notebook nebo netbook na vejšku?
Moderátor: Don
- asbe
- Nováček
-
notebook nebo netbook na vejšku?
Ahoj lidi, chci si koupit notebook nebo netbook. Moje finance jsou cca 5 - 8 000 ,-. Vím, že to moc není, ale moje požadavky zrovna obrovské snad taky nejsou.
Prakticky bych ho měl na : studium (internet,word apod )
film ( nemusí to zrovna bejt 720p kvalita )
nejspíš bych na tom občas něco dělal v programu photoshop cs2 nebo cs3.. ale žádná extra náročná grafika to není, zvládá to můj 7 let starý počítač v poho, tak snad i moderní netbook zvládne otevřít tuhle aplikaci a dělat menší grafiku
radši bych spíš teda asi netbook - je pro mě velice důležitá flexibilita, výdrž baterie , ale zase nevím co od toho čekat.. neměl jsem nikdy ani netbook ani notebook , může mi někdo poradit kdo má zkušenosti?
Předem děkuji
Prakticky bych ho měl na : studium (internet,word apod )
film ( nemusí to zrovna bejt 720p kvalita )
nejspíš bych na tom občas něco dělal v programu photoshop cs2 nebo cs3.. ale žádná extra náročná grafika to není, zvládá to můj 7 let starý počítač v poho, tak snad i moderní netbook zvládne otevřít tuhle aplikaci a dělat menší grafiku
radši bych spíš teda asi netbook - je pro mě velice důležitá flexibilita, výdrž baterie , ale zase nevím co od toho čekat.. neměl jsem nikdy ani netbook ani notebook , může mi někdo poradit kdo má zkušenosti?
Předem děkuji
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: notebook nebo netbook na vejšku?
Netbook je dobrej akorát v tom, že málo váží a je menší, jinak v ničem. Špatně se na tom píše, špatně pracuje, je to pomalý (Intel Atom) a dělat na tom pidi displeji ve Photoshopu je utrpení, zkoušel jsem to. Netbook je vážně k ničemu, ani jako zařízení pro prohlížení internetu už to příliš neobstojí proti tabletům a chytrým mobilům.
Kup si normální notebook, doporučuji 14" nebo 13" - na tom se dá pohodlně pracovat a příliš se nepronese, na rozdíl od 15,6", to je už moc velký. Já mám teď 14" Lenovo SL410 a jsem s ním velmi spokojen. Předtím jsem měl netbook Asus EEE 8,9" a byl to děs a hrůza - hrozně pomalý a na jakoukoliv práci strašně nepohodlný.
Kup si normální notebook, doporučuji 14" nebo 13" - na tom se dá pohodlně pracovat a příliš se nepronese, na rozdíl od 15,6", to je už moc velký. Já mám teď 14" Lenovo SL410 a jsem s ním velmi spokojen. Předtím jsem měl netbook Asus EEE 8,9" a byl to děs a hrůza - hrozně pomalý a na jakoukoliv práci strašně nepohodlný.
- asbe
- Nováček
-
no co se týče psaní... tak z přednášek apod. jsem zastáncem spíše ručního psaní na papír, ale vždycky je na vejšce potřeba napsat seminárku nebo něco no.. každopádně díky za názor, netbook jsem chtěl teda 10", ale možná zkusím spíš nějaký ten notebook. Otázka pak ale je, jestli seženu nějakej kvalitní za oněch 5 - 8 000 max. Ani mi nevadí z aukru třeba, ale tomuhle se moc nevěnuju/nesleduju, tak nevím co se vyplatí a co ne. Každopádně bych nechtěl notebook, co mi nevydrží minimálně 2 - 3 hodiny v porovozu asi.
jinak díky za názor
jinak díky za názor
- asbe
- Nováček
-
koukal jsem třeba na http://aukro.cz/item1368760957_notebook ... _novy.html , ale není to kup teď tak se mi může třeba ještě prodražit.. ale nevím jak vypovídá kvalita / cena... musím studovat teď spíše na zkouškové, takže nemohu prostudovat ceny poradíte ?
