x1950pro + 80mm větrák

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
otomar
Začátečník
Začátečník

x1950pro + 80mm větrák

Příspěvek od otomar »

Ahoj, běží mi tu v pc Sapphire x1950pro a je docela hlučná. Párkrát sem koukal po alternativním chlazení, takže jsem obeznámen s tím co se dá použít a je funkční. Ale chtěl bych zkusit něco svého.
Co si myslíte o mém návrhu, uchladí jeden 80mm fan kartu i v zátěži? Na následjících obrázcích je vidět, co bych chtěl udělat. Z hliníkového teplo rozvodného plechu bych oddělal původní větrák a nad kruhový otvor v plastové šachtě bych připevnil větrák.

karta.jpg
dohromady 65%.jpg
dohromady 100%.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) otomar dne úte 21. pro 2010, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: x1950pro + 80mm větrák

Příspěvek od Flegy »

zeptam se,... nebylo by lepsi za par kacek koupit accelero? x1950 pro uchladi s1cka i pasivne :)

jinak k tvemu reseni, ten 80mm fan ma sice urcite vetsi prutok vzduchu, ale jde o to jak se bude vzduch chovat, podle me je to docela hnus bastl.preci jen vymenit radial za axial ... :)
otomar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otomar »

Nejspíš to dopadne tak jak píšeš.
Ale nejspíš to taky zkusím tak jak sem psal. Je to možná hnus, ale v pc mi nejde o vzhled ale o funkční řešení. Accelero stojí 500 kaček, což není tak hrozný, ale v tomto případě jsou to skoro vyhozený peníze. Co nevidět mě čeká kompletní upgrade, takže bych kupoval stejně novou kartu.

Zkoušel sem hluk z karty poslouchat, a myslím, že polovina ho jde od samotného větráku, ale ta druhá asi od výstupu vzduchu, přímo ve výstupu je řada kondíků, na kterém se proud bortí.

PS: ta karta na obrázku má větrák na pravé straně, ta moje na levé (u výstupů k monitoru), což ovšem nic nemění.
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zas accelero muzes hodit i na jine gk, ale je fakt, ze pokud ted budes upgradovat, tak bych to asi moc nehrotil

\\myom - presun do spravne sekce
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Accelero je opravdu lepší.. Sám jsem měl x1950pro a Accelero to uchladilo pasivně i přetaktovaný.. Sice tuším, že to tam něco překáželo, že stačilo trošku ohnout žebro, ale v pohodě..
Wannabe dickface... :]
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

referencni pcb 1950pro a accelero jsem mel taky a vsechno v pohode, pak tusim byl nereferencni pcb u asusu kterej mel kaskadu vepredu.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“