FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015
Moderátor: morke
- HentaiRush
- Začátečník

Re: FAQ: Jaký ventilátor použít.
Míra neodpoví..
Takže co mi doporučíte vyjma P12? 
Wannabe dickface... :]
- veteran13
- Začátečník

zkus ty nové enermxy, jeden člověk tu na foru je měl, a říkal že na normální otáčky foukají dost, ale jde trochu slyšet ten svist, stačilo trochu stočit a bylo po problému http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77869
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Naco potrebujes taky intake? cez ten filter musi (aj ked min., ale predsa) nieco prejst z S12 a to musi stacit iba ak potrebujes viac chladnejsieho vzdochu tak potom tam daj Deltu
...ako pisal veteran13 tie Enermax-y zregulovat na 7V a budu fajn...
...ako pisal veteran13 tie Enermax-y zregulovat na 7V a budu fajn...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Mirek E.
- Začátečník

-
Já kupoval P12ku na Aukru za 270Kč + pošta, takže mě vyšla na něco málo přes 320Kč. Jestli tam teď žádná za takové peníze není, tak budeš muset buď počkat a nebo koupit nové, nějaké slabší, když se ti nechce dávat pětikilo za jeden ventilátor.
Edit: Ty chceš dávat za outtake filtr?
Edit: Ty chceš dávat za outtake filtr?
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Tualatin
- Nováček

Zdravim, chci vyměnit ve zdroji Corsair VX550 hlučný ventilátor. Původní ventilátor má průtok vzduchu 85CMF. Uchladila by ho Noctua P12 s průtokem jen asi 55CMF? nebo použít CoolerMaster Excalibur, který má taky půtok 85CMF? nebo doporučte jiný ventilátor..dík
PC: CPU:i5 2500K@4500MHz 1.33V Cooler:Xigmatek HDT1283 RAM:G.Skill RipjawsX 2x4GB 1600MHz MB:ASUS P8P67 PRO B2 GK:MSI Twin Frozr III HD7870@1200MHz (undervolt 80mV - 1.15V/5900Mhz SSD:Crucial M550 128GB HDD:WD6400AAKS DVD-RW:LG GSA-4160B PSU:Corsair VX550W
NTB: HP 6530b (LCD 1440x900, C2D T9400, 4GB DDR2, 750GB HDD)
NTB: HP 6530b (LCD 1440x900, C2D T9400, 4GB DDR2, 750GB HDD)
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, nemá někdo zkušenost s fanem Akasa Apache?
Uvažuji nad účinějším intake fanem (teď mám Fractal 120mm) s ohledem na maximální tichost a výkon. Na první pohled je jasná Noctua NF-P12-1300, ale hledal jsem dále kde jsem narazil na tento Akasa Apache. Není dostupný v tolika obchodech, tak se o něm moc nemluví, u nás, i ve světě. Udávaná specifikace vypadá úžasně, ale i výsledky nezávislých testů říkají, že je to jako Noctua NF-P12-1300 v poměru výkonu a hlučnosti.
Výsledky z nezávislých testů:
http://www.rexware.fr/index.php?option= ... 2&Itemid=1 (pokračujte linkem "Page suivante du test>>")
http://www.pc-experience.de/wbb2/thread ... adid=29175
Uvažuji nad účinějším intake fanem (teď mám Fractal 120mm) s ohledem na maximální tichost a výkon. Na první pohled je jasná Noctua NF-P12-1300, ale hledal jsem dále kde jsem narazil na tento Akasa Apache. Není dostupný v tolika obchodech, tak se o něm moc nemluví, u nás, i ve světě. Udávaná specifikace vypadá úžasně, ale i výsledky nezávislých testů říkají, že je to jako Noctua NF-P12-1300 v poměru výkonu a hlučnosti.
Výsledky z nezávislých testů:
http://www.rexware.fr/index.php?option= ... 2&Itemid=1 (pokračujte linkem "Page suivante du test>>")
http://www.pc-experience.de/wbb2/thread ... adid=29175
All I know is that I know nothing. ~Socrates
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- veteran13
- Začátečník

Tak ho zkus a zjistíš sám
Pak můžeš udělat vlastní recenzi. Mě osobně se líbí víc jak noctua takže bych ho vzal
- Jakis
- Začátečník

