245 OC

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
simikova
Začátečník
Začátečník

245 OC

Příspěvek od simikova »

Chci se zeptat když bych taktovala podle návodu cpu 245 s ramkou 2GB 1600mhz cl 8..
Bude mít nějakej vliv kdybych tam měla ještě jednu stejnou ramku ? jako že 2x2GB 1600mhz ? (vliv na nějaké nastavení nebo vyššího výkonu ?

Myslím to tak že teď mám jen jednu ramku a chci taktovat cpu.. a za par měsícu si chci dat další ramku na ty 4GB . (jestli se tim něco změní nebo ne ;-) děkuji )
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Re: 245 OC

Příspěvek od Dvorix »

pokud nepůjde o pokusy na rekordní oveclocking, tak ne.
simikova
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od simikova »

Takže mužu př : z 2.9GHz to dat na 3.5ghz . a pak jednou dodat o tu pamět navíc ;-)
ja jen kvůli dělení ram a tak .. nějak sem to nepochopila ..
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

nastavení ramek stačí řešit jen změnou děličky, kterou nastavíš podle nativní frekvence pamětí (pokud máš třeba 800Mhz, tak nějak tak okolo)... časováním bych se nezabýval, jsou pak minimální detaily k výkonu.
Nejsem nijak velký oveclocker, ale tohle bych neřešil :) Kdyby to záhadnou náhodou nefungovalo, tak po přidání dalšího modulu vyresetuješ nastavení BIOSu a budeš taktovat znovu.
simikova
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od simikova »

Jesně názor další osubky ?

po dalších schodných názorech prosím lock
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Na taktování je v podstatě jedno, jestli máš jen 2GB modul, nebo 2x2GB. Nastavuješ všechno stejně... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

jj, při OC non BE verzí Athlonů II (pozor, nepleť si to s Athlony před pár lety, ty jsou úplně jiné) je třeba myslet na 3 věci....dělička RAM, NB takt a HT takt. Je určitě nutné i zkontrolovat v BIOSu defaultní nastaveníí RAM+napětí. Ačkoliv máš 1600 MHz RAM, v BIOSu se ti automaticky nastaví na 1333 MHz (nativní RAM podpora K10 procesorů je 133MHz) a musíš je manuálně děličkou pozměnit na 1600 MHz. V púřípadě taktování však pochopitelně ponechej na 1333 MHz. HT frekvence a NB frekvence a vlastně i CPU frekvence se navyšuje dle jednoduché součinové formule násobičxhodnota busspeed (FSB). RAM se přepočítávají přes bussped a poměr děličky frekvence.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
simikova
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od simikova »

Tak až se budu chtít pozeptat na něco ohledně rad OC.. tak vám dvěma vám vědět ( Flanker,michael ) protože Vy tomu hodně rozumíte je to vidět jen u vaších výsledku u 4 a 6 AMD ;-) ..

Mno jestě jedna otazečka když jsme tady u toho OC.
245 má 2.9GHZ na netu sem viděl nejvíc 3.7-3.9 vytahnout tento cpu mě stačí 3.5GHZ .Myslíte že by mohl postačit box ? nebo pojakém levném chladiči šáhnout aby dobře chladil ? jestli řve to je jedno .. sem si zvikla ;-) jinak zatim mám 2x 80x80 jeden v zadní částni bedny a jeden v předu -) na přívod a odvod vzduchu jinak bych chtěla nějaké řešení s tunelem z bočnice abych měla přívod na větráček pro cpu když už mi zbyl z inteláka :-D :roll:
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Děkuji za pochvalu... :oops:

Ano, na 3.5GHz by měl box chladič stačit, Athlony II moc nehřejou :) Ale pokud to tvoje skříň umožňuje, osadil bych 2x 120 ventilátor :) A na wind tunel z bočnice bych se asi vykašlal, ne vždy je k prospěchu... Ale tak vyzkoušet to pak můžeš vždycky, v nejhorším ho zase vyndáš :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
simikova
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od simikova »

No ja myslela že to bude přínos :D jinak by to intel nevymýšlel ne ? Teda doufam že to bylo používané dřív hodně u intelu za dob socket 478 ;-) to měl každej skoro PC.. s kterým sem se setkala.. bohužel neumožnuje

pozice na ukotvení vetřáčku mám vzádu,vepředu, v bočnici 80x80 .
mám dva 80x80 ledky pod 14db .. takže tiché proto mi nevadí kdyby o něco byl slyšet víc cpu.
case není nějakej lacinej plecháč.. takže je dobře chlazenej a není vněm nic slyšet je dosti masivní.

našla jsem doma nikdy nepoužitý chladič pro AMD .. ani nwm proč ho pořád skladuji http://www.csk.cz/?Mode=Sti&StiId=65193

Ten mi asi fungovat nebude ? když podporuje AM2,AM2+... a mám AM3 ? :-( .. jinak by asi lépe chladil oproti boxovému ne ? když má Heatpip

Jeste jedna otazečka .. krom jakého levného chlazení .. abych měla ten 245 na 3.5GHz .. jinak kčemu je dobré mít 201mhz nastaveno na pcie ??? v poslední době hodně lidí říkalo že je do lepší ? ale včem ?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Ano, tenhle chladič by mohl chladit lepší, než BOX od AMD. A pasovat ti bude, uchycení chladiče AM2/AM2+/AM3 je naprosto totožné. Jinak chladič k tomuto CPU bych doporučil asi Cooler Master Hyper 212+. Je to dobrý chladič, ale už stojí cca 600Kč. (ještě lepší by byl Gelid Tranquillo za cca 770Kč).

101MHz pcie se občas používá, někdy po přetaktování nedělalo dobrotu nechávat standartních 100MHz. Já se s tímto problémem nikdy nesetkal... :)
simikova
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od simikova »

no ja jsem si říkala proč některé chladiče pasují do AM2,AM2+,AM3 .. a proč u některých vyrobce udává jen AM2,Am2+ .. tak dík za informaci a ohdledně toho vzkazu ;-) dík :oops:

ještě si počkám na grafiku .. a pak začnu podle toho návodu ten takt .. a uvidíme co a jak .. když tak ještě spawnu screen z testu
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tak a je to :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“