Zdravím a přeji hezké svátky všem přítomným.
Před dvěma dny mi asi vypověděla službu 3 roky a kousek stará Gigabyte 8800GTS 512MB (G92), bohužel ne moc dlouho po tříleté záruce. Projevy: nečitelné písmo (proházená písmenka) při bootování a 4 modré vertikální pruhy složené z menších proužků v nouzovém režimu, které jsou permanentně přítomny na pozadí. Vadu ovladače jsem vyloučil reinstallem win, kterému předcházela oprava pomocí vloženého instalační disku i obnovení systému. Prosím o radu, zda tyto konkrétní artefakty může způsobovat něco jiného než vadná grafická karta. Jinak ke zbytku sestavy, je-li to relevantní – PSU Seasonic 430W, CPU C2D E6750, MB Asus P5K-E Wifi-Ap, RAM Geil 2048mb, OS Windows 7 32bit.
Předem díky za radu.
Problém s 8800GTS - modré pruhy přes obraz
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Murr4Y_
- Nováček

-
- RiCK
- Začátečník

Re: Problém s 8800GTS - modré pruhy přes obraz
Buď blbne monitor, kabel od monitoru alebo grafika. Najprv by som skúsil iný monitor, ak naďalej bude obraz vadný, grafika pomaličky ale isto odchádza
Ak máte "peniaze na vyhodenie" skúsil by som grafickú kartu upiecť (len po uistení sa, že problém je naozaj v grafickej karte!).
Tiež prajem príjemné prežitie sviatkov
Tiež prajem príjemné prežitie sviatkov
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- tielka
- Středně pokročilý

- Murr4Y_
- Nováček

-
Díky moc za odpovědi. O tom pečení jsem si už taky stihl přečíst, otázkou je, jestli to není jen dočasné řešení a celý proces by se nemusel po určité době opakovat. Kabel a monitor zkusím taky vyměnit, ale spíš to bude tou grafikou nebo jiným interním hardwarem (základní deska to způsobovat nemůže?), protože se nedostanu ani do normálního režimu systému, funguje pouze nouzový režim.
Jinak jsem tu grafiku vyndal z PC, vyčistil a zkusil znovu, což nepomohlo. Na pohled vypadá v pořádku, žádný vyteklý kondenzátor. Projevy (artefakty) by odpovídaly tomu vadnému "studeňáku", jak jsem se někde dočetl. Riskuju něco, když ji (pravděpodobně tedy takto vadnou) zkusím zapojit do jiného PC, abych vyloučil závadu na jiné komponentě?
Jinak jsem tu grafiku vyndal z PC, vyčistil a zkusil znovu, což nepomohlo. Na pohled vypadá v pořádku, žádný vyteklý kondenzátor. Projevy (artefakty) by odpovídaly tomu vadnému "studeňáku", jak jsem se někde dočetl. Riskuju něco, když ji (pravděpodobně tedy takto vadnou) zkusím zapojit do jiného PC, abych vyloučil závadu na jiné komponentě?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Neriskuješ nic a grafiku máš mrtvou, klasickej studeňák na BGA, pod jádrem či pamětí - ala dnešní letované spoje bezu použití olova (ROHS) = průměrná životnost 2 roky. Trouba jest tvá jediná šance a šetři na novou grafiku.
- Murr4Y_
- Nováček

-
Ok, zkusím ji ještě teda v jiném PC, ale asi bude po ní. Právě vzhledem k relativně nizkým cenám (v komparaci s původní cenou 8K za 8800ku) uvažuju, že objednám novou, výkonově srovnatelnou. GTS 450 (případně 5750 / 5770) bude pro mě bohatě dostačující. Jen možná vzhledem k této zkušenosti zvážím připlatit si za další 3 roky záruky navíc u Alza (celkem 5-6 let záruky), aby v případě opakující se historie mě taková ztráta za 3-4 roky nemusela mrzet jako teď. Konkrétně u grafiky by se to možná mohlo vyplatit, jelikož, co jsem si tak všiml u lidí kolem sebe, po těch 3-4 letech ne zrovna vyjimečně odcházejí.
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 26. pro 2010, 22:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK