problémy se spuštěním PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problémy se spuštěním PC

Příspěvek od goodfire »

zdravím, stala se mě taková věc když jsem vysával, omylem sem žduchnul do skříně. Oběvila se známá modrá obrazovka s chybou. tak jsem PC vypl a chtěl ho zase zapnout jenže mi hned po zadnutí vyskočilo tohle, viz obrázek, takže se nedostanu ani do biosu ani nikde, proste nejde delat nic. CD ani od desky ani s windowsem nemám, takže nevím jestli se s tím dá něco dělat. Už jsem skoušel všechno, vyndal sem všechny komponenty všechno vyčistil, skoušel jsem tam hodit CD s linuxem (na případný reinstall) ale nic nepomohlo. Neví někdo co s tím? díky Deska: Asus P5K

Obrázek

//jan.svoboda - přesun z MS OS

//goodfire - díky za přesun, nevěděl jsem přesně kam to dát
Sony Vaio S15 - i5-3210M - Nvidia Geforce GT 640M LE - 4 GB DDR3L - 640 GB Seagate
HP Mini 5102 - Atom N450 - Intel Graphics Media Accelerator 3150 - 2 GB DDR2 - 320 GB WD

eX - Acer TravelMate 5742G - i3-370M - Nvidia Geforce GT 540M - 4 GB DDR3 - 640 GB WD
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problémy se spuštěním PC

Příspěvek od Natural »

Zkus reset CMOS. Vypadá to, že se ti nějak záhadně podařilo poškodit základní desku.
goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodfire »

A to se dělá jak? v manuálu sem toho moc nenašel na netu...
Sony Vaio S15 - i5-3210M - Nvidia Geforce GT 640M LE - 4 GB DDR3L - 640 GB Seagate
HP Mini 5102 - Atom N450 - Intel Graphics Media Accelerator 3150 - 2 GB DDR2 - 320 GB WD

eX - Acer TravelMate 5742G - i3-370M - Nvidia Geforce GT 540M - 4 GB DDR3 - 640 GB WD
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Na pár minut vydělej tu malou baterku, která je v desce. Poté ji tam znovu dej, a zkus PC spustit.
goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodfire »

tak to sem skusil a momentálně nemůžu rozjet grafiku, ještě včera šla, větřák e točí ale nic, možná to bude i ramkama nevím, obědnal jsem novou desku tak uvidím až příjde, co ještě bude fungovat, ale že by se mi od erroru z modré obrazovky záhadně poškodila deska, ramky a ještě nakonec grafika... no uvidíme

dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Nedělej předčasné závěru, může to být pouze ta deska, něco si poškodil a ona teď hází chyby, kde to jen jde, přece jen veškerou komunikace mezi ostatními komponenty, provádí právě ona.
Psal jsi, že si do PC strčil, takže pokud nějak nešikovně spadl, klidně si mohl desku poškodit.

Každopádně, pokud máš tedy objednanou novou desku, vyzkoušej to s ní, budeš potom moudřejší, čím to bylo.
goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodfire »

určitě nespadal, právě že se pohla akorát o nějaké 2-3 cm na zemi, právě proto je mě záhadou, jak se takhle mohla pokazit, předtím fungovala uplně normálně pohle bylo prostě zničeho nic říkám jen jsem do ní lehce strčil..

Určitě to vyskouším a uvidíme jak to bude vypadat.

goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodfire »

Tak, dnes mi přišla nová deska, vše sem tam nasadil a nešlo to, nebo spíš kompl šel protože se rozsvítila klávesnice (to předtím neudělalo když byla deska špatná) a tak jsem zjistil že se s tím asi nějak, nevím jak poškodila grafika, nahodil sem tam nějakou starou co jsem náhodou a naštěstí měl a už to jede, ale teď se ptám a je mě to záhadou, jak se mohla poškodit základovka a asi i grafika tím že sem malinko strčil do bedny, skoro se ani nepohla jen na koberci tak o 2 cm ani do ničeho nebouchla prostě nic, že přestala fungovat, nechápu, navíc je zajímavé že ta grafika jak je nahoře ten obrázek tak ještě fungovala a u nové desky ne.

Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“