Zdravim.
Dostal jsem novy HDD, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65719.
Vse bylo v poradku, nainstaloval jsem windows 7 (zformatoval a rozdelil na oddily pri instalaci).
Instalace dobehla, winy se zaply v poradku, zacal jsem instalovat ovladace ale pri stahovani ovladacu zamrzly winy. Restartoval jsem, ale disk uz nenabehl, tak jsem tam hodil starsi disk a bootoval z nej, v sprave disku se mi zobrazil novej disk jako "Disk jen pro cteni" -> nesel formatovat ani odstranit oddily, zkusil jsem to zformatovat instalackou winu, ale nepochodil jsem. Po dalsim restartu to dost dlouho trva, nez ho v biosu vubec detekuju, pri spusteni cvaka v intervalech po 1 sec cca. V sprave disku se mi uz ani nenacte, bo mi to driv staci zamrznout.
Pokud mam zapnutej SMART u SATA kde mam zaplej disk, vyhodi mi to chybu SMART FAILED.
Disk je uz nenavratne pryc(reklamace)? V biosu by melo byt vse nastaveny sprave(puvodne to fungovalo), takze si uz nevim rady...
Predem diky za odpoved.
Problem s novym HDD - nezobrazi se v biosu+zamrznuti system
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Satanique
- Nováček

-
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s novym HDD - nezobrazi se v biosu+zamrznuti system
vypada to na vadnej HDD.. reklamovat.
Skus si stahnout program HD Tune a v nem se podivej ktera cast SMART je spatna u toho noveho HDD.
Idelne sem posli obrazek
Skus si stahnout program HD Tune a v nem se podivej ktera cast SMART je spatna u toho noveho HDD.
Idelne sem posli obrazek
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /