Telefon v PC

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
hpmini2133
Nováček
Nováček

Telefon v PC

Příspěvek od hpmini2133 »

Zdravím,
Nedávno mne na svůj japonský KA09 spadla paleta a protože je to dual sim tak mě to docela zamrzelo:) Napadl mě takový zběsilý plán:) což takhle si jeho pozůstatky zabudovat do PC:).
Bohužel k mému neštěstí telefon je dotykový a praskla jen ta dotyková část, čili tel je jinak úplně funkční.

Je tady ale pár otázek a odpovědí:)
1) NAPÁJENÍ – napájeno je to 3.7V což vím, že u PC jde jen 5 a 12V
2) REPRODUKTOR a MIKROFON – napojil bych na stávající v pc
3) Nejsložitější a zároveň poslední částí je OVLÁDÁNÍ – u telefonu bylo vše řešeno dotykově a jediné tři tlačítka byla: Přijmutí a odmítnutí hovoru a „enter“:).

Nyní se budu ptát jako nezkušený: šlo by pro tel vytvořit „program“ pro jeho ovládání? Popř. jak by jste jej ovládali?
Jinak kdyby tento nápad byl maximálně scestný a šel do kopru, vím že zde je návod jak si udělat display pro pc tak se ptám zda by šel využít i tento.
Obrázek

Jinak všem děkuji za rozumné nápady, připomínky a Vaše zkušenosti
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Telefon v PC

Příspěvek od Maranov »

Ano šel, ale náklady na techniku by převýšily cenu telefonu a časová a odborná náročnost by šla do měsíců až let. :-)
Už jen to napájení by na něco přišlo, nehledě kdovíjakých převodníků do COM/USB.

Prodej ho na součástky a ještě na tom vyděláš. ;-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
hpmini2133
Nováček
Nováček

Díky za odpověď.
Šlo mě o to zda se tímto problémem už někdo nezabýval a zda k tomuto problému nejsou nějaké informace:)
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Nevim proc ho chces zabudovavat zrovna do PC, ale budiz. Mel jsem dotykovy Sonyericsson (na typ si uz nepamatuju) a tam byla aplikace pro spravu telefonu pomoci PC. Vypadalo to tak, ze v okne ktere vypadalo jak mobil si proste klikal na cos chtel a telefon delal prislusne akce.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pravděpodobně myslíš Mobil Edit nebo FMA.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
hpmini2133
Nováček
Nováček

Trinom píše:Pravděpodobně myslíš Mobil Edit nebo FMA.
http://www.ka09.cz/index.php?page=shop. ... t&Itemid=2
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Měl jsem namysli ten program.

PS: Tady CODE nemáme rádi. Nedá se na něj klikat.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
hpmini2133
Nováček
Nováček

Aha dobrá:) jinak proč jsem to tak chtěl je důvod ten abych nic nemusel propojovat s pc žádný kabel. Nemám moc volných USB apod.
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Trinom píše:Pravděpodobně myslíš Mobil Edit nebo FMA.
Nejspis neco podobneho, melo to cast ktera byla v mobilu a cast v PC. Na monitoru byla videt maluvka telefonu s funkcnimi tl. apod a zobrazovala presne to co bylo na displeji v mobilu. Neco jako remote desktop ve windows nebo jak se ten bazmek jmenuje.
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

hpmini2133 píše:Aha dobrá:) jinak proč jsem to tak chtěl je důvod ten abych nic nemusel propojovat s pc žádný kabel. Nemám moc volných USB apod.
A cim to teda chces ovladat?
Displej nemas, USB nechces, neco mi tu unika?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

pokud telefon podporuje AT -příkazy, ovládání není problém - po sériovém, nebu usb kabelu.

PS: Nechci dělat reklamu, ale když jsem ho dal do google, našel jsem nový digitizer od českého prodejce za 300,- ...Nechceš si hi radši opravit ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
hpmini2133
Nováček
Nováček

OkOk hoď mi prosím odkaz do SZ. Díky
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“