Přetaktování AMD Athlon 64 3000+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- xadros
- Nováček

-
Přetaktování AMD Athlon 64 3000+
Zdravím, mám tady starší počítač, který jsem chtěl využít jen na přehrávání 720p filmů. Jenže po nainstalování Win7 už je nestíhá, na XP šli ještě naprosto v pohodě. Myslíte, že je vhodnější přetaktovat procesor (potřeboval bych poradit konkrétní hodnoty a jak postupovat, nikdy jsem to nedělal) nebo nainstalovat dva systémy ? Na XP už se mi zpátky přecházet nechce. Na pocesoru je AC Silencer 64
MSI K8T Neo
1 GB ram
FX5900XT
MSI K8T Neo
1 GB ram
FX5900XT
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Přetaktování AMD Athlon 64 3000+
Zkus napřed použít jiné kodeky:
http://www.cccp-project.net/
CCCP budou fajn i proto, že můžeš použít přehrávač, který obsahují a využít HW akcelerace videa grafickou kartou.
Dej vědět výsledek.
http://www.cccp-project.net/
CCCP budou fajn i proto, že můžeš použít přehrávač, který obsahují a využít HW akcelerace videa grafickou kartou.
Dej vědět výsledek.
- tielka
- Středně pokročilý

to jsou pěkně zkurvené kodeky dej si tam codecpack 650 a tento přehrávač MirillisSplashPRO
- xadros
- Nováček

-
Zkoušel jsem jak samostané kodeky CoreAVC+CCCP tak i K-Lite Codec pack. Splash nejde ani verze lite ani pro, spadne hned po startu.
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak tam hlavně nenech všechny kodeky najednou.
Já ve W7 používám s úspěchem CCCP a jeho Media Player Classic Home Cinema.
Možná že jsou CCCP kodeky zkurvené - jak se o nich odmítavě vyjádřil kolega - ale fungují fajn.
A k tomu taktování - stáhni si CPU-Z a postni napřed screeny karet CPU, Mainboard, SPD (všechny sloty) a Memory.
Ať víme konkrétně, co a jak nastavené v PC máš.
Já ve W7 používám s úspěchem CCCP a jeho Media Player Classic Home Cinema.
Možná že jsou CCCP kodeky zkurvené - jak se o nich odmítavě vyjádřil kolega - ale fungují fajn.
A k tomu taktování - stáhni si CPU-Z a postni napřed screeny karet CPU, Mainboard, SPD (všechny sloty) a Memory.
Ať víme konkrétně, co a jak nastavené v PC máš.
- xadros
- Nováček

-
Tak už se mi povedlo rozjet to plynule s MPC, ale jen při optimilizaci na výkon a je to opravdu na hraně. Neexistuje něco ještě méně náročného než je MPC ? Pak by to mělo být ok.
- Lokomotiva
- Začátečník

Já nevím, jak to chceš.
Teď asi profituješ z lepších kodeků a přehrávače, ale co nastavení toho MPC-HC?
Pro kontrolu - zobrazit/možnosti, položka přehrávání/výstup, DirectShow Video vyber položku EVR Custom Presenter - máš to tak?
Pak Interní filtry - pokud nevíš konkrétně, klidně zatrhni všechno v obou oknech - Zdrojové i Transformační filtry.
No a jestli k přehrávání používá MPC-HC grafickou kartu zjistíš dole.
Měl bys tam mít Přehrávání DXVA.
A k tomu taktování - máš už ty údaje z CPU-Z?
Teď asi profituješ z lepších kodeků a přehrávače, ale co nastavení toho MPC-HC?
Pro kontrolu - zobrazit/možnosti, položka přehrávání/výstup, DirectShow Video vyber položku EVR Custom Presenter - máš to tak?
Pak Interní filtry - pokud nevíš konkrétně, klidně zatrhni všechno v obou oknech - Zdrojové i Transformační filtry.
No a jestli k přehrávání používá MPC-HC grafickou kartu zjistíš dole.
Měl bys tam mít Přehrávání DXVA.
A k tomu taktování - máš už ty údaje z CPU-Z?
- xadros
- Nováček

-
- Lokomotiva
- Začátečník

Jak se jmenuje tvoje deska celým jménem?
K8T Neo a jak dál?
K8T Neo a jak dál?
- xadros
- Nováček

-
ms-6702 v. 1.1
g52-m6702x7
g52-m6702x7
- Lokomotiva
- Začátečník

No, to vypadá na Neo-FSR.
Ale jinak:
- desky s chipsetem VIA nejsou na taktování nic moc.
Protože si na nich nemůžeš nastavit frekvenci AGP napevno (nebo použít AGP Lock a mít tak frekvenci AGP/PCI pořád na potřebných 66,66/33,33 MHz).
Takže když zvedneš frekvenci, kterou generuje chip na desce (v BIOSu se jí říká FSB), zvýší se i frekvence uvedených sběrnic a zařízení, která jejich prostřednictvím komunikují s deskou (zvukovka, diskový řadič, grafika atd.) přestanou stíhat a přetaktování ti spadne.
Odhaduji, že tak 10% navíc je maximum.
Takže jediné, co můžeš v BIOSu zkusit, je v kapitole Frequency/Voltage Control zvýšení CPU FSB Clock.
Z těch současných 200 MHz zkus 210 a pak 220.
To bude asi konečná.
Pokud je teď PC stabilní, tak to zkus.
Ale jinak:
- desky s chipsetem VIA nejsou na taktování nic moc.
Protože si na nich nemůžeš nastavit frekvenci AGP napevno (nebo použít AGP Lock a mít tak frekvenci AGP/PCI pořád na potřebných 66,66/33,33 MHz).
Takže když zvedneš frekvenci, kterou generuje chip na desce (v BIOSu se jí říká FSB), zvýší se i frekvence uvedených sběrnic a zařízení, která jejich prostřednictvím komunikují s deskou (zvukovka, diskový řadič, grafika atd.) přestanou stíhat a přetaktování ti spadne.
Odhaduji, že tak 10% navíc je maximum.
Takže jediné, co můžeš v BIOSu zkusit, je v kapitole Frequency/Voltage Control zvýšení CPU FSB Clock.
Z těch současných 200 MHz zkus 210 a pak 220.
To bude asi konečná.
Pokud je teď PC stabilní, tak to zkus.
- xadros
- Nováček

-
Tak nastavil jsem fsb na 220 a dělal jsem asi 1,5h zátěžový test a vypadá, že je vše ok. Průměrná teplota byla 48°C. Takže ještě jednou díky moc.
- Lokomotiva
- Začátečník

No a jak ti jdou ty filmy?
Lepší nebo úplně dobré?
Je to vůbec změna oproti původnímu stavu?
Lepší nebo úplně dobré?
Je to vůbec změna oproti původnímu stavu?
- xadros
- Nováček

-
98% je naprosto v pohodě, ty zbylé 2% se v MPC sice sekají (zvuk), ale v KMPlayeru už jdou bez problému.