Jak poprvé nabít baterii v Aceru?
Moderátor: Don
- skace
- Začátečník
Jak poprvé nabít baterii v Aceru?
Právě jsem si koupil novou baterii (AS07B72) která by měla být kompatibilní s původní a má vyšší napětí, proud i kapacitu.
Problém je že když ji dám do notebooku, tak hlásí že se nabíjí a už zhruba hodinu je na 1%
Vím že by se měla poprvé 12 hodin nabíjet, ale je normální že se takhle dlouho drží na 1%?
Při vypnutí samozřejmě na baterku notebook ani nezapne
Problém je že když ji dám do notebooku, tak hlásí že se nabíjí a už zhruba hodinu je na 1%
Vím že by se měla poprvé 12 hodin nabíjet, ale je normální že se takhle dlouho drží na 1%?
Při vypnutí samozřejmě na baterku notebook ani nezapne
- wallot
- Středně pokročilý
-
Re: Jak poprvé nabít baterii v Aceru?
vyssi napeti? jak moc vyssi? akumulator nemuze mit vyssi napeti nez ten puvodni pak muzes taky neco odpalit popripade se ti nenabije.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- Atapi
- Začátečník
By měla být... vrátit a sehnat něco 100% kompatibilní (pokud se ani nezapne, tak fakt asi nebude, nebo ti prodali mrtvou/vadnou - li-ion by měli přijít částečně nabitý).
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nechwej ji nabíjet dlouho. Pravděpodobně dlouho lešela na skladě a je vybitá. Jinak to, že baterie do stejného ntb mají různá nepětí není nic neobvyklého.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
baterky sou pro možnost dlouhého skladování nabity na cca 50% aby nedochází k nějakému velkému samovybíjení.
to že baterka má jiné napětí mi příde divný, napětí by měla mít stejný a vyšší by měla být kapacita. ta baterka je pravděpodobně nekompatibilní s tvým strojem nebo je dead. taktéž o prvotním nabíjení dvanáct hodin slyšim porvý
to že baterka má jiné napětí mi příde divný, napětí by měla mít stejný a vyšší by měla být kapacita. ta baterka je pravděpodobně nekompatibilní s tvým strojem nebo je dead. taktéž o prvotním nabíjení dvanáct hodin slyšim porvý
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- skace
- Začátečník
Tak stále jen: 1% (napájen ze sítě, nabíjí se)
Púvodní baterie AS07B31 (10,8V 4400mAh/47,5Wh) 6tičlánková
Nová AS07B72 (14,8V 4600mAh/68Wh) asi 8mi
Všude se píše že jsou zaměnitelné a oboje jdou do Acer Aspire 6920
Adaptér mám 19V 4,74A
Kde je sakra problém?
Těch 12 hodin jsem zahlíd na pár e-shopech s touhle baterkou.
Púvodní baterie AS07B31 (10,8V 4400mAh/47,5Wh) 6tičlánková
Nová AS07B72 (14,8V 4600mAh/68Wh) asi 8mi
Všude se píše že jsou zaměnitelné a oboje jdou do Acer Aspire 6920
Adaptér mám 19V 4,74A
Kde je sakra problém?
Těch 12 hodin jsem zahlíd na pár e-shopech s touhle baterkou.
- Atapi
- Začátečník
Tak to 12h nabíjení by nebylo ani tak divný, já měl u baterie pro nb HP nx9420 v návodu nechat jí vybít a pak nabíjet 14 hodin a potom ještě 3x nechat úplně vybít a nabít.Sheep-Master píše:baterky sou pro možnost dlouhého skladování nabity na cca 50% aby nedochází k nějakému velkému samovybíjení.
Jen mě napadla taková otázka, nekoupil jsi novou baterii, protože ti stará úplně přestala fungovat? Pokud ti to dělá jen tahle baterka, tak je prostě vadná/nekompatibilní - vrátit, nevím co se stále řeší (jinak moc bych nedoporučoval takovou baterku ani zkoušet znova, ještě to něco zku***).
- skace
- Začátečník
Tak teď jsem ho odpojil od sítě a vydržel podle očekávání půl minuty. Mám 0% a stále se nabíjí...
Atapi: Ne novou jsem si koupil protože jsem životnost původní baterie postupem času snížil až na neuvěřitelnou půlhodinu.
Proto jsem si koupil dvě tyhle a obě mají stejný problém, nebo je problém jinde
Atapi: Ne novou jsem si koupil protože jsem životnost původní baterie postupem času snížil až na neuvěřitelnou půlhodinu.
Proto jsem si koupil dvě tyhle a obě mají stejný problém, nebo je problém jinde
- wallot
- Středně pokročilý
-
tak puvodni aku byla 3clanek se starou LION technologii tedy 3.6V na clanek. to co jsi koupil je 4clanek s novou LION technologii tedy 3.7V na clanek. netusim jak je v tom notebooku resene nabijeni, ale vypada to ze si to resi sam notebook a v akumulatoru je pouze balancer. pak neni divu ze se ti to nenabiji
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- StandaT
- Nováček
-
Tyhle dvě baterie NEJSOU zaměnitelné. Novou vrátit a vzít místo ní baterii s napětím 10,8V (v krajní nouzi s napětím 11.1V) a musíš se modlit, aby ti ta nová baterie 14,8V neodpálila základní desku
___---zamyslete se---___
- skace
- Začátečník
Díky za radu.
Desku mi snad neodpálila, původní baterie funguje stále OK. Zítra je jdu obě vrátit, doufám že mi daj peníze zpět
Desku mi snad neodpálila, původní baterie funguje stále OK. Zítra je jdu obě vrátit, doufám že mi daj peníze zpět