Nahrada za stare ventilatory...
Takze potrebuju vymenit ventilatory...
Mam 2x Gembird Fancase L2 80x80mm, modrý....jeden v bocnici a druhy vzadu...
A potrebuju neco levnyho tichyho a zaroven ucinyho...
Do zadu se vleze i 120x120mm a do predu jedna 120
ale musim dat neco do bocnice nybrz tam je dira v plexi...
pls poradte
\\myom - slouceno
Mam 2x Gembird Fancase L2 80x80mm, modrý....jeden v bocnici a druhy vzadu...
A potrebuju neco levnyho tichyho a zaroven ucinyho...
Do zadu se vleze i 120x120mm a do predu jedna 120
ale musim dat neco do bocnice nybrz tam je dira v plexi...
pls poradte
\\myom - slouceno
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ty větráky musí být svítící? A do bočnice bych nedával nic, pokud je tam díra, tak třeba vyměnit plexi, nebo něco..
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- dObi
- Začátečník

Doporučte prosím nějaký levný fan o rozměrech 14cm x 14cm.
Budou dva vpředu nasávat, budou napojené na regulátor a zpomalené.
Maximální strop je 200,-kč.
Díky.
Budou dva vpředu nasávat, budou napojené na regulátor a zpomalené.
Maximální strop je 200,-kč.
Díky.
- Knightey-
- Nováček

-
Jaky ventilator do skrine TT Element T?
Zdravim
Potrebuju poradit, mam novy CASE od ThermalTake. Konkretne model ELEMENT T.
Presneji tento -> http://www.svethardware.cz/art_doc-D...A004CD04A.html
Potrebuju poradit s vyberech ventilatoru do bocnice. Mam ten jen te velky cervena nahore a ze zadu.
Nejlepe aby byl co nejvetsi a tim padem foukal na co nejvetsi plochu desky a grafiky i pameti.
Pokud bude ventilator podsviceny tak jedine cervene.
Predem diky za jakekoliv napady.
\\edit myom - slouceno.
Potrebuju poradit, mam novy CASE od ThermalTake. Konkretne model ELEMENT T.
Presneji tento -> http://www.svethardware.cz/art_doc-D...A004CD04A.html
Potrebuju poradit s vyberech ventilatoru do bocnice. Mam ten jen te velky cervena nahore a ze zadu.
Nejlepe aby byl co nejvetsi a tim padem foukal na co nejvetsi plochu desky a grafiky i pameti.
Pokud bude ventilator podsviceny tak jedine cervene.
Predem diky za jakekoliv napady.
\\edit myom - slouceno.
- balcancan
- Nováček

-
- SquirrelCZE
- Začátečník

-
Zdravim, mam doma:
LC-POWER LC6600GP2 v2.3 600W
ktery mi napaji Pentium 4 (podtaktovane na 1,5Ghz a ze zatezi 5%...), Radeon X1600 ktery taky nema zatez a Seagate Barracuda (ktery taky moc velkou zatez nema)
a potreboval bych v tom zdroji vymenit ventilator protoze originalni je moc hlucnej, ten PC pouzivam jako server/htpc ktery je v mistnosti kde spim takze bych potreboval aby nesel slyset
EDIT: Pro doplneni, GPU ma pasivni chladic (artic cooling), na CPU je 1Kg pasivni monstrum coolermaster
jediny ventilator kromne toho ve zdroji je pak 92mm Nocuta s gum. podlozkou a na gumovych sroubcich, teploty: CPU: 35 C MB: 37 C HDD: 32 C
bezi na tom ArchLinux takze zadna velka zatez
LC-POWER LC6600GP2 v2.3 600W
ktery mi napaji Pentium 4 (podtaktovane na 1,5Ghz a ze zatezi 5%...), Radeon X1600 ktery taky nema zatez a Seagate Barracuda (ktery taky moc velkou zatez nema)
a potreboval bych v tom zdroji vymenit ventilator protoze originalni je moc hlucnej, ten PC pouzivam jako server/htpc ktery je v mistnosti kde spim takze bych potreboval aby nesel slyset
EDIT: Pro doplneni, GPU ma pasivni chladic (artic cooling), na CPU je 1Kg pasivni monstrum coolermaster
jediny ventilator kromne toho ve zdroji je pak 92mm Nocuta s gum. podlozkou a na gumovych sroubcich, teploty: CPU: 35 C MB: 37 C HDD: 32 C
bezi na tom ArchLinux takze zadna velka zatez
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Vymeň zdroj.
- ak chceš len fan tak: Gelid Silent/Wing, Enermax T.B.Silence/Magma, Coolink SWIF2, Nanoxia DX, Scythe Gentle Typhoon, Noctua, Noiseblocker MF12
...daj do akej sumy
- ak chceš len fan tak: Gelid Silent/Wing, Enermax T.B.Silence/Magma, Coolink SWIF2, Nanoxia DX, Scythe Gentle Typhoon, Noctua, Noiseblocker MF12
...daj do akej sumy
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- SquirrelCZE
- Začátečník

