Správný aiflow?
Moderátor: morke
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Začátečník

-
Správný aiflow?
Ahoj, mám case Arctitc Cooling Silentium 11 se dvěma AC F12 větráčky. PSU klasicky nahoře. Původně byly oba intake. Case má v bočnicích v horní části perforace a v recenzi jsem četl že původně byl airflow zamyšlen tak že přední táhne vzduch pro grafiku, ta ho vypouší ven svým slotem.
Horní větráček by pak zase měl nasávat vzduch pro CPU, a bočnicemi ven. Problém je v tom, že jsem si koupil AC Freezer 13, který má foukat vzduch od pamětí ven, tedy by šel proti zadnímu intake větráčku. Tak jsem ho otočil, s tím že doufám že se bude pasivně nasávat vzduch bočnicema. Co si o tom myslíte? Děkuji.
Horní větráček by pak zase měl nasávat vzduch pro CPU, a bočnicemi ven. Problém je v tom, že jsem si koupil AC Freezer 13, který má foukat vzduch od pamětí ven, tedy by šel proti zadnímu intake větráčku. Tak jsem ho otočil, s tím že doufám že se bude pasivně nasávat vzduch bočnicema. Co si o tom myslíte? Děkuji.
- spartakus
- Nováček

Re: Sprývný aiflow?
Bude to v pořádku. Nejlepší cirkulace v PC je přední intake a zadní outake. Dále ti teplý vzduch odvádí PSU. Ničeho se neboj 
\\edit myom - presun do spravne sekce
\\edit myom - presun do spravne sekce
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro
- goodfire
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
spíš bych ty perforace zatmelil, akorát to airflow kazí, ale pokud nepotřebuješ extra ticho tak to stačí
Sony Vaio S15 - i5-3210M - Nvidia Geforce GT 640M LE - 4 GB DDR3L - 640 GB Seagate
HP Mini 5102 - Atom N450 - Intel Graphics Media Accelerator 3150 - 2 GB DDR2 - 320 GB WD
eX - Acer TravelMate 5742G - i3-370M - Nvidia Geforce GT 540M - 4 GB DDR3 - 640 GB WD
HP Mini 5102 - Atom N450 - Intel Graphics Media Accelerator 3150 - 2 GB DDR2 - 320 GB WD
eX - Acer TravelMate 5742G - i3-370M - Nvidia Geforce GT 540M - 4 GB DDR3 - 640 GB WD
- Dawe27
- Nováček

- veteran13
- Začátečník

To si děláš vlastní skříň? Jinak se to mi to docela líbí(mám rád originální nápady. Jenom ten 120 a 80mm vetrak vzadu budou zvenku skříně? A pod zdrojem budeš muset mít něco na chytání prachu.
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- Dawe27
- Nováček

jj budu si dělat vlastní case zatím největší problém při návrhu je ten Airflow, ty zadní fany plánuju z estetických důvodů zevnitř, a s tím prachem počítámveteran13 píše:To si děláš vlastní skříň? Jinak se to mi to docela líbí(mám rád originální nápady. Jenom ten 120 a 80mm vetrak vzadu budou zvenku skříně? A pod zdrojem budeš muset mít něco na chytání prachu.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to zajímavě, ale bacha, jestli dáš ten zdroj tak moc dopředu, tak nebudeš mít odkud vyvést kabely, protože ty jsou naproti vyfukujícího otvoru.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Dawe27
- Nováček

jo to je jen zhruba nákres jen kvůli toho vzduchu, jinak kabeláž bude nacpaná v zadu za deskou od tama budou vývody k desce v určitých místech kde maji být kable zapojenyarxeiss píše:Vypadá to zajímavě, ale bacha, jestli dáš ten zdroj tak moc dopředu, tak nebudeš mít odkud vyvést kabely, protože ty jsou naproti vyfukujícího otvoru.
- spartakus
- Nováček

Horký vzduch od zdroje bude foukat na HDD
To nebude prospívat diskům 
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale prd, jak horký vzduch ti jde ze zdroje? Mi totálně chladný, navíc nezapomeň že ty nasáváš od CPU, on nasává ze země úplně čerstvý
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- shelby_nr
- Čestný člen

