SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
kakao
Začátečník
Začátečník

Re: SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Příspěvek od kakao »

Mám problém...dneska jem do PC nainstaloval 2 fany...a nevím jak můžu regulovat otáčky když se vespeedfanu ani nezobrazí :(
Mamut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mamut »

Zdravim vas,

asi to sem primo nepatri ale tyka se to Speedfanu v. 4.40,vymenil jsem GK Sapphire 5770 za GTS 250,u nVidie mi Speedfan teplotu GPU ukazoval ale po prehozeni grafiky u Atiny uz ne,preinstaloval jsem ho a stale nic,zkousel jsem i starsi verzi 4.39.

kdepak by mohl byt zakopany pes ??

diky vsem
Piddas
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piddas »

hoši nevim co vás na tom speedfanu láká, mě docela zklamal, v jedný verzi mi ukazoval 1 větrák, v další verzi jich bylo 6 a 4 z toho nešli regulovat, potom v další verzi nefugovali žádný větráky ale naopak šel regulovat větrák procesoru... i ty teploty mi přijdou smyšlený :( speedfan MĚ osobně prostě nefunguje;)
f.mans
Začátečník
Začátečník

Speedfan

Příspěvek od f.mans »

Dobry den,mám tento stejnej program a nenazuje my jak máte dole ty volty tak mě to fubec neukazuje http://www.brejsky.cholerik.cz/download/speedfan.JPG newim kde je chyba porad´te dík moc? :sad: :sad: :sad: :sad:

//edit Wilik - presun z desek
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Speedfan

Příspěvek od X-COM »

Nauč se psát a možná někdo tvůj dotaz pochopí.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

teď jsem nainstaloval verzi 4.42 na novou sestavu a při spuštění mi to shodilo celý komp, po restartu jsem ho zkoušel spustit znova ale psalo to jen chybu že nemám speedfan driver...tak nevím co to je, už jsem ho odinstaloval
davveetrance
Nováček
Nováček

Příspěvek od davveetrance »

Zdravim,chtel bych se zeptat co znamena v speedfanu zkratka AUX.jelikoz tam 80 stupnu,tak se ptam ,trochu me to desi...
DIky
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

vetsinou to byva teplota jednoho z mustku
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
atomic:)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atomic:) »

mám desku Gigabyte GA-M61P-S3, která je zařazená na listu fungujících, ale Speedfan nereaguje ani ťuk. Potřebuju zregulovat chladič na CPU, kterej jede jak šílenej, ale nedaří se mi to. Speedfan mi nabídne možnost regulace, ale větrák absolutně nereaguje. V BIOSu jsem vyzkoušel všechny možnosti (Smart CPU Fan - Disabled, PWR, Voltage a Cool'n'Quiet - Enabled, Disabled), ale ani na jedinou možnost nefunguje. Chtěl jsem to mechanicky přepnout na 5V zalmanovskou redukcí, ale je te 4-pin, takže se tam nevejde. Jinak jde o BOX chladič a snaží se uchladit Athlon X2 5000+, což zvládá s přehledem na nižší otáčky, jen tam vždycky cpe ty vyšší..
Projížděl jsem už několik fór, ale všude jen že mám něco změnit v BIOSU (dát na Pwr, vypnout C'n'Q), ale nic z toho nepomohlo..Netušíte, jak ten zatracenej Speedfan zprovoznit?
CPU: Athlon 64 X2 5000+ & Alpine 64 Pro / MB: Gigabyte GA-M61P-S3 / GPU: nVidia GeForce 8800GT 256MB/ RAM: 3,5GB Geil DDRII / HDD: 2x Western Digital SATAII - 250GB a 640GB
Doomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doomm »

jsem na to uplne stejne jak atomic ... MB a CPU viz podpis at vypinam a zapinam cokoliv tak vetraky rychlost nemeni ackoliv SF procenta ubira, odeslal jsem report tak myslim ze uz zbyva jen cekat na nejakoiu verzi s podporou me desky
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Hele lidi, netušíte co je Temp3? Dle mě je to grafika, ale je mi divný, že by s Accelerem a fanem měla 80°C.. (nepřetočená)
Pak to bude asi chipset,hm? Dle toho, že deska nemá pasiv na Southbridge, tak tipuju odkonce Southbridge (ostatní teploty jsou v pohodě, jen tohle je neustále okolo 80°C)
Wannabe dickface... :]
krysarr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

atomic a Doomm:
Ve Speedfanu u záložky "Advanced" v kolonce "IT......" položky "PWM 1/2/3" bývá v default nastavení "ON/OFF".

To je nutné změnit na "Software controlled"

Vypnutí Cool'n'quiet a vůbec regulace v BIOSu je samozřejmostí;)
WORK: AMD A6 3650, ASUS F1A75-V PRO, KINGSTON 2x4GB CL9 1600MHz, Creative SB Audigy 2 ZS, LG BH10LS30, SSD CRUCIAL M4 128GB, WD3200AAKS 320GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, 2xWD20EARS (7,4TB) in Antec 300, with Seasonic X-460FL, cooling by Noctua NH-U12P SE2 & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler
running WIN 7 Home Premium

NET: AMD Athlon II X4 640, ASUS M4A88T-V EVO/USB3, A-DATA DDR3 2x2GB CL9 1333MHz, SSD Patriot Inferno 60GB, WD5000AAKS 500GB, DVD-RW ASUS1604P in Thermaltake VD2000BNS with Seasonic X400-FL 400W cooling by Noctua NH-U12P SE2 & 2xNoctua NF-S12-1200
running WIN 7 Home Premium
vavris
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vavris »

Zdravim, ví si někdo rady, jak správně nastavit SpeedFan pro můj PC?

screen nastavení zde:
http://imageshack.eu/XXw.jpg
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“