Potrebuji vyrezat urcitou cast AVI která bude vidět

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Potrebuji vyrezat urcitou cast AVI která bude vidět

Příspěvek od robocop »

Zdravím všechny.
Potrebuji prosím pomoci s videem formatu AVI.
Mám totiž video(a), ktere(á) se pri jeho(jich) spustení a zobrazení na celou plochu, prece jen na tu celou plochu nezobrazí, ale zobrazi se jen na jeji jakoby střed - viz prilozene foto zde:
http://img651.imageshack.us/gal.php?g=p1070827i.jpg
Je tam i videt dalsi fotka, kde je video opravdu pres cele okno VLC playeru (ve Vlccku to jde rychle nastavit).
Ale já i přesto chci, aby se video zobrazilo i v jinych video prehravacich uplne pres celou obrazovku (aniž bych musel něco přepínat).
Proto bych jej chtěl nejak prekonvertovat na fullscreen video.
Uz jsem to tu podobne resil drive a jedine co s toho vyslo byl VirtualDub, se kterým jsem to skousel, ale nezvladam v nem tahle videa tak prekonvertovat a i pres nejake pokusy, kdyz uz se video konvertovalo, tak zabiralo 50GB na disku - což je hodne neprijatelne.
Jedine bych potreboval nejaky dukladny navod jak to ve VirtualDubu udelat aby ze 700MB videa bylo prekonvertovane video taky blizké velikosti 700MB.
A nebo , by bylo skvele, kdyby jste nekdo znali nejaky jiny programek, který by to zvládle prekonvertovat.
Diky moc.
(prosim, nepiste sem zadna negativa - potrebuji jen pomoci a žádný pokec)
colek11
Začátečník
Začátečník

Re: Potrebuji vyrezat urcitou cast AVI která bude vidět

Příspěvek od colek11 »

Hoj, doporučil bych ti Xilisoft Video Converter Velice propracováný, pouze se nehodí na převádění do různých 3gp,mp4 a dalších různých srač*k. Film je nestaven do jiného rozlišení ale když zadáš svoje mělo by to jít, avšak bude to horší kvalita. Ještě bych třeba zavítal do winampu, kde si to určitě taky můžeš nastavit nebo windows player stačí si to vygooglovat.
PC: CPU: Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz MB: Gigabyte GA-P31-DS3L GPU: GIGABYTE 9600 GT 512 MB RAM: ADATA 1GB 800MHz DDR2 800 MHz GENERÁTOR: Modecom FEEL I 400ATX HDD: WDC WD2500AAKS-00VSA0 ATA Device 250G
NTB: CPU: AMD Phenom II Quad-Core N950 4 Jádra GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 2 GB DDR3 RAM: 6 (3x 2) GB 1066 MHz HDD: 750 GB
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

To video má pravděpodobně černé pásy nahoře a dole (jinak řečeno má asi poměr stran 4:3). Proto se to tak zobrazuje. To nejhorší, co můžeš udělat, je pustit na to další kompresi. Degraduješ kvalitu hodně dolů - vím že jsi to nechtěl slyšet, ale je to tak.
Zkus Avidemux (http://fixounet.free.fr/avidemux/), použij kodek MPEG-4 AVC, v jeho nastavení vyber režim kódování "Velikost videa - dva průchody" a nastav si cílovou velikost videa a odečti od něj velikost zvukové stopy (chceš-li výsledné video velké 700MB a audio ti zabírá 50MB, zvol velikost videa 650MB). Ve filtrech videa vyber CROP a ořízni černé pruhy. U audia nechej nastaveno "Kopie". Kontejner vyber avi a ulož to. Pokud bys měl problém s tím, že nedokážeš přehrát ve stolním přístroji kodek x.264, změň videokodek na MPEG-4 ASP (xvid), ten by měl být v pohodě.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

colek11 píše:Hoj, doporučil bych ti Xilisoft Video Converter Velice propracováný, pouze se nehodí na převádění do různých 3gp,mp4 a dalších různých srač*k. Film je nestaven do jiného rozlišení ale když zadáš svoje mělo by to jít, avšak bude to horší kvalita. Ještě bych třeba zavítal do winampu, kde si to určitě taky můžeš nastavit nebo windows player stačí si to vygooglovat.
Xilisoft Video Converter Ultimate v6.0.7.0707 - dobrý soft, který toho umí hodně zajímavého.
V nastavení videa jsem si tam nastavil lištou přesné okraje jak má být video vidět a myslel jsem, ze to bude opravdu fajn řešení, ale v náhledu se mi to stejne zobrazilo s temi černými okraji.
No i presto jsem to nechal prekonvertovat, ale výsledek byl stejný jako v náhledu - černé čáry po všech bocích.
Je to teda fajn program, ale v tomhle mi bohužel nepomohl.
Ale díky Vám za pokus o pomoc. Vubec se nezlobím.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

