Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Zvukovka k 2.0 reproduktorom lacnejším než 8-10k je des

Příspěvek od Fox_25 »

camls píše:
no toto, na 5.1 sa neda stereo a na 2.0 sa neda EAX :wink:
S tím stereem na 5.1 souhlasím, ale EAX na stereu už je něco jiného. EAX není prostorový zvuk jako takový ale "pouze" simulace prostředí(chodba, kostel, etc). U Creativu dokonce poměrně dobře funguje CMSS 3D, tj emulace prostorového zvuku na stereo bedýnkách, dokonce se dá zjistit když za vámi někdo jde(fps).
camls
Nováček
Nováček

Příspěvek od camls »

Fox_25 píše:
camls píše:
no toto, na 5.1 sa neda stereo a na 2.0 sa neda EAX :wink:
S tím stereem na 5.1 souhlasím, ale EAX na stereu už je něco jiného. EAX není prostorový zvuk jako takový ale "pouze" simulace prostředí(chodba, kostel, etc). U Creativu dokonce poměrně dobře funguje CMSS 3D, tj emulace prostorového zvuku na stereo bedýnkách, dokonce se dá zjistit když za vámi někdo jde(fps).

ale vsak ja som to myslel ironicky :oops:

to cmss 3d som veru neskusal...ale to je uz mimo temu zas :(
PC:phenom II X2 555 @3.82 Ghz, 2x2Gb DDR2 956 Mhz, ATI Sapphire 6850, SB X-Fi platinum, blu-ray samsung, 350w micro atx zdroj, micro atx skrinka.
predne repro KEF IQ3, zapojenie Bi-Amping. reciever yamaha rx-v661, aktívny subwoofer yamaha
zobrazovadlo:sony bravia 37"
Laptop: HP a MSI
MOBIL:SE xperia X1

fotak:canon 500D, objektiv sigma 17-70 F2.8 - 4 OS HSM
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Takže nikto nič slepý test a okrem voľajakého CMSS 3D (wtf ?, kto to používa ?) nič...to mi stačí a pre ostatných - držte sa názvu tohto threadu, nevyhadzujte z novou základnou doskou zbytočne peniaze za zvukovku a nedajte sa obalamutiť pojmami ako "lepší dynamika" a podobne. Aj keď zaznamenáte nejaký posun, určite nebude stáť za tých +- 1500kč, investujte to radšej inde.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To mi připomíná blahého času mojí stařičkou desku od PCChips/ECS se zvukovkou CMI9738 :lol:
http://cdrhard.cz/recenze/zvukovky/audi ... sponse.jpg
A ani Audigi2PEX na tom není úplně nejlépe:
http://cdrhard.cz/recenze/zvukovky/audi ... sponse.jpg
A že to není slyšet? To tedy je!
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

No vzhledem k tomu, jak vypadá fr. chára repro za peníze zmíněné v názvu topicu, si nemyslím, že by ta Audigy2PEX nějak výrazně ovlivnila zvuk. Rozhodně ne pro člověka, který neví kde hledat rozdíly.

Stojím si za tím, že rozdíl ve zvuku rozumné zvukovky (cca Audigy 2, která stojí v bazarech do 300,- Kč) a zvukovky za 1.5 - 3k NENÍ adekvátní cenovému rozdílu. Doma jsem měl spoustu repro v cenovkách 0.5 - 50k a cca 10 zvukových karet s cenami 0.5 - 5k. Já to mám na sobě ověřené...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No vida, gaussova křivka se posunuje kousek doprava. Ano, rozdíl není finančně adekvátní. No a co? Proto si všichni musíme kupovat průměrně levný šmejd? Proč porovnáváš jakýkoli produkt pouze nazákladě jeho výstupní “kvality”? Výrobek má i plno netechnických parametrů, nebo takových, které nejsou slyšet, a pro jiné lidi můžou být naprosto esenciální, a rádi za to zaplatí násobky ceny. Vy tu kluci vedete každý svůj monolog, o tom, co vám stačí. Jaký důvod máme hledat, abysme tuto myšlenku nějak rozvedli, nebo vás snad přemluvili o tom že nestačí? Pročbychom to měli vlastně dělat?
To, že laikovi s necvičeným sluchem, nebo někomu kdo má priority jinde stačí I zvukovka za 500, a profíkovi ne. Kluci mají penis, holky zase….. To jsou fakta, a nerozumím proč se o tom vůbec diskutuje….
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Tady se ale bavíme o ZVUKOVÉM VÝSTUPU karty, ne o "netechnických parametrech" (to je jako co, vzhled PCB? Asi si měl na mysli něco trochu jiného, protože všechny parametry zvukovky jsou technický, ať se jedná o podporované SW a HW technologie, měřitelné parametry nebo počet a typ výstupů).

