Vůbec nenastartuje PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Vůbec nenastartuje PC

Příspěvek od Mrtvola »

Ahoj, prosím hledám radu kde je problém, když jsem se dnes vrátil z práce chtěl jsem si zapnout počítač, ale vůbec nenastartuje, pouze problikonou kontrolní diody. Opravdu jen na zlomek sekundy. Potom nic. Procesor E8600, taktován pouze o 166Mhz, paměti A-Data 2x2GB 800Mhz netaktovány, deska Maximus Formula X38(stáří 2.5roku), grafika to je fuk, zvukovka taky, zdroj Enermax Liberty 500W (stáří 3.5roku). Do teď vše jelo dva roky pouze s výměnou grafiky úplně bez potíží. Dle témat zde je problém bud v desce nebo zdroji. Jiné nápady? Jen jestli mě má někdo ze známých donést náhradní komponenty na zkoušku, než budu asi muset koupit nové :-/ Děkuji moc. P.S. Bouřka nebyla.

Dodatek: Kontrolní diody na desce, tlačítka POWER, RESET, CLR CMOS normálně svítí, čili zdroj něco pouští, i USB napájí (svítí wireless control od myši), i LANka.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vůbec nenastartuje PC

Příspěvek od tielka »

takhle dopadla moje CIVF šla na reklamaci :) podle mě ti deska umřela :sad:
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Taky myslím, měla mě ale potvora varovat předem, zase instalovat všechno znovu, toho času,těch peněz, to už se nevyplatí snad ani kupovat novou desku. To už radši prodám komplet. Zkusím ještě ten zdroj a uvidím.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Byl to zdroj. Budiž ať si Enermax Liberty DXX 500W užije v křemíkovém nebi. Zbytek sestavy byl úplně v pořádku. Již se ohlížím po nástupci.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Další starší Enermax Liberty, který odešel :x Btw. vhodný nástupce by mohl například být Seasonic S12II-520 520W Bronze :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“