kocourleo píše:To video má pravděpodobně černé pásy nahoře a dole (jinak řečeno má asi poměr stran 4:3). Proto se to tak zobrazuje. To nejhorší, co můžeš udělat, je pustit na to další kompresi. Degraduješ kvalitu hodně dolů - vím že jsi to nechtěl slyšet, ale je to tak.
Zkus Avidemux (http://fixounet.free.fr/avidemux/), použij kodek MPEG-4 AVC, v jeho nastavení vyber režim kódování "Velikost videa - dva průchody" a nastav si cílovou velikost videa a odečti od něj velikost zvukové stopy (chceš-li výsledné video velké 700MB a audio ti zabírá 50MB, zvol velikost videa 650MB). Ve filtrech videa vyber CROP a ořízni černé pruhy. U audia nechej nastaveno "Kopie". Kontejner vyber avi a ulož to. Pokud bys měl problém s tím, že nedokážeš přehrát ve stolním přístroji kodek x.264, změň videokodek na MPEG-4 ASP (xvid), ten by měl být v pohodě.
Skončil jsem u použij kodek MPEG-4 AVC a dál už nevim jak.
Zde jsou screeny, jak to tam pak vypada:
http://img706.imageshack.us/gal.php?g=snap5vh.jpg
http://img600.imageshack.us/gal.php?g=snap10v.jpg

Jinak Já Avidemux 2.5 používám už dlouhou dobu na zkracovani videa, ale timhle jsem se nikdy nezabývalm, takze v tom nejsem nejak moc znalý.
Skuste mi prosim jeste trosku poradit.
DÍKY.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Jak se ti otevře okno k nastavení kodeku, tak na záložce Obecné nastav Režim kódování a z jeho roletky vyber Velikost videa - dva průchody a pod tím zadej do políčka Cílová velikost videa požadovanou velikost videostopy. Nic dalšího už nenastavuj, jen to okno zavři (prostě nechej defaultní nastavení). http://img522.imageshack.us/i/46659012.gif/.
Oříznutí je ještě jednodušší: http://img64.imageshack.us/i/31762254.gif/.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

kocourleo píše:Jak se ti otevře okno k nastavení kodeku, tak na záložce Obecné nastav Režim kódování a z jeho roletky vyber Velikost videa - dva průchody a pod tím zadej do políčka Cílová velikost videa požadovanou velikost videostopy. Nic dalšího už nenastavuj, jen to okno zavři (prostě nechej defaultní nastavení). http://img522.imageshack.us/i/46659012.gif/.
Oříznutí je ještě jednodušší: http://img64.imageshack.us/i/31762254.gif/.
tak Vám moc dekuji, tenhle spusob mi plnohodnotně pomohl.
Tedy opravdu moc dekuji.

Ale jesltli se vás ještě mohu zeptat na malinko jiny problemek.
Mám AVI film, který je vypalen na 2 casti na 2 CD (2x700mb) a jeste k tomu je ten film ve 2 jazycich (český a ruský dubing)
Jakym softem mohu tyhle 2 díly spojit do jednoho kusu, tak aby byl film jen z CZ dubingem?
Nebo mi uplne staci, jak odstranim z filmu ten Ruský dubionk a zustane tam jen CZ dubing.
Dále už vím sám, jak si je spojim dohromady. Jen potrebuji tu rustinu dostat pryc.
Díky za nejakou radu.
(programem NanDub mi to nejde vubec)
colek11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od colek11 »

:D To už reš přes DVD Přehrávač! Jednoduše načti film a najdi si na ovladači jazyk a vyber češtinu
PC: CPU: Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz MB: Gigabyte GA-P31-DS3L GPU: GIGABYTE 9600 GT 512 MB RAM: ADATA 1GB 800MHz DDR2 800 MHz GENERÁTOR: Modecom FEEL I 400ATX HDD: WDC WD2500AAKS-00VSA0 ATA Device 250G
NTB: CPU: AMD Phenom II Quad-Core N950 4 Jádra GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 2 GB DDR3 RAM: 6 (3x 2) GB 1066 MHz HDD: 750 GB
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

colek11 píše::D To už reš přes DVD Přehrávač! Jednoduše načti film a najdi si na ovladači jazyk a vyber češtinu
malinko nepochopeno,
Já chci mít video v jednom AVI souboru s CZ dubinbgem prímo v PC na HDD.
DVD prehravac ja nemam - mam PC pripojeno k TV , takze nejake DVD prehravace se mi jeví jako o dost horsi a pomalejsi.
PC toho zvládne mnohem více.
colek11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od colek11 »

