koukam ze se to tu pekne rozhorelo...

kluci nez se zase do me pustite tak se pls kouknete na muj podpis... vidite tu sestavu? v dobe kdyz sem to kupoval tak to bylo hodne vysoko v mainstreimu... mam to uz 8 let (grafika je stara 9let) a i tak si na tom v klidu pustim CoD4 (CoD4MW2 uz ne protoze mi chybi jedno jadro

), stalkra (toho prvniho), a hraju hodne strategie... jinymi slovy pokud ta hra nemela nejaky HW omezeni jako napr CoDMW2 (minimalne dvoujadro) tak tu hru pustim a rozjedu... kdyz se to hloda moc tak stahnu detaily... dale hraju RPG... no a kdyz se kouknu na hry co behem minuleho roku vysli tak mam jediny zaver... na hrani ted plne staci bud poradny 2jadro a nebo 4jadro... nejvic to tahne grafika... ja budu mit 6jadro a jestli bude o trochu pomalejsi nez SB nebo i7 tak mi to suma burt... vy na to koukate z hora... TOP vykon vs new HW... muj pohled je hodne zhluboka (od athlonu 64+ co bezi na 1,8GHz)... vsechno co si ted koupim ikdyby to bylo C2D nebo athlon x2 bude 1000x lepsi nez to co mam ted... chapete co tim myslim? ja netvrdim ze to byla nejlepsi volba ted si poridit x6 ale celou sestavu sem mel (az na drobny upravy) vybranou uz pres rok.. jen sem si na to musel usetrit... a za ty prachy opravdu nemam ceho litovat at si myslite co chcete...
kdyz bych srovnal vsechny CPU podle vykonu tak se dostanu nekam na horsi hiend / lepsi stred a to mi staci... za 4 roky uz stejne patice AM3 nebude a nebude ani nic do ni... a kdyz si ted koupite SB do 1155 tak na tom jste vlastne stejne

me za ty 4-6 let nezbyde nic jinyho nez zase vymenit MB, CPU a GPU... otazkou ovsem je jestli na to za 4 roky budu mit chut a nebo cas a nebo penize

popravde receno znam milion zpusobu jak tech 30k co sem do toho vrazil utratit jinak... nedej boze kdyz by prisla naradu rodina
a jeste jedna vec... ja fandim AMD... ale nejsem zadny ortodoxni vyznavac... fandim jim protoze delaji dobrou konkurenci intelu -> lepsi a levnejsi produkty pro vsechny v ramci konkurencniho boje jak od AMD tak i od intelu nez by byli kdyby konkurence nebyla... to stejny plati ve vztahu AMD(ATI) vs nV... stejny pohled na vec... a kdyby si kazdy koupil jen to nejvykonejsi, tak by konkurence umrela a to by o5 nebylo dobre ani pro jeden tabor fanousku... otazkou je kolik z vas si tohle uvedomuje...
EDIT: a jeste jedna vec... na co mit u kazde hry 60FPS kdyz mi staci pro plynule hrani 35-40? a to stimhle zelezen zvladnu co mam (myslim to nove

)... kdyz si vezmete jen GPU ze uz zvladaji DX11 a k cemu? hry valeji porad na DX9c a to jen kvuli konzolim a poradnymu baliku v tomto segmentu... opravdu nemam strach ze bych si za 4-6let na teto sestave uz nic nezahral... co budu muset vymenit driv bude asi GPU ale zbytek je dobry zaklad do budoucna

ikdyb ne nejlepsi a vim to... jen by bylo od vas nekterych fajn kdyby ste vzaly v uvahu i jiny nazor/jiny pohled na vec nez je vas a nenazyvali lidi magorama jen proto ze se jejich usudek lisi od vaseho