Aktivni repro 2.0 k pc
Moderátor: CageJ
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Re: Aktivni repro 2.0 k pc
metráž:
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... plus-cerny
konektory:
http://www.studioline.cz/?lang=cz&eshop ... 10&id=7646
a nebo hotový:
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... c2c2-01502
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... c2c2-03002
Tady je problém, že 1.5m může být málo a 3m moc.
Nesymetrické vedení je prostě náročnější na kvalitu, takže až ti někdo bude říkat, že kabel za 20 kč./ metr a konektory za 40 kč, ti udělají stejnou službu, tak mu nevěř. Ano, konektory třeba udělají, ale jsou tak na jedno použití. Všechny ty levné propojky jsou z té nejobyčejnější metráže a levných konektorů, jinak by to nemohlo stát 200 kč.
A stahovací konektory jsou super, drží v zásuvce jako přibité. Ono kdyby měly všechny lepší zvukovky symetrické výstupy, tak by se mohly nakoupit levnější XLR mikrofonní kabely a bylo by po problému. Takže to nepodceňovat ani nepřehánět. Cena kabelu +- 1000 kč. vzhledem ke zbytku je naprosto adekvátní.
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... plus-cerny
konektory:
http://www.studioline.cz/?lang=cz&eshop ... 10&id=7646
a nebo hotový:
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... c2c2-01502
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... c2c2-03002
Tady je problém, že 1.5m může být málo a 3m moc.
Nesymetrické vedení je prostě náročnější na kvalitu, takže až ti někdo bude říkat, že kabel za 20 kč./ metr a konektory za 40 kč, ti udělají stejnou službu, tak mu nevěř. Ano, konektory třeba udělají, ale jsou tak na jedno použití. Všechny ty levné propojky jsou z té nejobyčejnější metráže a levných konektorů, jinak by to nemohlo stát 200 kč.
A stahovací konektory jsou super, drží v zásuvce jako přibité. Ono kdyby měly všechny lepší zvukovky symetrické výstupy, tak by se mohly nakoupit levnější XLR mikrofonní kabely a bylo by po problému. Takže to nepodceňovat ani nepřehánět. Cena kabelu +- 1000 kč. vzhledem ke zbytku je naprosto adekvátní.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- prd
- Začátečník

-
V čem konkrétně vadí koaxiál??? Poškádli google a najdi si info o RG62 je to docela ceněnej levnej kabel na audio diy... To, že má vyšší vlnovou impedanci tě u frekvencí do 20kHz vážně zajímat nemusí, ale zajímat by tě spíš měla nízká měrná kapacita na metrNobodyLovesMe píše:Na analog se dá požít i kabel pro digitální vedení, jen ten RG62 se podle mě na audio až zase tak nehodí. Hlavně kvůli impedanci, kterou má vyšší.
Dej si pozor na stínění. Mělo by být 100%. Napájí to třeba kamarád nebo nějaký opravář elektroniky. Někdy to dělají za mírný poplatek i v obchodě, kde nakoupíš materiál. Záleží, kolik chceš do toho kabelu vrazit. Pokud použiješ kvalitní konektory a trochu slušnou metráž, tak se dostaneš někam na 600-800 kč. Dopoledne se ti po něčem podívám.
----------------------------------------------
A konektory vzít klidně ty nejlevnější, hlavně když se budou dobře pájet a budou držet. Tohle opět splňujou ty neutriky
A furt platí si přinejhorším skočit do Prodance, vybereš si konektory i kabel a voni ti to většinou na počkání udělaj
- ŠakaL
- Začátečník

Dnes sem koupil 2x2RCA za puhych 250kc/2,5m.2x stinenej tlustej kabel(koax. jinej nemeli,pro lepsi uz sem se nedostal),a je to defakto pryc,na polovicni hlasitost na monitorech uz to neslysim,ne ze by nevydali ani hlasku kdyz na ne dam ucho,ale to uz bych chtel asi moc,hlavne ze to chrceni je pryc.Kabel koupim este lepsi.
Dik za nazory a tipy
Dik za nazory a tipy
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
- NobodyLovesMe
- Začátečník

S tou impedancí jsem to někde četl, teď si zaboha nevzpomenu kde. Jinak samozřejmě o tom vím, že se RG62 často probírá jako řešení pro signálový kabel. Já osobně se na to dívám ale dost skepticky. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak by výrobci nevyráběli tolik druhů, tolik odlišných konstrukcí s různými specifikacemi. Nízká kapacita taky není všechno. Nízká kapacita u levnějších kabelů je většinou vykoupena horším stíněním a vyšší indukčností. Ještě jsem neviděl levný kabel, který by měl nízkou kapacitu a zároveň několikanásobné stínění, to prostě vyrobit nejde.prd píše: V čem konkrétně vadí koaxiál??? Poškádli google a najdi si info o RG62 je to docela ceněnej levnej kabel na audio diy... To, že má vyšší vlnovou impedanci tě u frekvencí do 20kHz vážně zajímat nemusí, ale zajímat by tě spíš měla nízká měrná kapacita na metr![]()
A konektory vzít klidně ty nejlevnější, hlavně když se budou dobře pájet a budou držet. Tohle opět splňujou ty neutriky![]()
A konektory? Mám rád konektory s pevnou konstrukcí, kde se stínění nepřipájí jen k tenkému plíšku, který se hned ohne, v horším případě se vyhne celý kolík mimo střed a s tím se pak už nedá dělat nic. To je opravdu na jedno použití a to se ještě člověk třepe, aby se mu to povedlo. Lepší konektor můžu v pohodě odpájet a použít víckrát. Tak proto se používají lepší konektory, mají i lepší zlacení, které se neošoupe a menší přechodové ztráty.
- prd
- Začátečník

