mám zapojené cez cca 10 cm prechodky s takými chabými tenkými jackmi, pretože do vstupov na karte sa normálne jacky strčiť nedajú, sú príliš blízko seba. Tiež do zadných bední ide kábel pomerne dlhú cestu v lište spolu s prívodom elektriny (monitory sú aktívne). Ešte teda podotknem, že výstup z karty je nesymetrický a vstup do bední symetrický, ale čo som prečítal na nete, keď som to dával do kopy, tak by to nemalo vadiť až tak zásadne. Takže už na starom kompe v monitoroch nejaké rušenie bolo, ale tesne pod prahom mojej citlivosti, popravde, jemnunko brumeli tie bedne aj keď som odpojil kanón zo vstupu.
Teraz je to ale absolútne neakceptovateľné. Podstatne narástala hlasitosť rušenia a zmenila sa frekvencia, brum zosilnel, ale hlavne sa pridalo pískanie a škvrčanie.
Rušenie sa objaví až pri nábehu samotného windowsu (7 Ultimate), nie pri samotnom zapnutí počítača. Myslím ale, že zvukovka s tým nič nemá, pretože som vyskúšal aj zapojenie do onboard zvukovky, pričom SB som úplne odmontoval. Rušenie podobné, dokonca silnejšie. Tým pádom podľa mňa odpadá aj chyba/nekompatibilita driverov. Keď kábel vytiahnem z PC, tak sa rušenie okamžite stratí, obajví sa ale aj vtedy, ak sa len dotknem jackom skrine PC, presne rovnako, ako keď je jack normálne zapojený do výstupu karty. Blbé je, že som skúšal aj sluchátka (noname haraburdu) a v nich rušenie nie je ani keď ich zapojím do externej I/O konzoly, ktorá sa k tomuto SB bundluje, ale ani keď som ich zapojil priamo do karty.
Z elektrotechniky som analfabet, tak prosím decentne na mňa