Je to vlastně jedno ! Spustiš ten film v pc, a v tvém přehrávači si najdi výběr jazyku, titulek atd. tam to pohledej a tam to řeš, Nejoptimálnější je VLC nebo Windows Player
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

colek11 píše:Je to vlastně jedno ! Spustiš ten film v pc, a v tvém přehrávači si najdi výběr jazyku, titulek atd. tam to pohledej a tam to řeš, Nejoptimálnější je VLC nebo Windows Player
Asi spatne ctete, co Já píši, nebo mě vubec nerozumite, co Já chci.
Tak po třetí a velmi strucne: Mám na dvou CD jeden film (tudiz je rozdelen na 2 kusy), je ve formatu AVI a bohuzel ma v sobe integrovane 2 dubingy (Ruštinu a Češtinu). Já chci tyto 2 kusy spojit do jednoho kudu a odstranit z nej ten Ruský dubingy. Zustane tedy jeden kus v AVI formatu a pouze ČESKY a celkove pri secteni velikosti (700+700) bude mít cca 1400mb.
Já tedy potrebuji pouze nejaky soft, který mi dokáže s tech AVI odstranit ten RUSKY dubing a zustane v nich jen ten CESKÝ dubung.
Dále si s tím již poradím sám.
colek11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od colek11 »

Já se ale snažím ulehčit práci!! Filmy máš na DVD!!!
1.Takže filmy nakopíruj do pc
2.a) Bud film spojte přes nějaký program
2.b) Nebo vypal oba soubory zvlášt
3. Tet už je to vypálené a žádný dabing nemaž!!! pouze v přehrávači (Window Player,VLC,Winamp ...) zvol jazyk a stále tam budeš mít český dabing

A nebo film stáhni znovu jako jednu část pouze s českým dabingem a vypal ho rovnou
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

colek11 píše:Já se ale snažím ulehčit práci!! Filmy máš na DVD!!!
1.Takže filmy nakopíruj do pc
2.a) Bud film spojte přes nějaký program
2.b) Nebo vypal oba soubory zvlášt
3. Tet už je to vypálené a žádný dabing nemaž!!! pouze v přehrávači (Window Player,VLC,Winamp ...) zvol jazyk a stále tam budeš mít český dabing

A nebo film stáhni znovu jako jednu část pouze s českým dabingem a vypal ho rovnou
Přemýšlíte o mem problemu zcela jinka, než Já píši.
O žádném DVD jsem tu doposud neřekl ani slovo, tak sem porad nejake DVD neplette.
Ja mam ě videa na dvou DC ve formatu AVI - to znamena, že to neni zadny DVD format.
Jinak jsem nikde tento film ve tavu jaky pozaduji, nenasel a rudis se o to snazím sám.
Ja tady mam trosku jine pozadavky, nez si Vy predstavujete a presto Vy porad premyslite a pisete o necem jinem, než já chci.
Už jsem tu nekolikrat psal, co chci,....a už to vicekrat psat nebudu.
To se fakt nezlobte.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Asi nejjednoduší bude VirtualDub Mod. Načteš tebou požadované *.avi, v položce Video vybereš direct stream mode, dále v položce Streams ve Stream list necháš jen tebou požadovanou zvukovou stopu (druhou dáš disable - zašrafuje se) a nakonec v hlavní nabídce dáš Save as *.avi a dostaneš filmeček jen s tebou zvolenou zvukovou stopou. Pochopitelně ve stejném prográmku lze případná 2 videa spojit do jediného, jen může být někdy problém právě s ozvučenými videi, kdy ti program vyhodí stream error. Pak je řešení videa demultiplexovat, tedy zvolenou zvukovou stopu z obou videosegmentů uložit zvlášť a spojit externě v nějakém wav editoru do nového audio streamu, videosegmenty uložit bez zvuku (zvukové streamy disablovat a uložit videa bez zvuku) a spojit, to je obvykle bez problému, a pak následně spojené video opět zmultiplexovat se spojeným audio streamem....
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“