Kvalita dnesnych integrovanych zvukoviek

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

j_m
Začátečník
Začátečník

Kvalita dnesnych integrovanych zvukoviek

Příspěvek od j_m »

Zdravim,

Zaujimalo by ma, ako je to dnes s kvalitou integrovanych zvukoviek ...
Pred 10 rokmi sa ku kazdemu lepsiemu PC automaticky davala interna zvukovka namiesto integrovanej a malo to vyznam, pretoze integrovane v tych rokoch nepodporovali ani 5.1 zvuk a ich kvalita bola slaba...
Ale dnes sa uplne vytratili z doporucenych zostav zvukove karty ... a aj recenzie mainstreamovych zvukovych kariet su vynimkou, takisto aj ich ponuka v obchodoch je mala ...
Znamena to, ze sa integrovane karty vyrazne zlepsili?
Zaujima ma napriklad aku bude mat kvalitu integrovana zvukovka v doskach do cca 70eur, napriklad v tejto Asrock http://www.alza.sk/asrock-770-extreme3-d186219.htm s Realtek ALC892. Pripadne ktore integrovane zvukovky v tychto cenach su najlepsie a ktorym sa treba vyhnut, ak sa to da vobec odhadnut ...

Ide mi o to, ako by napriklad repro logitech z5500 hrali na takejto zvukovke, ci by neboli degradovane, resp. ci by bol poznatelny rozdiel medzi integrovanou a internou zvukovkou do PCi,resp PCIex do 33e ... alebo ci taketo lacne pridavne zvukovky maju vobec vyznam oproti integrovanym
Ide mi o filmy, hry aj hudbu
Dakujem
Naposledy upravil(a) j_m dne stř 22. pro 2010, 14:00, celkem upraveno 2 x.
Multimedia: MSI EX623X 16", Intel Dual Core 2,16Ghz 1,2125V@1,0125V, 4Gb Ram, Geforce 9500M Gs 512mb 1,2V@1,15V in 3D, HDMI, FP, eSata, 7.1 sound ... Windows 7
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop
Tomme
Začátečník
Začátečník

Re: Kvalita dnesnych integrovanych zvukoviek

Příspěvek od Tomme »

Stejne ty tvoje repraky jsou spatny, tak co resit? Samozrejmne, kdyz budes mit kartu za par tisic a ni ty chrchlacky, tak to bude o kapku lepsi, ale zbytecne. S tema logitechama bych byl rad ze to funguje.
j_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od j_m »

Podla teba su logitechy z5500 za skoro 300e slabe? A potom ako hraju tie 5.1 geniusy (a ine) za 40-90e?
Aby bolo jasne, ja som si ich este nekupil, ale ako pozeram recenzie tak lepsi 5.1 zvuk do 300e asi nezozenem ...
Multimedia: MSI EX623X 16", Intel Dual Core 2,16Ghz 1,2125V@1,0125V, 4Gb Ram, Geforce 9500M Gs 512mb 1,2V@1,15V in 3D, HDMI, FP, eSata, 7.1 sound ... Windows 7
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Mohl bych napsat ze tyhle znackyjsou sracky.
Jsou to sumitka a kazdej normalni me da za pravdu, jestli ti to staci tak budiz.
Nechapu k cemu ti je 5.1, kdyz uslysis jenom subwoofer a stejne to bude o nicem, kterej prerve ty 4 centimetrovy satelity. Me by zajmalo kam to vetsina lidi rozmisti - ten na policku, misto vazy a kam ty dalsi? Stejne se to vetsine lidi nepovede rozmistit dobre.

Za ty prachy muzes mit tak stereo a ne 5.1, teda pokud nechces logitech nebo genius, kup si treba BEHRINGER B2031P, kterym vsechny ty srackovy znacky jako je logitech genius a dalsi smete. Kdyz chces aktivni, tak http://kytary.cz/behringer-b-2030a/HN087266/ treba, nebo YAMAHA HS80M a M-AUDIO BX 8-A Deluxe.
Naposledy upravil(a) Tomme dne stř 22. pro 2010, 14:52, celkem upraveno 1 x.
j_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od j_m »

Ok, diky za radu, ale stale mam pocit ze 5.1 vyuzijem - filmy a hry ...a rozmiestnenie nejako uz vyriesim ...
Ale chcel som hlavne rozputat diskusiu o zvukovkach a nie o reprakoch ... resp o zvukovkach k reprakom takehoto typu a ceny ...
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Staci levnejsi xonar, rozhodne tam bude rozdil proti integrovane, ale pochop, za takovou cenu mit 5.1 je zbytecny, ale kdyz to chces.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

je nesmysl vyhazovat prachy za externí zvukovku, když k tomu pak člověk připojí PC bedničky, jakékoliv. integrovaná zvukovka postačí naprosto s přehledem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
j_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od j_m »