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
vzhledem k financím a co na tom chceš provádět bych koupil bych bazarovýho thinkpada, elitebooka, dell latitude 12", 13" nebo 14" verzi, pokud budeš chtít výdrž, tak budeš muset zainvestovat i do nové baterie, ty bývaj vytlučené
//od jetýho paviliona dej ruce pryč, nedožije se konce semestru
//od jetýho paviliona dej ruce pryč, nedožije se konce semestru
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- st3nl3y
- Začátečník
Netbook také nedoporučuji, ačkoliv rozpočtem to na něj vypadá . Výdrž moc nad 3 hodiny taky nečekej... Jinak sehnat nový notebook za 8000 Kč je trochu problém. Tady máš nějaké možnosti do 10 000 Kč.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.mall.cz/notebooky-znacky/hp- ... s?v=461425
Pokud by jsi byl schopen ještě nějakou korunu přidat, tak SL410 je bezkonkurenční:
http://www.mall.cz/notebooky-manazerske ... vg-nspjvmc
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.mall.cz/notebooky-znacky/hp- ... s?v=461425
Pokud by jsi byl schopen ještě nějakou korunu přidat, tak SL410 je bezkonkurenční:
http://www.mall.cz/notebooky-manazerske ... vg-nspjvmc
- asbe
- Nováček
-
tak prodiskutováno s rodiči.. a asi si koupím nějaký ten thinkpad sl410, systém moc neřeším.. přinejhorším tam hodím ubuntu, ale zajímala by mě spíš cena, letmo jsem koukal, http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-sl41 ... 195889.htm zde je trošku levnější.. myslíte, že by se dal najít ještě levněji?
- st3nl3y
- Začátečník
http://shop.softcom.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=96101
S koupí bych moc neotálel. Tento model se doprodává...
- asbe
- Nováček
-
Díky, tohle vypadá opravdu nadějně, jen nerozumím jaký je rozdíl mezi konečnou cenou a eshop cenou včetně poplatků přesně
- st3nl3y
- Začátečník
eShop cena s DPH včetně poplatků 10 876.80 Kč = konečná cena (obsahuje i ty 2 poplatky)
9000 - cena bez dph a poplatků
14 - recyklační poplatek
50 - autorský poplatek
-------------------------------
9064
* 1,2 (dph 20%)
10876,8 Kč
9000 - cena bez dph a poplatků
14 - recyklační poplatek
50 - autorský poplatek
9064
* 1,2 (dph 20%)
10876,8 Kč
- kocourleo
- Začátečník
Musíš se u nich zaregistrovat a objednat to přes e-shop (pak platí e-shop cena). Takže zaplatíš těch 10 876.80 Kč (+ poštovné - pokud to chceš na dobírku). Pokud to vyzvedneš sám na nějaké jejich prodejně, pak musíš platit v hotovosti (ne kartou).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- asbe
- Nováček
-
díky všem za pomoc je fajn vědět, že ještě existují ochotní lidé
v hotovosti to platit nebudu, můžu dát jen nějakou část hned ( nečekal jsem takovou cenu, a proto tolik nemám..) a zbytek bych musel dát na splátky
v hotovosti to platit nebudu, můžu dát jen nějakou část hned ( nečekal jsem takovou cenu, a proto tolik nemám..) a zbytek bych musel dát na splátky
- kocourleo
- Začátečník
Na ty splátky se u nich ještě informuj (pokud to budeš objednávat v Softcokmu).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
SL410 se doprodává? No, to bych neřekl, na trhu u nás není moc dlouho, všude má status Novinka - jak na Softcomu, tak na Mallu, všude. Já ho kupoval před měsícem a vim, že na trhu předtím moc dlouho nebyl, alespoň ne u nás. Vůbec, do ČR se nedováží všechny modely SL x10 série, například model s matným displejem a 3G modemem tu nikdy nebude, což je škoda.st3nl3y píše:http://shop.softcom.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=96101
Každopádně SL410 je za ty peníze nejlepší volba.
- st3nl3y
- Začátečník
Kde jsem to vyčetl už nevím, ale pokud vím, tak novinkou je ten model bez operačního systému. Myslím, že SL časem úplně nahradí řada L, která se liší jen několika drobnostmi (například dokovovacím konektorem).
- durod
- Středně pokročilý
ja jse taky rozhodoval mezi netbookem. Za co nejmene penez. Sehnal jsem netbok 10´1 s dvojjadrovym atomem, 1GBRAM a 250GB HDD, 24mes zarukou za 5500.- . A je to bomba,mam to jenom na net,kdyz jsem na sluzobce. Vydz cca 6,5h na wifine. Ty 2 jadra je znat,odezva rychla,super. Jednojadrovy atom nebrat,imho.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Maranov
- Mírně pokročilý
durod: Na net OK, ale jakmile bude chtít dělat i něco v Office, tak 10" nebude to pravé.
Podíval bych se po T60, T61, X60 a podobných bazarech, případně nějaké lepší HP (končící "p" a "w") nebo byznys Dell.
Poslouží líp jak nové SL, výkon bude to samé.
Podíval bych se po T60, T61, X60 a podobných bazarech, případně nějaké lepší HP (končící "p" a "w") nebo byznys Dell.
Poslouží líp jak nové SL, výkon bude to samé.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- st3nl3y
- Začátečník
V prvním bodě s Maranovem plně souhlasím, ale v tom druhém už ne. SL sice kvalit zmíněných notebooků nedosahuje (přesto si myslím, že je na tom kvalitou velice dobře), ale narozdíl od nich je 24 měsíců v záruce, což je pro mě důležité.
- asbe
- Nováček
-
abych se přiznal, tak popravdě asi ten netbook ne-e, ikdyž jsem ho ze začátku chtěl více a jen na internet, ale přeci jenom budu na kolejích a chci dělat grafiku zde (photoshop) a rozpočet se mi nakonec (díky vánocům) ustálil na nějakých 12 000 ,- takže silně uvažuji spíše o tom lenovo sl410 (pokud máte lepší nápad, tak rychle s ním pls xD než to koupím ) z softcomu a nakonec bez splátek
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je zaruka a zaruka. pokud kupuju booka za 50k, tak pro me pochopitelne bude mit delka a typ zaruky podstatne vetsi vyznam, nez u booka za 10k. u booka za 10k uz taky budu uvazovat nad tim, co bych mohl ziskat koupi pouziteho kousku. je to stejny, jako v jakemkoliv jinem pripade. bud mam prachy a muzu si dovolit TOP model s plnou zarukou za poradnej ranec nebo prachy nemam a musim zvazit, zda se mi vyplati low-end s plnou zarukou nebo nekolikalety pouzity high-end.
budeme-li mluvit konkretne o noteboocich do 10k, osobne bych NIKDY nekoupil novy kousek. novy book za 10k je totiz ten nejvetsi low-end na trhu (nezachrani to ani napis Lenovo) se vsemi dusledky z toho vychazejicimi. naproti tomu rok, dva pouzity profi model ve stejne cene je stroj uz od zacatku navrzeny s ohledem na odolnost a spolehlivost (3-leta NBD zaruka uz v zakladu by se jinak vyrobci poradne prodrazila). za dalsi dva roky bude v-dobe-koupe-nova plastova rychlokvaska na odpis (pokud se toho vubec dozije), zatimco pouzity profik bude s nejvetsi pravdepodobnosti stale makat. a to je fakt zalozeny na vlastni zkusenosti.
budeme-li mluvit konkretne o noteboocich do 10k, osobne bych NIKDY nekoupil novy kousek. novy book za 10k je totiz ten nejvetsi low-end na trhu (nezachrani to ani napis Lenovo) se vsemi dusledky z toho vychazejicimi. naproti tomu rok, dva pouzity profi model ve stejne cene je stroj uz od zacatku navrzeny s ohledem na odolnost a spolehlivost (3-leta NBD zaruka uz v zakladu by se jinak vyrobci poradne prodrazila). za dalsi dva roky bude v-dobe-koupe-nova plastova rychlokvaska na odpis (pokud se toho vubec dozije), zatimco pouzity profik bude s nejvetsi pravdepodobnosti stale makat. a to je fakt zalozeny na vlastni zkusenosti.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC