Sestavy od 12.000,- do 20.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Sestavy do 20.000,-

Příspěvek od shelby_nr »

Ak neplánuješ SLI či CF tak tých 520W by aj stačilo, ale keď chceš mať väčšiu rezervu tak ok.
No teraz som pozrel na ofic. web kingstonu a alfacomp má chybu v popisu čiže aj tie čo si uviedol ty majú 1,65V rozdiel je iba v podpore XMP...sorry
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Pro platformu Core i5/i7 se nesmí dávat RAM s větším napětím než je 1,65V, je to kvůli něčemu v CPU.
Jasper White
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jasper White »

Zdravím,

vybral jsem si tuhle sestavu:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... IW010PWT01

Byl bych rád za případné komentáře, doplňky, kritiku, ...
Mám jenom problém v tom, že mám rád procesory AMD a grafiky nVidia, tak bych v tom aj pokračoval, ale pokud mě něco přesvědčí, jsem snad schopen zkusit něco nového (intel + radeon).
Co se týče grafiky, tak tam bych raději GTX 570, ale cena je dost vysoká, doporučujete kdyžtak počkat na GTX 560?
A co se týče ceny, tak nějak kolem těch 20.000,- Kč vč. DPH, ale každou ušetřenou kačku ocení moje žena i děti.

Je to určené především na hry, včetně těch nejnovějších a zase bych byl rád, kdyby to pár let vydrželo. Moje současná sestava s GeForce 8800 GTS mi zatím jede 4 roky celkem bez problémů, ale už to chce změnu :)

Díky všem

Jasper
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

6gb ramek je zbytečných, stačí 4gb(ale moduly si vybral správné), zdroj zbytečně předimeznovaný,bohatě stačí Seasonic 500W.

tady máš verzi s Intelem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5C010IYL01 - grafiku bud tuto nebo tu tvojí a až se objeví tak procesor Core i5-2500K(nebo verze Core i5-2500 - pokud nechceš taktovat ), cena by měla být kolem 5k
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

veteran13: do sestavy, kde je zdroj jen o málo dražší než chladič na CPU bych nešel, cpát nejlevnější zdroj se vyplatí do PC za 12000
Z vlastní zkušeností vím, že 500W PSU je na GTX460 tak akorát, věřím, že kdybych měl 600W, tak přetaktím víc CPU i GK. Navíc se to objevilo v hezkým testu, kde frajerovi nešlo s 500W Fortronem BS2 přetaktovat GTX460 na víc jak na 900MHz jádro a když tam dal Enermax, tak hup a byl na 1GHz :-)

Jinak souhlasím s názorem, že 6GB je do systému, ke není triple-channel zbytečný, jestli nebude majitel provádět rozsáhlé úpravy fotek/videí, tak jsou 4GB ažaž.

A přiklonil bych se k variantě Intel, jestli nebudeš taktovat tak i5-2500, grafiky jsou teď tak vyrovnané, že nemá cenu se hádat, která je lepší.
A GTX560 bude určitě zajímavá, ale tam bych možná volil silnější PSU...

Ano 500w, stačí, ale taktak
Naposledy upravil(a) Jeltík dne pát 7. led 2011, 21:40, celkem upraveno 1 x.
krempus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krempus »

chalani Jasper tam ma aj monitor

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XU010QRD01

Jasper trosku som ti to upravil ,k tak kvalitnej skrinke sa box chladic nehodi...
Teraz budes mat tiche pc aj po pretaktovani

E:teraz pozeram ze som zabudol chladič
Naposledy upravil(a) krempus dne sob 8. led 2011, 00:15, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

ten monitor sem zapoměl, no tak v tom případě asi nezbývá nic jiného než ten Phenom, protože se tam s cenou nevejdeme. Ad zdroj: OK, hádat se nebudu vycházím ze zkušeností X-COM,který dělal měření a se spotřebou se vysoko nedostal ale ta 520W stačit musí
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Člověče co tak vypsat co tam je ať každý nemusí klikak jak deb.... a také dopsat na co bude PC primárně služit.... když už chceš po někom radu... 8)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Nebo si tu sestavu udělej v alfacompu maji hezke odkazy na kosiky :-)
BTW nemá smysl stavět sestavu na s1156, když je tu nový a bezvadný s1155 :-)
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

V čem je s1155 lepší ? Co se týče kompů, jsem cca 2 roky pozadu, neměl jsem čas to sledovat, takže vůbec netušim.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Mrkni se na hlavní stránku test sandy bridge
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

OK díky.
Tak já to přepsal plus mínus do alfacompu na s1155 (docela čumim jak se změnili, v podstatě všechno levnější než czc, wow)

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ010QZE01

Sestava bude určená na doma, klasicky net, filmy, hudba, občas photoshop a sem tam možná nějaká hra. Už nehraju tolik jako dřív (neni čas), ale když už kupuju novej komp, tak ať ta grafika neni zas uplnej shit. Systém W7.

Tak co myslíte, může být ?
(Monitor bych bral jinej, ale cca ve stejný ceně - Samsung, mám s nima nejlepší zkušenosti)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Samozřejmě jsi tam i5 760 dal jen kvůli porovnání celkové ceny, že ano? Protože jak je ti jistě jasné, nebude do desky pasovat, tam jenom SB :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Jo aha :o .. ale na alfacompu jsou jen procíky do socketu 1156, ne do 1155
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

necheš tam dát větší monitor? Nějakou 22'' s 1680x1050, na hry, filmy, i práci to bude daleko lepší
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Sandy Bridge je název procesorů, to by sis samotnou deskou fakt nepomohl :D Jinou desku potřebuješ proto, protože SB je do socketu 1155 a ne 1156 :) SB se začnou prodávat v pondělí :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Jo takhle, už jsou na trhu základovky, ale ještě ne ty SB procesory. Už chápu. No tak to si na ně asi počkám .. podle toho článku se cenovej rozdíl mezi i5 760 a i5 2500K docela brutálně vyplatí

veteran13: 22" se mi zdá strašně velký. Možná ještě 20" by šlo ..
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

22" strašně velký a 20" by už možná šlo? :) Sám mám doma 19" a když jsem u kámoše prvně viděl 22", tak jsem si říkal, že je to hrozně velký.. A dneska? Moje 19" mi přijde hrozně malá. Když bych kupoval monitor, tak rozhodně ne menší než 24" :wink: Takže opravdu bych ti doporučil 22"
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Zase abych si na tom něco zahrál, ta 6850 asi nebude uplně trhač asfaltu .. Jinak mám doma ještě neširokoúhlou 19" Samsung Syncmaster a přijde mi to akorát, tak jsem myslel že 19"W bude stačit s přehledem .. no popřemejšlim to ještě :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“