Proč se o tom diskutuje? Protože spousta lidí si myslí, že když koupí drahou zvukovku, tak posunou zvuk někam úplně jinam. To prostě pravda není a nedá se s tím nic dělat. Už mě (a yradaka evidentně taky) ale nebaví číst ty bláboly, jak s novou zvukovkou najednou hraje reprosoustava za 5k o dvě třídy líp, ale ve skutečnosti by ve slepým testu nepoznali nic. Pokud mám doma stotisícovej systém, tak si můžu koupit zvukovku za desítku, kde už to znát bude a bude to mít svoje opodstatnění. Ale kupovat zvukovku za třetinu ceny audiosestavy KVŮLI ZLEPŠENÍ ZVUKU jsou prostě vyhozený peníze. Lepší našetřit a pak ty peníze přidat k balíku peněz na nový repro, kde je výměna slyšet VŽDY a nepochybně.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ono je nebezpečné takto generalizovat. Každej se chytne něčeho špatného.
Každý výrobek má plno technických parametrů, které třeba ale nikdy nikde nebudou napsané, a ne každý si je považuje, a asi i proto tam chybí.

Když vyrobí číňan svůj typický výrobek, udělá to z podřadných materiálů. Když vynechám ty své typické blafy o zpracování PCB, povrchové úpravy plastů na které saháš a podobně, zůstanou nám komponenty. První na co narazím je spolehlivost. Nevím jestli překousneš, když si v krámu koupíš zboží, dojdeš domů a hned ho jdeš reklamovat, protože nefunguje, nebo umře do 14ti dnů. Já tedy moc ne. Ale budiž. To ještě na zvuk vliv nemá. Pak tu máme tolerance komponentů. Číňan nemá problém 20% komponenty napasovávat do 1% procesu. V momentě výroby a změření na výstupní kontrole vše maká tiptop. Po roce užívání ve tvém PC je ale všecko jinak. Tolerance nekvalitních komponent ustřelí někam mimo, a produkt pak nepracuje jak má. Dnes naštěstí všecko obstarává DSP, takže jediná podstatná věc je udržet stabilní hodiny. Když ti ale postupem času odejde výstupní oddělovací kondenzátor, nebo jiná součástka podobného charakteru použití, časem tam ten zvuk už vůbec není, a posloucháš něco jiného než sis před rokem koupil. Můžem to hnát dál – díky nekvalitnímu zpracování si plno lidí ještě dodnes stěžuje na šum a brum ve výstupu zvukové karty a reproduktorů. A přestože to s akustickými obvody nemá nic společného, je to Ku*evsky slyšet. Plno souvislostí tohoto rázu si neuvědomíš, a ani teď s nimi nebudeš souhlasit, ale já neuhnu ani o kousek, abych ukázal, že je to pořád věc názoru. Když dojde na fakta, budeš mít jen malou část pravdy, a já nerozumím tomu, proč by se měla zákazníkovi tajit.

Se spodní částí posledního odstavce bezvýhrad souhlasím. Dnes je mnohem více než zvuková karta omezující počítačová reprosoustava, a ta dnes tahá za kratší konec. O tom jsem ale už také rozhněvaně několikrát psal. Jak je možné, že soustava za 10-15 tisíc nehraje, a je potřeba kupovat za 50 000? Je to proto, že se do ní opět cpe plno zbytečné elektroniky, která se zvukem neudělá nic podstatného, nebo rovnou nemá nic společného. je to jako kupovat autu zlaté pedály, a divit se, že to za ty prachy nejede lépe. Nezapomenu opomenout drahé certifikáty THX a podobně. Ten grafický displej pomalu za tisíce na reprobedně ale opravdu NEHRAJE. Ti uživatelé, kteří by to chtěli jinak ale nemají v dnešním sortimentu možnost konat a kupovat lépe, takže se zas vrátíme k tomu, že drahá zvuková karta je stejně zbytečná.
Nezapoměň také na jistou specifičnost produktu. Nemusí být lepší, ale je jiný. Nevím jak je to dnes cenově, ale jsem si naprosto jist, že Julii od nějaké novější dražší audigi (nebo co se dnes vyrábí, je to buřt) poznám bezpečně I na PC bedýnkách. Nejen že je lepší, ale je o dost jiná, a je to slyšet.

