No,mě přišla GTX580 asi tři dni po uvedení na trh a všechno fungovalo tak jak má a nebyl problémDOC_ZENITH píše:
Nedovedeš vysvětlit?
Radeon X1800 versus GF7800GTX když Radeon byl novej = vyrovanej souboj. O 2 roky později Radeon vedl o 50% občas i více v modernějších hrách.
Radeon HD2900 = ještě rok po uvedení karty nebyly drivery fajn, až tak 2 roky.
Náhodou, drivery Caymanu jsou na novou architekturu ATI dost dobrý, dříve to bejvalo horší, ala propady FPS do nehratelnosti, někde byly artefakty, někde to vytuhávalo, atd. Cayman alespoň všechny ty hry spusí a bez arftefakktů a to na launch driverech. To je pro ATI pokrok.
ATI/AMD R9xx informace, spekulace, novinky
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- anti.77
- Začátečník

-
Re: ATI/AMD R9xx informace, spekulace, novinky
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
V crysis je standartne 15% nad 5870.hawx2 je podlacenej pro NV a co sem koukal, tak 6950 ma o 40% vetsi vykon nez 5870.To je myslim si v norme.no-X píše:Jak bys tedy vysvětlil např. propady s AA 4x v jedné hře, propady v 2560*1600 v druhé hře, výkon na úrovni HD5870 ve hře, která má nízké požadavky na aritmetiku (a kdy by se měl projevit - když už nic jiného - tak alespoň o 25% vyšší texture fillrate)... Výkon v HAWX2 zůstal prakticky na úrovni HD6870 ač je hra limitovaná teselací, v Crysis a F1 je výkon super, ač hra teselaci nepoužívá... To všechno jsou výsledky, které s ohledem na architekturu a rozdíly oproti HD5870 nedávají smysl.
Ja bych proste rek, ze 6970 bude o tech 10-15% nad 5870 pod dx9 a o 40-50% pod dx11.Podle testu to tak vypada.Jako 6970 nema kde vzit ten vykon pod dx9.Hlavni zmena je pod dx11.
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 15. pro 2010, 13:30, celkem upraveno 1 x.
- webwalker
- Začátečník

Chlapi, to je mazec, úplný Waterloo
Co se dá dělat jinýho než čekat na nový ovladače? Nic!
Dobrou zprávou pro urychlení vydání lepších driverů je pouze ten nářez v testech.
PS: chyby v driveru nalezeny bohužel i v teselaci viz:
http://www.pcgameshardware.de/aid,80344 ... t/?page=12
Co se dá dělat jinýho než čekat na nový ovladače? Nic!
Dobrou zprávou pro urychlení vydání lepších driverů je pouze ten nářez v testech.
PS: chyby v driveru nalezeny bohužel i v teselaci viz:
http://www.pcgameshardware.de/aid,80344 ... t/?page=12
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Fofrer
- Začátečník

tak co by taky nemelo fungovat na GTX580 kdyz je to ten samy cip v jinem kabatku?anti.77 píše:
No,mě přišla GTX580 asi tři dni po uvedení na trh a všechno fungovalo tak jak má a nebyl problém..... a když jim ovladače začnou na plno běžet až za rok ,tak to už často myslim na novou kartu,tak to je doopravdy o ničem,k čemu mi je 50% po dvou letech,když grafiky už jsou zase jinde
.... no ale věřim,že i NV na ovladačích zapracuje
![]()
- no-X
- Středně pokročilý

Tak černě bych to zas neviděl, hry běhají, na nestabilitu ani artefakty jsem stížnosti nezaznamenal a cena odpovídá výkonu. Krom toho výkonový rozdíl mezi HD6970 a GTX580 je o pár procent menší než mezi HD5870 a GTX480, takže jediný důvod, proč je karta přijata takhle, vidím v odkladu. Kdyby přišla před GTX580, byl by to nejrychlejší čip na trhu s lepším poměrem ceny/výkonu, než u konkurence. Takhle je ve stínu GTX580...
Mimochodem, computerbase z testu vynechalo GTX480. Ještě v poslední recenzi (GTX570) byla. Hardware.fr vynechal z testů HAWX2, který v HD6870 a GTX580 měli... v GTX570 a HD6970 už ne. Totéž s rozlišením 2560*1600.
Mimochodem, computerbase z testu vynechalo GTX480. Ještě v poslední recenzi (GTX570) byla. Hardware.fr vynechal z testů HAWX2, který v HD6870 a GTX580 měli... v GTX570 a HD6970 už ne. Totéž s rozlišením 2560*1600.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- anti.77
- Začátečník

