nahrazení vadné elektroniky - WD5000AAJS - pomozte

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gregorius
Nováček
Nováček

nahrazení vadné elektroniky - WD5000AAJS - pomozte

Příspěvek od gregorius »

Včera mi odešel záložní disk s datama, byly na něm hlavně filmy a kompletní serie seriálů, docela by mě mrzela ztráta dat.
Dá se s tím něco dělat?
Popis problému: Disk se neroztočí ani nenačte v BIOSu, předevčírem se načetl jen nakloněné poloze, diagnostika ukázala 0 vadných sektorů, ale chyby v komunikaci. Bohužel jsem zkopíroval jen pár desítek giga dat a zbytek odložil a pak už se disk nenačetl :-/

Návrh řešení a záchrany dat:
1) sehnání stejné elektroniky - obávám se, že prakticky nemožné, nebo máte někdo tento disk? Pokud ano, budu moc rád za pomoc, prosím ozvěte se, za poplatek si od Vás elektroniku pujčím a zkopíruju svá data.

2) sehnání jiné elektroniky - je možné použít elektroniku z jiného typu? Napadlo mě, že by možná šlo vzít elektroniku z WD1600AAJS a přeflashovat jiný firmware, domnívám se, že HW by mohl být stejný -> je to možné?

bylo by možné použít elektroniku z mírně jiného typu - WD5000AAKS? Elektronika se liší jen větší cache, jinak by to mělo být stejné -> může to fungovat?
Intel Core2Quad Extreme QX6700@3,3GHz, 2*2GB DDR2 800, Radeon HD5850, atd...
Taky se Vám zdá, že život stojí za exkrement?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“