Mam takovy zvlastni problem. Mam z prace pujceny pocitac FS ESPRIMO P5615 (MB: FS D2461-A1 chipset nvidia GF 6150, PROC: AMD Athlon64 3800+, RAM 2GB) a on proste generuje chyby. Projevuje se to tak, ze treba kdyz rozbaluji velky archiv vyskace X CRC chyb, kdyz instaluji nejakou hru, tak to skocni cteci chybou atd. Ale cteci chyba je takova, ze se vzdycky vyskytne jinde a treba z niceho nic instalace projde a vsechno je OK. Tuto chybu jsem pozoroval uz v praci, kdy jsem vykazoval urcita data, ktera musela byt znakove presna a PC soubor vseljak mrsil a menil znaky. Co mi radite? Vzhledem k tomu, ze to mam pujcene, nechci se poustet do nejakych velkych a hlavne drahych akci. Dekuji
EDIT: Uvedu cerstvy prihlad. Mam instalaci Medalu. Mam 2 prenosne disky a na kazdem z nich mam tuto instalacku ve dvou adresarich. Kdyz jsem instaloval primo, skoncilo to plus minus ve stejnem miste ze zacatku, ale u jineho souboru. Pak jsem to jeste prekopiroval do PC zase 2x z jednoho toho disku a ted to jelo at zak k 90% a zarazilo se to zase tam (samozrejme opet CRC chyba) a kdyz jsem to delal z druheho adresare, skoncilo to zase na zacatku.
Pocitac generuje chyby
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- abernas
- Začátečník
-
Pocitac generuje chyby
Naposledy upravil(a) abernas dne úte 11. led 2011, 12:43, celkem upraveno 1 x.
ECS L7VTA, Athlon XP 2000, 256 + 512 MB RAM DDR333, 80GB HDD Maxtor + 80GB HDD Samsung SP0812N, nVIDIA GEF 6600GT silent GB 128MB DDRIII,VIVO,TVout,AGP8x, SB Live!, WinXP Profi SP1
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pocitac generuje chyby
Velmi pravděpodobně vadná paměť nebo pevný disk. Začal bych otestováním paměti, zkus program Memtest86+
- abernas
- Začátečník
-
Stahnul jsem nabootoval a hned se to zacalo testovat. Mam to nechat bezet v defaultnim nastaveni nebo tam mam neco nastavovat dalsiho?
A co doporucujete na kontrolu disku? At to testnu obe najednou
A co doporucujete na kontrolu disku? At to testnu obe najednou
ECS L7VTA, Athlon XP 2000, 256 + 512 MB RAM DDR333, 80GB HDD Maxtor + 80GB HDD Samsung SP0812N, nVIDIA GEF 6600GT silent GB 128MB DDRIII,VIVO,TVout,AGP8x, SB Live!, WinXP Profi SP1
- Máchal
- Začátečník
-
Nech to běžet nejlépe přes noc pokud se tedy nevyskytnou chyby dříve. Mě se víc osvědčil program goldmemory který odhalil chyby rychleji.
- abernas
- Začátečník
-
Takze to dopadlo skvele. Sotva jsem to pustil, zacaly se objevovat chyby. Jeden modul je opravdu hodne spatny. Kdyz jsem ho vytahl, pocitac je jako vymeneny. Test jede hladce a udelal jsem vsechny instalace uplne ukazkove. Zadne chyby!!! Diky moc za typ