Takze podla teba zombux, plati co som napisal v prvom prispevku? Ze dnesne integrovane zvukovky sa vyrazne zlepsili oproti minulosti a su pre 5.1 repro do 300e dostacujuce?
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jo, jsou
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ano, jsou, jak už potvrdil kolega přede mnou. o extra zvukovce má smysl uvažovat (a mám tím na mysli uvažovat, ne automaticky kupovat) až s poloprofi vybavením (aktivní monitory apod.), k jakýmkoli PC bedničkám je to jedno, protože u nich není cílem znít co nejvěrněji nebo nejdokonaleji, ale co "nejlíp". integrovaný Realtek nebo něco podobného jsou úplně v pohodě. vyšší kvalita zvuku s "herní zvukovkou" třeba od Creative Labs je víceméně placebo, výhody jsou spíš praktického rázu (nižší latence, propracovanější software, menší náchylnost na záseky a menší náročnost na CPU, ale u některých to je paradoxně přesně naopak :angry2: )
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ano, dnešní integrované zvukovky jsou rozhodně někde jinde, než kde byly před cca. 5ti lety.

A mimochodem, pokud chceš Z-5500, tak je můžeš připojit digitálně a pak nebudou hrát převodníky v jakékoliv zvukovce žádný význam. Z-5500 jsou právě dobré v tom, že mají ohromné možnosti konektivity a na hry a filmy za ty peníze stojí.

Když jsem je testoval, tak mě zvukově nenadchly a není to oproti Genius nebo jiným Logitech setům žádná markantní změna (jak by se někdo mohl při zaváděcí ceně 12tis domnívat), prostě i ty nejlevnější stereo monitory hrají mnohem lépe. Ale s odstupem času skutečně oceňuji jejich mnohostranné použití a zejména výbornou konektivitu, přičemž je dnes cena už hodně přijatelná a poměr cena / výkon je tudíž také optimální.
j_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od j_m »

Jindy, ale zevraj je u niektorych hier problem s 5.1 zvukom, ked su repro pripojene digitalne ... je to pravda?
Neviem co mam spravit, tie z5500 maju v pixmanii.sk za 265eur, to je byvalych 8 litrov slovenskych ... to by som dal, len ked hovorite ze su nic moc ...

A este chcem podotknut ze pocuvam hlavne hip-hop, cize si myslim ze v tom pripade sa system so subwooferom viac hodi ako nejaky kvalitny 2.0 system, kedze v hip-hope su stredy dost malo caste a prevladaju hlavne hlboke basy ...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Muze byt a myslim, ze mi pri testu na Z-5500 nesly vsechny hry v 5.1 pres digital. Ale to uz nevim, s jakou zvukovkou jsem to zkousel.

Kazdopadne tu ale mam Z-5500 znovu presne pro to, abych otestoval digital a 5.1 ve hrach u prilezitosti chystaneho testu hromady Asus zvukovek. Ten bude hotov tak v unoru, nejdriv bude test spotrebnich 5.1 repraku, kde Z-5500 nebudou, protoze uz byly.

Nic ti ale nebrani si zatim Z-5500 koupit, zatim je provozovat pres analog na integrovany zvukovce a za cas se rozmyslet o nejake lepsi karte.

U 5.1 repraku k PC pro hrani her a filmy neni moc o cem rozmyslet. Jsou bud spotrebni plecky do 2500 a pak uz jen Z-5500, nic mezi tim. Jedina dalsi alternativa pak je si postavit kvalitni 5.1 poslech z kvalitnich repraku a to vyjde zhruba na 25 tisic minimalne. Cili kdo ma necelych 7 tisic na 5.1 repraky k PC, jsou Z-5500 jedina volba. Kvalitnejsi poslech je proste uz mnohem drazsi.

Ad. hip hop - na pomalou basovou hudbu jsou Z-5500 idealni. Na hovno stredy maji stejne vsechny tyhle sety, to neres. Stredni pasmo je problem vsude a je to opravdu velkej problem, jelikoz lidsky hlas je prave zejmena ve strednim pasmu.

Ad. Z-5500 na hovno - hele pokud nemas 1500 EUR na slusnejsi 5.1 system, bude na hovno vsechno.
Naposledy upravil(a) Jindy dne stř 22. pro 2010, 19:47, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ono je hlavní si rozmyslet, jestli člověk opravdu potřebuje a chce 5.1 zvuk... drtivá většina si myslí že ho potřebuje, ale časem zjistí že to o tom neni - nakonec stejně všichni skončí u kvalitního sterea ;-)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

zoombux: U sterea skonci hlavne ti, kteri zejmena poslouchaji hudbu - proste proto, ze hudba v 5.1 se nativne nedela a taky proto, ze poradne 5.1 sety na poradnou 5.1 hudbu jsou silene drahe. Neni to tak dlouho, co hudebni producenti nemohli prekousnout prechod z mono na stereo a prechodu na surround se masove u hudebni produkce nedozijeme. Proto stereo.