-
S tou impedancí by mě to opravdu zajímalo, protože mi to přijde jako nesmysl. Návrh kabelu samozřejmě není jednoduchý, to jsem nikde nenapsal. Jen se lze podle kapacity alespoň rámcově orientovat. Co se týče indukčnosti, tak ta je u koaxiálu většinou tak nízká, že lze zanedbat. A několikanásobný stínění, tady mám asi štěstí, že nebydlím poblíž zdroje silnýho el.mag. pole, takže rozdíl oproti jednoduchýmu asi neocením, jestli vůbec je...NobodyLovesMe píše:S tou impedancí jsem to někde četl, teď si zaboha nevzpomenu kde. Jinak samozřejmě o tom vím, že se RG62 často probírá jako řešení pro signálový kabel. Já osobně se na to dívám ale dost skepticky. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak by výrobci nevyráběli tolik druhů, tolik odlišných konstrukcí s různými specifikacemi. Nízká kapacita taky není všechno. Nízká kapacita u levnějších kabelů je většinou vykoupena horším stíněním a vyšší indukčností. Ještě jsem neviděl levný kabel, který by měl nízkou kapacitu a zároveň několikanásobné stínění, to prostě vyrobit nejde.prd píše: V čem konkrétně vadí koaxiál??? Poškádli google a najdi si info o RG62 je to docela ceněnej levnej kabel na audio diy... To, že má vyšší vlnovou impedanci tě u frekvencí do 20kHz vážně zajímat nemusí, ale zajímat by tě spíš měla nízká měrná kapacita na metr![]()
A konektory vzít klidně ty nejlevnější, hlavně když se budou dobře pájet a budou držet. Tohle opět splňujou ty neutriky![]()
A konektory? Mám rád konektory s pevnou konstrukcí, kde se stínění nepřipájí jen k tenkému plíšku, který se hned ohne, v horším případě se vyhne celý kolík mimo střed a s tím se pak už nedá dělat nic. To je opravdu na jedno použití a to se ještě člověk třepe, aby se mu to povedlo. Lepší konektor můžu v pohodě odpájet a použít víckrát. Tak proto se používají lepší konektory, mají i lepší zlacení, které se neošoupe a menší přechodové ztráty.
Vše co jsi napsal fur platí na ty neutriky/rean. Neříkám, že je to nějakej top, ale přepájel jsem je už několikrát a pořád držej. Například na Neutriky Pro se mi pájelo mnohem hůř a to jsou konektory cenově zase někde úplně jinde. Pak je tu ovšem efekt, kterej proklamujou někteří audiofilové, a to vliv konektorů na zabarvení zvuku, na to ať si udělá názor každý sám...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

ŠakaL: jinak si kup dálkově ovládanou zásuvku, do které hoď rozdvojku a připoj na to ty monitory, zapínat každý monitor zvlášť a ještě zezadu je docela otrava.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Impedanci koaxu hoďte na hlavu. Jde o impedanční přizpůsobení na VF lajnách pro zařízení a zářiče, v elektroakustice je to irelevantní, a nejen proto, že akustický zářič má silně proměnlivou impedanci ve frekvenci, tudíž vedení by muselo mít impedanci ve frekvenci přesně podle konkrétního reproduktoru, což je nereálné. Pak tu také máme výkonové ztráty na takovém vedení, a snížení činitele tlumení (DF) na neúnosnou hranici.
Ta kapacita jde trošku ruku v ruce s tou impedancí, ale je potřeba jí řešit také. Když máte dobrý symetrický vedení, většinou není potřeba tak stínit.
Ta kapacita jde trošku ruku v ruce s tou impedancí, ale je potřeba jí řešit také. Když máte dobrý symetrický vedení, většinou není potřeba tak stínit.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Určitě o tom víš víc, ale já bych si prostě koax. na analog audio nekoupil. Není to pro tyhle aplikace primárně určené a přes to nejede vlak. Prostě za kvalitu se platí a já nevěřím, že levné věci můžou být dobré. Prostě není kapacita jediný faktor. Jinak, to že to s jedném kabelem bručelo a s druhým skoro ne je jednoznačný důkaz, že na kvalitě kabelu záleží. Na stínění taky. Hlavně když máš kabely vedené za stolem, kde máš X dalších kabelů, které ti to můžou rušit.crashPC píše:Impedanci koaxu hoďte na hlavu. Jde o impedanční přizpůsobení na VF lajnách pro zařízení a zářiče, v elektroakustice je to irelevantní, a nejen proto, že akustický zářič má silně proměnlivou impedanci ve frekvenci, tudíž vedení by muselo mít impedanci ve frekvenci přesně podle konkrétního reproduktoru, což je nereálné. Pak tu také máme výkonové ztráty na takovém vedení, a snížení činitele tlumení (DF) na neúnosnou hranici.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Však jsem koax nedoporučoval. Mluvil jsem o symetrice, a to koax není. Tam je pak rušení eliminováno ještě víc, než obyč nesymetrika s dobrým stíněním, kde opravdu není potřeba to přehánět, neb odstínění probíhá porovnáním Hot+cold vodiče, kde se na obou naindukuje to samé rušení, a na HOT ještě užitečný signál. Operák na vstupu to odečte, a rušení je vyřešený i přes horší stínění. Jenže musí to podporovat i přístroj. Kvalita musí bejt vždycky, to dá rozum, ale je to o efektivitě té které kvality.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD