BSOD náhodně
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- honzabu
- Nováček
-
BSOD náhodně
Při různé činnosti se mi na sotlním počítači zobrazuje modrá smrt, ve které není zobrazena například informace o špatné ovladači nebo podobně. Někdy se to stane jednou za týden, někdy zase tříkrát během dne. Ikdyž všechno ukládám, je to hodně nepříjemné. Viz screen: http://www.resirna.cz/BSOD.jpg
V počítači jsem už vymněnil základní desku, paměti běžely v memtestu 27hodin bez chyby, zdroj je také měněný a jsou tam i nové disky. Zkoušel jsem i jinou grafiku, ale problém se nevyřešil. Co se týče operačního systému, dělá mi to jak na WinXP, které jsem měl dříve tak i teď na Win7 32bit.Budu rád, za každou radu, kterou dostanu.
Aktuální konfigurace:
CPU: Intel Core2Duo 8400 3.0GHz
GK: Nvidia GeForce 8600GT
MB: GigaByte EP-45 UD3LR
RAM: 2GB Kingston, 800MHz
Disk1: SSD A-data 64GB
Disk2: Seagate Barracuda 7200.11 500GB
Zdroj: Seasonic 330W
dále pak televizní karta a dvě LG mechaniky. Televizní kartu jsem také zkoušel odpojit, ale chování stále stejné.
V počítači jsem už vymněnil základní desku, paměti běžely v memtestu 27hodin bez chyby, zdroj je také měněný a jsou tam i nové disky. Zkoušel jsem i jinou grafiku, ale problém se nevyřešil. Co se týče operačního systému, dělá mi to jak na WinXP, které jsem měl dříve tak i teď na Win7 32bit.Budu rád, za každou radu, kterou dostanu.
Aktuální konfigurace:
CPU: Intel Core2Duo 8400 3.0GHz
GK: Nvidia GeForce 8600GT
MB: GigaByte EP-45 UD3LR
RAM: 2GB Kingston, 800MHz
Disk1: SSD A-data 64GB
Disk2: Seagate Barracuda 7200.11 500GB
Zdroj: Seasonic 330W
dále pak televizní karta a dvě LG mechaniky. Televizní kartu jsem také zkoušel odpojit, ale chování stále stejné.
- malone
- Začátečník
-
Re: BSOD náhodně
Tak zas jednou náhodné BSOD na Gigabyte. Snad pomůže jedno z řešení popsaných zde http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=54682 Mimochodem stejný výrobce MB...
EDIT: Byl zkoušen výkonnější zdroj? Těch 330W se mi zdá celkem málo,i když je to Seasonic...
EDIT: Byl zkoušen výkonnější zdroj? Těch 330W se mi zdá celkem málo,i když je to Seasonic...
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu co naznačuješ spojitostí Gigabyte s BSOD? Už dost desek od GB mi prošlo pod rukama a žádná neměla problémy s náhodným BSOD způsobeným deskou. (když jsou špatné paměti tak to je jiná, ale to ti hodí BSOD v jakékoliv sestavě že ano)
Tipoval bych právě tu RAMku, takže bych jí nechal projet MemTestem přes noc
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- honzabu
- Nováček
-
Žádnou spojitost nenaznačuji. Předtím jsem měl desku MSI, na které se tahle chyba také vyskytovala. Vyreklamoval jsem jí a za vrácené peníze koupil gigabyte. Také jsem to tipoval na paměti, ale jak jsem výše psal, nekolikrát jsem memtest nechával projet den-noc a stále bez chyb. Zkoušel jsem projíždět postupně i jednotlivé paměťové moduly a pak znovu všechny dohromady. Co se týče zdroje, tak ten je dostatečně výkonný. Při plné zátěži mi bere kolem 180W, což je dostatečná rezerva.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já reagoval na uživatele malone, ne na tebe btw. že jsi RAMky projížděl MemTestem jsem nějak přehlédl
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- tielka
- Středně pokročilý
Já bych to viděl na CPU zvyš mu napětí a budeš mít klid všechno si vyměnil kromě něho a nebo mu vypni šetřící funkce mužou dělat ten bordel
- malone
- Začátečník
-
Nebyly to AMD??? Ty tohle opravdu nedělají,narážka se týkala intelovských lowend/mainstream modelů. Jinak,myslím že tazatel už odpověděl za mně že to s těmi ram není až tak jednoznačné.Michael24 píše:Nechápu co naznačuješ spojitostí Gigabyte s BSOD? Už dost desek od GB mi prošlo pod rukama a žádná neměla problémy s náhodným BSOD způsobeným deskou. (když jsou špatné paměti tak to je jiná, ale to ti hodí BSOD v jakékoliv sestavě že ano)
Viz:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... a&start=20
http://www.svethardware.cz/forum/showpo ... stcount=16
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p7938797
http://forums.tweaktown.com/gigabyte/25 ... blems.html
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, většinou to byly AMD . Tak to pak odvolávám svoje tvrzení výše. U Intelu nemohu soudit GB, moc zkušeností s touto kombinací nemám
- malone
- Začátečník
-
Tak to bude asi ono...
- honzabu
- Nováček
-
Zdá se to opravdu zvláštní. Snažil jsem se vyloučit všechny proměnné z počítače. Počínaje OS až po jednotlivé komponenty, ale kde nic tu nic
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pošli minidump, třeba se z něj něco dozvíme.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- honzabu
- Nováček
-
Zde je minidump: http://www.resirna.cz/010711-13088-01.dmp
Snad se vám něco povede vyčíst, byl bych opravdu vděčný.
Snad se vám něco povede vyčíst, byl bych opravdu vděčný.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Analyzovat mi to nejde, k některým driverům nejsou symboly.
Ale vidím tam hromadu driverů, které by mohli být potencionálně promlémové:
amdxata.sys oproti sptd.sys (deamon tools) může dělat problémy
spldr.sys - nenašel jsem, co je zač, mfehidk.sys něco od macaffe , podle google častý zdroj BSoD.
No a a nakonec speedfan.sys, a giveio.sys - min. u toho giveio.sys vím, že pro win7/vista není určený (a ani nemá podpis).
Ale vidím tam hromadu driverů, které by mohli být potencionálně promlémové:
amdxata.sys oproti sptd.sys (deamon tools) může dělat problémy
spldr.sys - nenašel jsem, co je zač, mfehidk.sys něco od macaffe , podle google častý zdroj BSoD.
No a a nakonec speedfan.sys, a giveio.sys - min. u toho giveio.sys vím, že pro win7/vista není určený (a ani nemá podpis).
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD