FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: FAQ: Chladič CPU

Příspěvek od Flegy »

kazdy kus cpu muze topit jinak, navic u amd cpu ty cidla nejsou moc dobre zkalibrovane
SpeederBB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeederBB »

Dobře, teploty to třeba může měřit jinak, ale mě chladí Gelid i BOX na stejnou teplotu a to mi rozhodně normální nepřijde. Proto jsem za něj nedával 800Kč.
MB: MSI 790FX-GD70 [1.1], CPU: AMD Phenom II X4 955 black edition, RAM: DDR3 1333 Kingston Value 2x2GB CL9 + Evolveo Zeppelin 2x2GB CL9, HDD:SSD Crucial MX500, Samsung SpinPoint F3 1TB VGA: Gigabyte nVidia GTX560 Ti Display: Samsung SyncMaster P2450H
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no, dalsi moznosti je, ze ten gelid je vadny. napr u prvnich scythe ninja to byly pomalu 3 z 10 kusu.
Spiroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spiroo »

Zdarec... uvazuju nad koupi tohoto chladice, ale na netu jsem nasel jen par testu kde si nevedl uplne spatne... ale nejaky osobni postrehy jsem moc nenasel... taky dB nejsou uvedeny...
Mate nekdo nejaky zkusenosti s timto chladicem?
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja ho mam, za tu cenu dostanes, to co si zaplatis, ale neni spatny zauvazovat, jestli neni spatny jit o kapku s cenou vyse, pokud muzes. Osobne me uz sere, protoze sem limitovanej teplotou, ja bych asi bral TT Frio, recenze nejsou uplne smerodatny, protoze "nic neni spatny", ber to s odstupem. Ale Frio uchladi velmi dobre, diky rychlim vetrakum...
Ma regulaci...
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Spiroo píše:Zdarec... uvazuju nad koupi tohoto chladice, ale na netu jsem nasel jen par testu kde si nevedl uplne spatne... ale nejaky osobni postrehy jsem moc nenasel... taky dB nejsou uvedeny...
Mate nekdo nejaky zkusenosti s timto chladicem?
Záleží také na tom, jaký máš procesor... Ale když máš kvalitní a dobře větranou bednu (žádný EC apod. a intake + outtake FAN), tak uchladí i Phenom II X6 @ 3.8GHz :) (v tomhle konkrétním případě skříň Cooler Master CM 690 II)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Zdravím,
koupil jsem chladič CoolerMaster GeminII. Můj plán byl chladit s ním pasivně Athlon II X2 se sníženým TDP 45W. Teď mám dobrou nabídku na Athlon II X2 s TDP 65W. Když procesor podvoltuju, zvládne ho ten chladič uchladit pasivně?
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

- záleží koľko °C si mal s X2 (TPD 45W)
- ak máš dobre poriešený airflow a cable management tak by mal
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Podle mě je to docela nereálný, ten chladič má žebra dost u sebe, takže potřebuje proud vzduchu. I jeden 120mm FAN ho dokáže pohodlně profouknout cca od 700 otáček, takhle ho provozuju taky.
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

No kdyžtak vyzkouším a uvidím. 120mm fan můžu přikoupit vždycky.
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

No ja chladím e5200 (TDP 65W) týmto pasívom V-60, ktorý má tiež dosť husté rebrovanie a max. má 55°C čiže ten CM by to mohol zvládnuť, ale 120mm fan na 700rpm je istota.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ten V-60 má proti GeminuII 2x řidší žebra :-)

E: obrázky trochu zkreslují, ale vím, jak je velký větrák :idea:
Naposledy upravil(a) Jeltík dne pát 7. led 2011, 15:43, celkem upraveno 1 x.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

To je dosť možné kedže obrázky trochu skresľujú :wink: ...ale to už je OT
Fuern
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuern »

Zdravím, chtěl bych si pořídit nový chladič CPU a chtěl bych poradit. Procesor mám nepřetaktovaný E5200 s Freezerem 7 Pro. V idle je teplota 33 stupňů takže pohoda ale freezer už má svůj věk a dělá hrozný rachot a o to mi jde hlavně. Chci co největší ticho a jsem ochotný si za něj zaplatit (nechci ovšem vodu). Do oka mi padl Scythe Ninja 3 s tím že bych asi vyměnil větrák za noctuu nebo nexus. Fajn by bylo aby nový chladič pasoval na co nejvíc socketů (hlavně intel) kdybych v budoucnu měnil cpu aby mi mohl zůstat chladič. Budu rád za vaše názory a tipy na jiné chladiče.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Tak hneď by som vylúčil Scythe kedže chceš aby chladič pasoval aj na iné sockety...stačí sa pozrieť na ich support...
Zober Noctua = ticho, výborný support, kvalita...naj. D14 ak sa ti zmesti do cese
Fuern
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuern »

K těm socketům: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 právě že jich tam je podporováno dost. A přemýšlel jsem taky nad touto noctuou http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 ale připadá mi divné to nasměrování větráků, vždyť to musí kazit airflow ne? Myslím že bych radši klasický tower
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ta poslední Noctua vyšla velice dobře ve všech možných testech a divný to není, aspoň to líp chladí RAM a mosfety.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Lenže to je teraz a ty chceš skôr do budúcna (čiže na iné sockety) a to je iné...ved sa pozri napr. na históriu Ninji: NINJA, NINJA Plus rev. B, NINJA 2, NINJA 2 rev.B, NINJA 3 (síce je to staré a ty si už rozhodnutý pre Noctua, ale ide o debilnú politiku Scythe: "ľudia objednali toto: Scythe-4Way-Reten a zial zabudli ze nemaju NINJA2 ale napr. NINJA Plus (a ze ich je)...zial navzájom to kompatibilné nie je z dôvodu, že odborníci zo Scythe nerozmýšľajú a nespravia základne a diery defacto na rovnakých chladičoch rovnako tj. na NINJA,NINJA plus a pod to nesadne...a tak to bolo aj pri Mugene 2 prvé vôbec nepodporovali S1156 tak prišli s Mugen 2 LGA1156 Conversion Kit, ktorý bol dostupný asi tak dobre ako špeciality od Thermalrightu".)

NH-C14 je výborný chladič ako D14, ale skôr je robení pre case ktoré sú obmedzené na výšku čiže HTPC...je síce pravda, že trochu skazí airflow, ale zas pomôže chladiť ram a mosfety.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

čaw all, scháním nějakej tichej chlkadič na cpu sock. 775 do 500kč.Díky
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Arctic Freezer 7pro rev.2 alebo si priplať za Gelid Tranquillo
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“