-
2 Fofrer : berto tak,že mě zákazníka kabátky nezajímaj
.... no a jen pro zajímavost,pro 580 taky původně vyšel speciální ovladač .... ale to je fuk
Jinak mě teď dostaly dost ceny na CZC asus 6950 za 8799 !!!!! Na Alza Saphire 6970 : 10895 a 6950 za 8339 ,to je fakt dost ..... to bych asi fakt bral nákup v zahraničí a nepodporoval tenhle cenovej úlet ....
Jinak mě teď dostaly dost ceny na CZC asus 6950 za 8799 !!!!! Na Alza Saphire 6970 : 10895 a 6950 za 8339 ,to je fakt dost ..... to bych asi fakt bral nákup v zahraničí a nepodporoval tenhle cenovej úlet ....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- arach
- Začátečník

-
to chce klid...a nekoukat jen na dva shopy...
http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 16145.html
http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 16145.html
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jen než tu někdo začne nadávat - ty ceny jsou dílo dodavatelů, finální maloobchodníci si na nich kartu nemastěj. Tak neházet špínu tam kam nepatří.
- arach
- Začátečník

-
no jak ktery, u czc to vypada na hodne velkou MO marzi , u alzy to samyDOC_ZENITH píše:Jen než tu někdo začne nadávat - ty ceny jsou dílo dodavatelů, finální maloobchodníci si na nich kartu nemastěj. Tak neházet špínu tam kam nepatří.
jinak je to tak, nejvetsi marzi na tom maj nase slavny VO, bezna MO se pohybuje od 5 do 10%
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

arach píše:no jak ktery, u czc to vypada na hodne velkou MO marzi , u alzy to samyDOC_ZENITH píše:Jen než tu někdo začne nadávat - ty ceny jsou dílo dodavatelů, finální maloobchodníci si na nich kartu nemastěj. Tak neházet špínu tam kam nepatří.
jinak je to tak, nejvetsi marzi na tom maj nase slavny VO, bezna MO se pohybuje od 5 do 10%
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne stř 15. pro 2010, 13:57, celkem upraveno 1 x.
- no-X
- Středně pokročilý

nejmenovaný český VO ji má za 6500 s daní, takže pokud nějaký shop prodává skoro za 9 litrů, tak má buďto marže jako kráva, nebo špatnýho dodavatele...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano to má.no-X píše:nejmenovaný český VO ji má za 6500 s daní, takže pokud nějaký shop prodává skoro za 9 litrů, tak má buďto marže jako kráva, nebo špatnýho dodavatele...
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
jo to my taky nekolikrat pred lety rikal matejka z czc ze zalezi na VO, nekteri to maji sice levnejsi ale nedovezou to hned nebo v pozadovanym mnozstvi.. proto vetsinou berou ty nejdrazsi VO
dalsi vec kontretne czc je to ze drazsi to maj taky kvuli tem klubovym hovadinam, bodum, darkum.. atd, zkratka nic neni zadarmo a vsechny ty extra veci si nakonec zaplatime zesvyho respektive z marze toho co tam kupujeme
dalsi vec kontretne czc je to ze drazsi to maj taky kvuli tem klubovym hovadinam, bodum, darkum.. atd, zkratka nic neni zadarmo a vsechny ty extra veci si nakonec zaplatime zesvyho respektive z marze toho co tam kupujeme
Naposledy upravil(a) DukeNukemCZ dne stř 15. pro 2010, 15:01, celkem upraveno 1 x.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
- richie08
- Začátečník

