houkání ventilátoru

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Bzuker
Začátečník
Začátečník

houkání ventilátoru

Příspěvek od Bzuker »

Zdravím, koupil jsem sestavu : Gigabyte P43T-ES3G, Intel E6500 2.93 GHz, ATI Radeon HD 5670 a při větším vytížení pc začíná ne moc příjemně houkat větráček jen si nejsem jistý jestli je to ten na grafice nebo box na procesoru. Má to někdo podobně?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Re: houkání ventilátoru

Příspěvek od oneill_sx1 »

Hu-hůůů? :lol:

Nepíšeš, jaký máš chladič procesoru a grafické kartě. Může to být obojí. Nebo ventilátor ve zdroji...

Zkus nějaký zátěžový test procesoru (OCCT, Prime95), když bude hu-hů tak to je chladič na procesoru.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Zkusil bych vyfoukat prach...
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

prach žádný není sestava běží 4 dny :) na procesoru jsem psal že je box chladič a grafika tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVVKK
vzhledem k tomu že stačí přepnout třeba jen jinou stránku v prohlížeči kde je víc efektů atd a větrák se roztáčí víc tak to bude asi větším vytížením cpu. Jen nevím jestli se to dá nějak regulovat. Asi spíš vyměnit za jiný.
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

Jestli to je při vyšší zatížení a máš BOX chladič procesoru tak je to normální...Taky ho mám a u mě se to projevovuje náhlým zvýšením otáček,trošku jak kdyby ve vedlejší místnosti běžel vysavač(SpeedFan ukazuje 4000rpm?!?!)...Tzn. asi jsme prostě oba natrefili na box chladič s horším ložiskem :)
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Ano, podle popisu se jedná o ventilátor na BOX chladiči od CPU :) Jediná pomoc - koupě lepšího chladiče na CPU :)

btw. box chladič umí točit až 5000 rpm, někdo říká, že "nejnovější" modely až 6000 rpm :cry: Já už naštěstí nějakou tu dobu neměl s box chladiči tu čest :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“