LED TV Philips 26" - nativni rozliseni, PC, rozliseni

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
georgeld
Nováček
Nováček

LED TV Philips 26" - nativni rozliseni, PC, rozliseni

Příspěvek od georgeld »

Ahoj,

mám takový problém s LED TV Philips 26 (http://tenke-led-televize.elektromedia. ... y-produktu). Dostal jsem ji jako darek, no bohuzel na TV nekoukam, ale hodila by se mi jako monitor k PC.
Jeji nativni rozliseni je 1366x768. Pri tomhle je hezky obraz. Ale na 26" je to dost nepouzitelne pro me potreby, prilis velke. Pro 26" pisou na wiki rozliseni 1920x1200, ale tohle nemam v nabidce moznych rozliseni. Mam ji pripojenou pres DVI-HDMI a mam nastavene nyni maximalni mozne: 1920x1080. JENOMŽE: obraz je neprijemne neostry, neprijmne pro oci.
Tak se chci zeptat - da se s tim neco delat? Jako monitor k PC je to takhle fakt nepouzitelne.... :-( Napadlo me ze bych jeste zkusil pouzit VGA kabel (v TV je zdířka), jestli se neco zmeni, bohuzel nemam ho ted doma.

Děkuji

PS: není to formátem na TV, ten mi to nedeformuje; v TV mam zapnuty "PC mód" takže ani tím to není
d4gu8
Nováček
Nováček

Re: LED TV Philips 26" - nativni rozliseni, PC, rozliseni

Příspěvek od d4gu8 »

Je problém s tím, že ta telka umi max to rozlišení 1366x768. Pokud do ní dáš větší rozlišení, poradí si s tím, ale stylem že to přepočítá rozlišení zpět na 1366x768. Takže tvůj problém nic nevyřeší (26" se snad ani fullhd moc nedělaj, 32" už jo), jedině prodat a koupit si new monitor tam s rozlišeními není problém, jelikož je 1920x1080 standartem na 26" respektivě už na 20".
georgeld
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgeld »

Děkuju.

Chápu to tedy dobře, že: tahle TV má rozlišení 1366x768 pixelů, tedy má 1049088 "světýlek". A když tam chci dát těch "světýlek" víc, tak se to musí přizpůsobit, tzn. ona to pak nedokáže zobrazit pořádně. A že když bych si koupil 26" monitor, tak ten bude mít těch světýlek víc.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ano, tak nejak
ak chces pustat rozlisenie 1920x1200 do 26" telky, kup si taku, ktora take rozlisenie ma
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“