-
- dával by som si potom pozor na dĺžku káblov...dosť možné, že budeš musieť kúpiť na všetky konektory "predlžovačku" ak máš zdroj s krátkymi káblami.
- ten 80mm by som tam asi nedával, ale ak budeš pasívne chladiť gpu tak to bude ok
- ten 80mm by som tam asi nedával, ale ak budeš pasívne chladiť gpu tak to bude ok
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- R3sidento
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych vás tady poprosit o radu ohledně airflow, napíšu podrobný popis bedny + Kde budou větráky a které díry chci zadělat 
Takže nejprve case - NZXT Phantom, černá
Fotky např. zde : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82237
Takže celý case budu popisovat z pohledu ze předu.
Leva bočnice (jsou zde 2 perforovaný místa)
- vpravo dole 2x120mm fan (vhání vzduch dovnitř přes filtry)
- vlevo nahoře 1x200mm fan (jelikož mám na CPU obrovský chladič tak se tam větrák už nevleze, takže perforace hermeticky utěsněna černou kobercovou páskou)
Pravá bočnice (je zde 1 perforované místo)
- vpravo dole (zřejmě tama má odcházet ohřátý vzduch z HDD, protože je to přesně na proti výše zmiňovaným větrákům, prozatím jsem tam jen filtr aby nešel prach dovnitř)
Předek (je zde 1 perforované místo)
- dole 1x140mm fan (vhání vzuch dovnitř přes filtry)
Zadek (je zde 1 perforované místo)
- nahoře 1x120mm fan (odsává horký vzduch bez filtru)
Vršek (je zde 1 velké perforované místo)
- Od středu do zadu 2x200mm fan (odsává horký vzduch bez filtru)
Spodek (jsou zde 3 perforované místa)
-Tady nechapu proc to je tak to mám taky hermeticky zadělané kobercovou páskou.
Takže všechny místa kama proudí vzduch do vnitř jsou přes filtry, všechny ostatní díry a perforace, kvůli prachu utěsněny.
Mě teď zajímá jak to bude ze zahříváním? Bude PC stačit 2x120mm a 1x140mm? Někde sem četl že záleží hlavně na odvodu hořkého vzduchu.
Díky za rady
PS: Nebojte se mi vynadat
já to ustojím 
Takže nejprve case - NZXT Phantom, černá
Fotky např. zde : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82237
Takže celý case budu popisovat z pohledu ze předu.
Leva bočnice (jsou zde 2 perforovaný místa)
- vpravo dole 2x120mm fan (vhání vzduch dovnitř přes filtry)
- vlevo nahoře 1x200mm fan (jelikož mám na CPU obrovský chladič tak se tam větrák už nevleze, takže perforace hermeticky utěsněna černou kobercovou páskou)
Pravá bočnice (je zde 1 perforované místo)
- vpravo dole (zřejmě tama má odcházet ohřátý vzduch z HDD, protože je to přesně na proti výše zmiňovaným větrákům, prozatím jsem tam jen filtr aby nešel prach dovnitř)
Předek (je zde 1 perforované místo)
- dole 1x140mm fan (vhání vzuch dovnitř přes filtry)
Zadek (je zde 1 perforované místo)
- nahoře 1x120mm fan (odsává horký vzduch bez filtru)
Vršek (je zde 1 velké perforované místo)
- Od středu do zadu 2x200mm fan (odsává horký vzduch bez filtru)
Spodek (jsou zde 3 perforované místa)
-Tady nechapu proc to je tak to mám taky hermeticky zadělané kobercovou páskou.
Takže všechny místa kama proudí vzduch do vnitř jsou přes filtry, všechny ostatní díry a perforace, kvůli prachu utěsněny.
Mě teď zajímá jak to bude ze zahříváním? Bude PC stačit 2x120mm a 1x140mm? Někde sem četl že záleží hlavně na odvodu hořkého vzduchu.
Díky za rady
PS: Nebojte se mi vynadat
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Správný aiflow?
Mně to připomíná spíš ementál (samá díra) a vrtulník (samá vrtulka ventilátoru).
Když to všechno zapneš, neuletí ti PC z pokoje?
Když to všechno zapneš, neuletí ti PC z pokoje?
- R3sidento
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Správný aiflow?
To nevím ještě sem to nezapnul, teprve to skládám, Čekám na grafiku a na SSD
Tak zatím řeším chlazení 
Ale těším se, ani nevíte jak (nejnáročnější hra kterou jsem kdy rozjel na starých PC byla CS1.6 a Diablo 2)
Ale těším se, ani nevíte jak (nejnáročnější hra kterou jsem kdy rozjel na starých PC byla CS1.6 a Diablo 2)
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.