Celé ty dlouhé stránky textů jsou ale skoro zbytečné. Za měsíc se na to zapomene, přijdou noví useři, padnou ty same otázky a odpovědi, kdovíkdo a kdovíco jim zas nakuká, a problem bude zpět. Řekl bych, že tohle řešit má uživatel který vybírá, a jeho povinnost je přesvědčit se na vlastní uši, a ne koukat se na dohady na foru, kdo že to má jakous takous pravdu.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Pasáž o číňanovi je celkem zbytečná. Téměř všechno je čína, záleží jen na tom, jak dobře je ohlídaný výrobní proces. I oni umí dělat dobrý věci. Tady to jaksi ale nemá opodstatnění, protože tu nikdo nedoporučuje zvukovky typu Trust apod.

To rozpoznání Julie bych chtěl opravdu na vlastní oči vidět ve slepém testu, do té doby se nezlob, ale prostě ti to neuvěřím. Už mockrát jsem se přesvědčil jak slepý test udělá z: "Ten rozdíl nejde neslyšet, poznal bych to i na širokopásmu za 300, seš hluchej nebo co?", tipovací soutěž, aneb výsledky zcela náhodné.

Přesvědčit na vlastní uši - souhlasím. Stane se to ale v 5% případů, a to jsem ještě možná dost optimista.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, zatímco drahý výrobek dobrý být může, ten levný NEMŮŽE….
Jen k tomu dodám, že se mi rozhodně nezdála lepší, a rozdíl jsem zjistil na soustavě Altec lansing CS21, kdy po přepojení na Julii jsem měl dojem, že úplně přestala hrát basovka, a hodně dlouho řešil co s tím. Basovka ale brala signal z 2.0 stereo signálu z jediného jacku, tudíž na vině byla zvuková karta. Později jsem pochopil, že to hraje, ale rozhodně méně a MIMO JINÉ přesněji …O důvěru se ale prát nepotřebuju. Je to můj osobní názor, a jen ten se u mě počítá. Fakta jsou někde vzádu….
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Co znamená levný výrobek, v našem případě zvukovka? Jak jsem říkal, Trust a podobné hnoje tu nikdo nedoporučuje. Já tvrdím, že Audigy 2 je pro repro do 10k naprosto adekvátní zdroj signálu.

Tvoje zkušenost je dost zajímavá. Už jsem tu psal, že mám zkušenosti s různými zvukovkami v kategoriích od 500 Kč do cca 5-6k Kč a rozhodně se ani jedna nechovala tak, jako Juli@ u tebe. Pokud má Juli@ tak výrazný pokles na basech (čemuž se mi moc nechce věřit), tak je to dost divné. A nebo naopak u tebe předchozí zvukovka nestála za nic a měla na basech hrb.
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

Exp
To, co jsi momentálně napsal, je zcela jistá a nezpochybnitelná pravda. Audigy 2 je ale zvuková karta cenové kategori 3k Kč. To, že dneska se prodává v bazarech za 300Kč neznamená, že její kvalita poklesla jako když v pekárně prodávají starý chleba za pětikorunu. Stejně tak nikoho nikdo nenutí aby momentálně vybranou/doporučenou kartu koupil člověk novou za plnou cenu u nás. Úplně klidně ji může kupit bazarovou za polovinu.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Audigy2 je karta, ktora by sa dnes predavala max do 700 Kč, ako nova, ak nie menej (aj SB16 stal kedysi 9000,-, AWE32 stal cez 12k a teraz podobne karty taku hodnotu nemaju).
A horsie je, ze Creative kasle na ovladace pre tieto starsie karty (A2).
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wuuduu píše:Audigy2 je karta, ktora by sa dnes predavala max do 700 Kč, ako nova, ak nie menej (aj SB16 stal kedysi 9000,-, AWE32 stal cez 12k a teraz podobne karty taku hodnotu nemaju).
A horsie je, ze Creative kasle na ovladace pre tieto starsie karty (A2).
od Creative stojí za prd jakékoli ovladače, nejen pro starší karty
ignorelist: kremrole a dezoláti
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ten rozdil byl porovnatelnej i s audigi2. Nemuzu si pomoci. To je jedno. Jak pisu, kdyz dnes lide davaji 10000 za neco uplne jineho nez reproduktory, tak se nemuzou divit a vyvstekat, ze vrazili tolik penez do zvukovky, a nic se nedeje....
Naposledy upravil(a) crashPC dne sob 18. pro 2010, 20:52, celkem upraveno 1 x.
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

dřív jsem měl kombinaci Audiotrak Prodigy HD2 a nějaký repro Labtec, čili žádný terno, a rozdíl oproti integrovaný zvukovce jsem slyšel... Je fakt, že tekrát mi to bylo docela jedno, protože jsem zvukovku kupoval hlavně kvůli sluchátkům. A ne slepej test jsem nedělal, takže to klidně mohlo bejt placebo. Ale bohužel ne každej máme čas na slepý testy a nebo jednoduše nenajdem lidi ochotný ležet pod počítačem, aby měnili kabely.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“