Kód: Vybrat vše
ARG napsal: je tam Barts, GF100 a Cypresstřetí je Barts (AMD Barts Oblivion - 16xHQAF)Sobo napsal to ArgCZ: 1. Cypress, 2. Cayman, 3. Fermi? Takhle bych to viděl já.
PS: na třetím screenshotu není zapnutý antialiasing
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Kód: Vybrat vše
ARG napsal: je tam Barts, GF100 a Cypresstřetí je Barts (AMD Barts Oblivion - 16xHQAF)Sobo napsal to ArgCZ: 1. Cypress, 2. Cayman, 3. Fermi? Takhle bych to viděl já.
PS: na třetím screenshotu není zapnutý antialiasing

Doufám, že si ale sypeš popel na hlavu, když tuhle diskuzi si začal ty:no-X píše:Pokud chcete řešit AF Cypressu, založte si thread jinde - tohle téma není ani o Cypressu, ani o AF.
Pokud vím, to do tématu o Cypresu nepatří, a povídačky o horším LOD na nvidíích také ne. Já jen uváděl vše na pravou míru. (ohledně screenů Q vs. HQ ti napíšu SZ, mam takový "malý" problém)no-X píše:Kvalitu filtrace už nVidia snížila, tuším že od 260 driverů už nastavení "high-quality" nevypíná všechny optimalizace.
Ono se zlepšení snad někde neprojevilo?no-X píše:Aktualizovaný driver pro Cayman zvýšil výkon v teselaci tam, kde se dosud zlepšení neprojevilo

to je pořád dokola..., dyt ten výkon je zhruba stejný jako by to bylo 1920 SP 5D (384 x 4D= 1536 SP (4D ~ 5D) 384 x "5D" = 1920 SP )Ono se zlepšení snad někde neprojevilo?Mě teda jediný co na těch Caymanech v testech zaujalo je ten solidní Boost v tesselaci (proti HD5870). Samotný hrubý výkon jsem čekal o dost větší (protože jsem také čekal 1920SP).

ale já počítal že to bude mít 1920 4D SP. protože v době kdy se objevilo info o 1920 také bylo info o 4Ddel42sa píše:to je pořád dokola..., dyt ten výkon je zhruba stejný jako by to bylo 1920 SP 5D (384 x 4D= 1536 SP (4D ~ 5D) 384 x "5D" = 1920 SP )

Taky sem do ankety střílel divokých 40%del42sa píše:Takže opravdu nevím, jak sis něco takového mohl myslet, byť i v tom nejdivočejším snu...![]()

Nevim co to z tebe teď vypadlo... ale Fermi v teselaci furt vede. Už ne o tolik ale ano. A za půl roku bude tak akorát nula od nuly pojde. 28nm to si ještě počkáme. Současný grafiky budou stenjně aktuální jako teď, ba se i obávám že se moc nepohnou ceny. Co z DX11 vyšší třídy bude odpad (jestli se to DX11 náhodou začne masivně používat) jsou Cypressy. Ne Fermi nebo Cayman.sam_217 píše:Pravda je, že cayman je asi nejlepší DX11 karta a je vhodná do budoucna, v tesselaci atp překonává fermi, řekl bych to teda i o geforce, ale tipuju že za 1/2roky budeme koukat na GF100 a cayman jako staré grafiky a jen se bude tlachat jak HD6970 stará karta a dává to v DX11 velmi solidně a fermi bude odpad...asi jako to bylo s X1950...

Popravdě čekal jsem od toho opraveného driveru trochu více. Opět tedy slabý výkon rasterizéru při vyšším tes. faktoru?no-X píše: Aktualizovaný driver pro Cayman zvýšil výkon v teselaci tam, kde se dosud zlepšení neprojevilo

http://www.pcgameshardware.de/screensho ... Nvidia.png tak alespon toto?webwalker píše:Škoda že na grafu není pro srovnání zanesena také gf104, která je arch. podobnější.

Co se ti vlastně nelíbí? Že Cayman nemá 5x vyšší výkon v teoretickém testu při úrovních, které se ve hrách nepoužívají, protože by na ATI daly výkon 1 FPS a na nVidii 5 FPS?webwalker píše:To: no-X
No, popravdě, asi jsem opravdu čekal více. Ten postnutý graf SubD11 je jen výřez původního, takže vypadá lépe. Vím 50% a víc oproti předchozí generaci je hodně, nicméně proti gf110 u posledních vynesených hodnot to nevypadá moc lichotivě (téměř 600%). V reálných hrách se to sice neprojeví, ale čekal jsem s příchodem kajmánka ukončení diskuse ohledně výkonu teselace AMD/nVidia, což se asi nestane.
Dojnásobný triangle setup, dvojnásobný teselátor a dva resterizéry zůstávají ale výkon teselace dvojnásobný není. Kde je teda chyba? Škoda že na grafu není pro srovnání zanesena také gf104, která je arch. podobnější.
6 pixelové triangly jsou tam v průměru. To je první věc. Druhá věc je, že problém je ve způsobu adaptivní teselace, který navrhla nVidia a který je navržen tak, aby byla propast mezi GeForce a Radeony co největší. AMD prohlásila, že její způsob adaptivní teselace by byl rychlejší na Radeonech i na GeForce, jenže to z marketingového hlediska nVidia připustit nemůže.webwalker píše:Dotaz: Ať chceme, nebo ne, HAWX2 bench už servery začínají využívat. Tam se teseluje až do 6px trianglů (pokud vím). Jakým způsobem bude AMD tenhle problém v driverech řešit?