Přestavba na HTPC - výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Skurutt
Nováček
Nováček

Přestavba na HTPC - výběr case

Příspěvek od Skurutt »

Zdravím,
chystám se přestavovat počítač na herní HTPC. Potřeboval bych poradit, jak sloučit protichůdné požadavky co se týče prostoru a chlazení.
Komponenty k použití:
CPU: I5-750
MB:GB GA-P55A-UD3
GK: GB HD 5850
PSU: Corsair HX 520W
RAM: 2x2GB DDR III
HDD: Samsung F3 500GB
Na jejich použití trvám, jedná se o 14 měsíců staré komponenty a nechci je měnit.
Původně jsem chtěl použít skříň Antec Fusion, ale ta podporuje jen mATX desky. Následně jsem uvažoval o skříni Fractal design Define R3 Black pearl, která by řešila všechny problémy, až na to že to není HTPC case. Nyní jsem narazil na Thermaltake VF7001BNS DH101. Jedná se o HTPC case schopnou pojmout ATX desku. Co se mi ale moc nelíbí, že je jako cedník. Perforace kam se podíváš. Vzadu má navíc 2x60mm větráky@1800 ot/min., které se obávám že moc tiché nebudou.

V FD Define R3 jsem měl naplánované chlazení s regulátorem mCubed T-Balancer bigNG, který se ale nejspíš do HTPC bedny nevejde.

Zkuste poradit nějakou pěknou HTPC bednu, která pojme výše uvedené komponenty a umožní jejich provoz v režimech absolutní ticho (TV) a kvalitní chlazení (hry).
CPU: Intel Core i5-750@stock Chladič: Scythe Ninja 2 rev. BMB: Gigabyte GA-P55-UD3 GK: Gigabyte ATI Radeon HD 5850 1GB DDR5@800/1270 DIMM: 2X2GB DDR3 1333 CL 8 HDD: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB Zdroj: Corsair Power Supply HX520 520W Skříň: Cooler Master Centurion 534
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Přestavba na HTPC - výběr case

Příspěvek od Flegy »

ahoj. koukal si se i na antec fusion max? :)
Skurutt
Nováček
Nováček

Re: Přestavba na HTPC - výběr case

Příspěvek od Skurutt »

Flegy píše:ahoj. koukal si se i na antec fusion max? :)

No to víš že nekoukal :? jinak bych se tu takhle blbě nevyptával. Nemám tušení, jak mi mohla uniknout. Každopádně takhle nějak jsem si to představoval. Při troše snahy se do ní vejde i bigNG pro řízení větráků a 2x120mm + 1x140mm by mělo stačit na uchlazení výkonné sestavy.
Díky za radu.
CPU: Intel Core i5-750@stock Chladič: Scythe Ninja 2 rev. BMB: Gigabyte GA-P55-UD3 GK: Gigabyte ATI Radeon HD 5850 1GB DDR5@800/1270 DIMM: 2X2GB DDR3 1333 CL 8 HDD: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB Zdroj: Corsair Power Supply HX520 520W Skříň: Cooler Master Centurion 534
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“