Proste ale pro domaci kino a hrani her jsou veci jako Z-5500 myslim uplne idealni. Je skoda, ze je v tomhle spotrebnim segmentu tak maly vyber. Jak jsem psal vyse - bud jsou na trhu zoufale 5.1 sety za 1100 kc, nebo o trochu mene zoufale za max 2500 kc a pak uz jen docela rozporuplne Z-5500 - nic vic. Je to vazne hruza.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jindy píše:proste proto, ze hudba v 5.1 se nativne nedela
tady si jen dovolím upřesnit - v posledních letech někteří interpreti vydávají i 5.1 surround mixy svých alb, tam pak 5.1 svůj smysl má, ale nepopírám že to je kapka v moři
j_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od j_m »

Este raz diky moc za rady ...
Tie z5500 by som zapojil do noveho PC, ktory planujem v najblizej dobe ... ale dovtedy by som ich rad pripojil do notebooku.
V mojom notebooku MSI (v podpise) je zvukovka 7.1 HD Realtek ALC 888S, cize teoreticky by tam tie z5500 mali fungovat dobre ... len ci ta zvukovka bude dosahovat aspon taku uroven ako integrovane zvukovky v stolnych PC ... to mi asi nikto nebude vediet povedat ...
V mojom druhom notebooku - Thinkpade T400 je cely zvukovy system naprt (nevyhody pracovneho notebooku), takze zvukovka tam bude tiez nanic, a este je len stereo ...

A akurat mi kamarat hovori, ze do bytovky (kde momentalne byvam) su mi z5500 nanic, lebo aj tak ich budem moct dat len na polovicny vykon, kvoli susedom ...
To je dilema ...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

zombux píše:
Jindy píše:proste proto, ze hudba v 5.1 se nativne nedela
tady si jen dovolím upřesnit - v posledních letech někteří interpreti vydávají i 5.1 surround mixy svých alb, tam pak 5.1 svůj smysl má, ale nepopírám že to je kapka v moři
Proto jsem napsal "nativne", asi jsem mel upresnit jako "bezne nativne", spatna volba slov. Samozrejme, vim ze vychazi 5.1 mixy, ale jak rikas, je jich strasne malo.
Ani se nedivim, jelikoz mnostvi techto releasu je primo umerne mnostvi lidi, kteri na to doma maji odpovidajici aparaturu. To mnoztvi potencialnich zajemcu je dale snizeno lidmi, kteri maji k surroundu predsudky a preferuji stejne radsi stereo a tak dale. Situace kolem tohohle neni jednoducha a asi nema cenu to tady rozebirat.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

j_m píše:A akurat mi kamarat hovori, ze do bytovky (kde momentalne byvam) su mi z5500 nanic, lebo aj tak ich budem moct dat len na polovicny vykon, kvoli susedom ...
To je dilema ...
No a co, tak je budes provozovat treba i na ctvrtinovy vykon (stejne, veci jako Genius se daji poslouchat maximalne na polovicni vykon, pak uz to hraje priserne zkreslene - hnusne).
Nejvic jsou pres steny slyset basy a subbasy a u kazdeho 5.1 setu je subwoofer, takze nejak to bude rusit sousedy vzdycky. Pravda ale je, ze Z-5500 ma obrovsky subwoofer, ktery umi hrat hodne nizko, tam uz nejde ani tak o hlasitost, ale o vetsi pasmovy rozsah smerem dolu.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

k z-5500 neries inu zvukovku ako integrovanu

tiez som kedysi riesil otazky zvuku podobne ako ty - plastove predrazene krabicky. ale jedneho pekneho dna som spoznal ludi, co mi otvorili oci do sveta hi-fi, ak ti mozem povedat, nechaj si poradit niekym kto ta zoberie bud do nejakeho bazaru alebo k nejakemu znamemu (nove seriozne hi-fi sa pohybuje okolo 2.000 euro a hore za kazdy kus vybavenia - samozrejme zavisi od narocnosti posluchaca), vyberies si nejake starsie hi-fi a bude to 100x lepsie ako tvoje logitech z-5500 (sam som mal doma z-5500, teraz drzim doma v zasobe z-4 k pc)

teraz som sa dostal ku svojej stabilnej zostave zosilovac pioneer (skusal som aj yamahy atd (moc ostry zvuk)), repro mam Arcus (nemecka znacka, 1 regal okolo 20 kg). do 300 euro sa zmestis a ten zvuk je neporovnatelny. samozrejme to nema cele modre podsvietenie a nalestenu umelu hmotu, nie je to prebasovane, pretoze bas je presny a pocujes aj nieco ine ako dunenie
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“