-
300 Kc
P.S: to vymen zdroj se fakt lehce rekne
P.S: to vymen zdroj se fakt lehce rekne
- veteran13
- Začátečník

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77869 mám dva doma a slyšet doopravdy nejdou
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Buď ten Enermax alebo Scythe Gentle Typhoon 800rpm ...aj keď je trochu blbosť dávať taký fan do shit zdroja.
Radšej by som predal ten LC a kúpil Seasonic 350W F3 Bronze ...má 80+ Bronze certifikáciu = nižšia spotreba oproti LC, ktorý nemá ani 70%.
Radšej by som predal ten LC a kúpil Seasonic 350W F3 Bronze ...má 80+ Bronze certifikáciu = nižšia spotreba oproti LC, ktorý nemá ani 70%.
- -frost-
- Začátečník

Zdravím vás. Potřeboval bych poradit dva ventilátory do case na přední a zadní pozici. Mám představu o pokud možno co nejtišším PC. Ventilátory by měly být o velikosti 120 mm, tichý chod, dostatečný průvan ve skříni. Cenový strop mám tak do 500 za jeden fan. Budu samozřejmě rád když mě to vyjde levněji.
Předběžně mám vybrané fany od firmy Noctua NF-S12. Nevím, jestli vzít verzi FLX nebo ULN. Nebo zda vzít úlně jiné fany, jestli ta Noctua není až příliš hi-techová
Děkuju za rady
Předběžně mám vybrané fany od firmy Noctua NF-S12. Nevím, jestli vzít verzi FLX nebo ULN. Nebo zda vzít úlně jiné fany, jestli ta Noctua není až příliš hi-techová
Děkuju za rady
- 16cmfan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Enermax T.B. Silence(900rpm) alebo Magma zregulovaná na 5V(850rpm), Scythe S-Flex 800Rpm a potom tie Noctui, NF-S12 je na in/out take ventilátory asi lepšia...
- -frost-
- Začátečník

A máte někdo zkušenost s těmi Noctuami? Cena za jeden fan je kolikrát dvakrát větší oproti konkurenci. Je ale oprávněná? Pokud jsou opravdu tak dobré, tak nebudu váhat s jejich koupí. Jen mi pořád vrtá hlavou, jestli to není jen marketing. Když se koukna na czc do diskuse k tomu NF-S12, tak tam samozřejmě jsou uživatelé, kteří ho chválí, ale zrovna tak jsou tam lidi píšící, že to není žádný zázrak...
Chtělo by to nějaký rozřešení
edit: Ještě jsem tak zauvažoval nad tím, jestli by bylo možný pomocí dvou fanů vpředu a vzadu skříně, uchladit pasivní chladič na CPU. Mám v plánu si pořídit microTower, kde by díky menším prostorům ten průvan mohl být dostatečný a v pohodě tak uchladil ten pasiv. Nebo je to hodně velký nesmysl? Desku mám staršího data, takže by se jednalo o CPU typu AMD Athlon starší generace do AM2, mám na mysli třeba takový X2 5000+ atd...
Chtělo by to nějaký rozřešení
edit: Ještě jsem tak zauvažoval nad tím, jestli by bylo možný pomocí dvou fanů vpředu a vzadu skříně, uchladit pasivní chladič na CPU. Mám v plánu si pořídit microTower, kde by díky menším prostorům ten průvan mohl být dostatečný a v pohodě tak uchladil ten pasiv. Nebo je to hodně velký nesmysl? Desku mám staršího data, takže by se jednalo o CPU typu AMD Athlon starší generace do AM2, mám na mysli třeba takový X2 5000+ atd...