Canon MP160 - tiskne posunuté řádky

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Canon MP160 - tiskne posunuté řádky

Příspěvek od Jan16 »

Zdravím. Mám tu tiskárnu Canon MP160. Koupil jsem do ní novou inkoustovou kazetu (PG40).
Vytisknuté obrázky jsou rozhozené takovým podivným způsobem, viz ukázka. Co myslíte, že může způsobovat tuto závadu?
Díky

EDIT: Zapomněl jsem dodat, že manuál jsem "konzultoval", a zarovnání řádků jsem provedl, přesto to na mě takhle kašle. Mám tedy zkusit zarovnání znovu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Canon MP160 - tiskne posunuté řádky

Příspěvek od Nagant »

Nepoškodil se tam nějak ten "encoder strip", takový ten umělohmotný páseček s čárečkami pro zjišťování polohy hlavy?
http://piratemom-spiralout.blogspot.com ... inter.html
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Canon MP160 - tiskne posunuté řádky

Příspěvek od Jan16 »

To je sice pěkné, ale kdyby se podělal ten "pásek", tak by to asi netisklo vůbec, jelikož by to nemělo dle čeho pozicovat hlavu.
Tohle je vada software a nemožné kalibrace. Sice si vytisknu vzor pro kalibraci, ale jelikžo nemám barevný inkoust (což by nemělo mít vliv, barvy zarovnávat nepotřebuju), ale vzor je mi k h. jelikžo na polovině vytisklých políček neni poznat, které je nejlepší, jelikož se inkoust rozpíjí, a na těch polohách neni poznat, která je lepší, nebo prozměnu všechny políčka vypadají špatně, a vyber z toho to nejlepší že jo.
Od známého jsem se dozvěděl náýsledující: Řádky jsou posunuté proto, protože hlava tiskne zleva, a potom zprava - v rámci šetření času. KDbyych prý někde vypnul tisk zprava (když se hlava vrací) měl by problém zmizet. Prý některé ovladače to podporovaly.
A teĎ babo raď, kde tohle mám u té mrchy nastavit... (a nebo jak se toho dementního problému zbavit).
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“