APU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

APU

Příspěvek od Kyuubi »

Ahoj, dělám něco do školy na téma APU, otevřel jsem wiki a tak je napsaný, že první APU je ATOM je to pravda?
Zdá se mi to nějaký divný(Atom přece v sobě nemá GPU), tak se ptám. Myslel sem, že první APU má bejt až Ontario a Zacate.
A ještě by sem se chtěl ujistit, že rorzdíl mezi procesorem v kterym je integrovaná GPU (př.i5-670) a APU je ten, že i5 má v sobě vlastně 2 čipy a v APU je jen jeden čip ve kterym je CPU i GPU?
díky za odpovědi :)
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: APU

Příspěvek od yuri.cs »

APU je marketingovy nazev. Stejne jako nVidia rika svym cipum GPU (graphics processing unit), tak ATi je znaci/znacilo VPU (visual processing unit). AMD si proste vymyslelo nazev Accelerated Processing Unit.

Jinak ano, prvni x86 kompatibilni vypocetni gpu+cpu jednotka byl Atom.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyuubi »

No já mam napsat na téma APU seminárku, učitel ani neví že nějaký název APU existuje, tak to je jedno že to je marketingovy název :-D .
Jen potřebuju vědět jestli do toho názvu spadá i ATOM nebo ne. A jak se vlastně pozná, že se jedná o APU nebo jen o CPU + integrovaná grafika jako to má INTEL.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

yuri.cs: nemela to takhle nahodou prvni VIA? :oops:
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyuubi »

help please
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

pokusy o integracu tu boli aj predtym. uz okolo takeho roku 2000-2002. ale bolo to skor v rovine prototypov.
zdenek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdenek11 »

Pokud o tom učitel nemá páru, tak si definici APU můžeš zvolit sám, pokud to budeš brát jako integraci CPU + GPU na jednom křemíku, v tom případě by u x86 platformy byl nejpíš první Cyrix Media GX z roku 1997 později prodáno National Semiconductors, později znovu prodáno, tentokrát AMD, který ho prodával jako Geode GX a vylepšený Geode LX. Z těch novejších procesorů by to byl Atom druhé generace, ale pokud bys do toho chtěl započítat i SoC od Intelu, tak CE3100 z 1998 měl jádro Pentia M a 2D/3D jádro taky na jednom křemíku.
Takže, otevři si google a hledej :D
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

zdenek11 píše:...
Kouakm, ze jsem placnul peknou kravinu. Na tyhle vice-mene exoticke procesory jsem zapomel :/
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“