Nevidím důvod, proč by to nefungovalo Desce je napětí pamětí více méně jedno, jde o paměťový řadič v Intel i5/i7 CPU, který "nemá rád" vysoké napětí RAM. U 1156/1366 se uvádělo maximální napětí 1.65V Socket 1155 na tom bude stejně
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Intel nedoporučuje používat paměti s vyšším napětím než 1,65 V z důvodu možného poškození řadiče pamětí. Obvykle při dlouhodobém provozu na vyšším napětí přichází uživatel o záruk. Tolik oficiální vyjádření, neoficiálně by to mělo být OK ještě do 1,75 V. Napětí a časování se stejně automaticky načte z SPD.
-HoNY- píše:U těch druhých Kingstonů HyperX Blu máš rezervu ve zvedání napětí a ladění.
no rezerva bude pravděpodobně +- stejná, jelikož oba kity by měly mít totožné čipy a to Elpida TWN...tyhle čipy mají i Kingston HyperX Blu 1600 MHz CL9 1.65V, kdyby to někdo chtěl vědět
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
aha děkuju za info. Takže to je vlastně jedno jestli tam dam 1.5v nebo 1.65v. Když koupím 1.65v tak to musím v biosu nastavit na tech 1.65v? Jen u tech 1.65v bych už neměl zvedat napětí kvuli poškození řadiče. Chápu to dobře?? A ješte jedna věc jde poznat nějak rozdíl u 1333mhz cl9 a 1333 cl7? Nebo to je zanedbatelné?
Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli byste mi nedoporucili nejakou desku pro Intel 2500K a k tomu AMD 6950 do CF. Pochopil jsem to tak, ze na taktovani procesoru je jedno jaka deska hlavne chipset P67. Ale ten CF me trapi. Nikdy sem CF neprovozoval a tak nvm jestli jsou nejake rozdili mezi 16/16 16/8 8/8. Dival jsem se na clanky na netu ale tam vetsninou testovali bud stare grafiky nebo z tech novych jen nejake mainstream. Osobne jsem premyslel nad
Asus P8P67 PRO http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84646
Chtel jsem se zeptat na nazor na tuto desku pripadne jestli by se dalo koupit neco levnejsiho pripadne je potreba jit do neceho drazsiho.
Jonki píše:aha děkuju za info. Takže to je vlastně jedno jestli tam dam 1.5v nebo 1.65v. Když koupím 1.65v tak to musím v biosu nastavit na tech 1.65v? Jen u tech 1.65v bych už neměl zvedat napětí kvuli poškození řadiče. Chápu to dobře?? A ješte jedna věc jde poznat nějak rozdíl u 1333mhz cl9 a 1333 cl7? Nebo to je zanedbatelné?
Napätie nezvedaj ani u jedného, moduly sa nastavia sami podla SPD ako už bolo písané.
Jonki píše:Jinak nevím proč teda jsou 1.65V když u výrobce to je jen 1.5V
U predchádzajúcej generácie bolo práve tých 1,65V.
takže kdyz tam dam ty 1.65V tak se sami nastavi podle spd na 1.5v? A latence zustane cl7 nebo se to nastavi na 1.65V Moc to nechapu tak se omlouvam za takove dotazy
V BIOSu se automaticky hodí ten nejbezpečnější profil s konzervativním časováním a napětím 1,5 V. Podle možností BIOSu pak budeš moci přepínat mezi standartním SPD, přetaktovaným SPD (=XMP, pokud ho paměť má) a manuálním nastavením. Pro pochopení koukni sem: http://blog.corsair.com/?p=1977
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
a muzu se zeptat jaky je tam tak rozdil mezi 8/8 a 16/16 ? u tech mainstream grafik to bylo tak 1-2% a vetsinou na netu pisou ze je to podobne i u ostatnich grafik. kdyby mel byt vykon u 8/8 reseni o 2% mensi nez 16/16 tak za ty 4k navrch byto asi fakt nestalo