Musím přispět s hodnocením Caymana i já 
Cayman není ani bomba ani fail - je přesně někde mezi, nejlépe to asi vystihuje slovo NEUTRÁLNÍ.
Dobrá věc na Caymanu je, že je ve všem o něco lepší než Cypress: výkon, spotřeba a efektivita. Pominu-li nedoladěné ovladače, pak je to velmi sympatický kus křemíku za adekvátní cenu se spoustou zajímavých features. Možná je dobře, že Cayman není killer - můžeme doufat, že se zase rozjede cenová válka ze které budeme profitovat my, zákazníci.
Ta horší věc na Caymanu je, že ATi s Bartem dosáhlo mnohem větší skok v efektivitě. Jinými slovy: i se 24 SIMDs se dalo dosáhnout na GTX580, teoreticky. Ovšem to je také jediná nevýhoda Caymanu - zklamal přehypovaná očekávání.
Cayman není ani bomba ani fail - je přesně někde mezi, nejlépe to asi vystihuje slovo NEUTRÁLNÍ.
Dobrá věc na Caymanu je, že je ve všem o něco lepší než Cypress: výkon, spotřeba a efektivita. Pominu-li nedoladěné ovladače, pak je to velmi sympatický kus křemíku za adekvátní cenu se spoustou zajímavých features. Možná je dobře, že Cayman není killer - můžeme doufat, že se zase rozjede cenová válka ze které budeme profitovat my, zákazníci.
Ta horší věc na Caymanu je, že ATi s Bartem dosáhlo mnohem větší skok v efektivitě. Jinými slovy: i se 24 SIMDs se dalo dosáhnout na GTX580, teoreticky. Ovšem to je také jediná nevýhoda Caymanu - zklamal přehypovaná očekávání.
- del42sa
- Pokročilý

vidím to uplně stejně
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Yop, prehypovanost.
Zpozdeni, neustale rumors o 1900+SPs, ondie bufferu, nove march, cachrovani s "hiend" x900 oznacenim, tuny fejku s drticim vykonem, ...
Zpozdeni, neustale rumors o 1900+SPs, ondie bufferu, nove march, cachrovani s "hiend" x900 oznacenim, tuny fejku s drticim vykonem, ...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- webwalker
- Začátečník

No já jsem to s tím Waterloo, taky trochu přehnal 
Ale teď, když vidím ty ceny
Původně jsem chtěl jít do HD6870 (nejsem velký hráč, takže jsem s kajmanem ani nepočítal), ale asi půjdu do HD6950 a budu postupně nabírat výkon s novýmy drivery.
NVidie se neštítím (mám také jednu), ale tady vidím v budoucnu velký boom ve výkonu.
Ale teď, když vidím ty ceny
Původně jsem chtěl jít do HD6870 (nejsem velký hráč, takže jsem s kajmanem ani nepočítal), ale asi půjdu do HD6950 a budu postupně nabírat výkon s novýmy drivery.
NVidie se neštítím (mám také jednu), ale tady vidím v budoucnu velký boom ve výkonu.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- ArgCZ
- Začátečník

ty karty nemaj žádný vyložený chyby, spotřeba je OK, chladič je fajn a teploty taky, na budoucnost jsou připraveny dobře, ceny maj nastavený taky dobře, vcelku sympatická dvojce karet, jediná chyba jsou ovladače, ale to je naštěstí něco, co jde napravit, na prdel jsem si nesedl, ale odsoudit je nemám za co
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Fofrer
- Začátečník

Taky nad timhle postupeme zacinam uvazovat.. pokud pro me bude rozdil ceny 1k bez DPH tak to tak asi udelamwebwalker píše: Původně jsem chtěl jít do HD6870 (nejsem velký hráč, takže jsem s kajmanem ani nepočítal), ale asi půjdu do HD6950 a budu postupně nabírat výkon s novýmy drivery.
Akorat si na vanoce asi na novy grafice nezahraju
edit: tak supr uz se objevila v mem obchodu.. takze rozdil 900kc mezi 6870 a 6950 resit nebudu a domu prijde Krokodyl
- no-X
- Středně pokročilý

offdie-buffer pro teselaci... což samozřejmě není nic jiného, než použití grafické paměti tam, kde nestačí cache... není mi jasné, jak zrovna v tomhle mohl někdo spatřovat něco, co by mělo indikovat vysoký výkonyuri.cs píše:ondie bufferu