1) SB se šesti jádry není a setsakra dlouho nebude, neměl byhc to říkat, ale mám v "rukou" aktuální roadmapu Intelu (Intel mě jistě jako flankera "miluje"
yuri: zní to samozřejmě podivně, ale novinka z dnešní Fudzilly skutečně může mít zcela pravdivé základy. Cca za měsíc se rozběhne výroba již produkčních vzorků, samply byly rozesílány partnerům již v prosinci-někdo mohl novinářům obecnou informaci sdělit. KDybych měl nyní doma Bulldozer, takovouto věc bych si dovolil vypustit ve správnou dobu, i kdyby jen pár přátelům apod. Zda by tomu někdo uvěřil/neuvěřil, věc druhá. Avšak jak jsem již psal, startovní takty Zambezi jsou opravdu slušné (to je již v dokumentu ohledně následné březnové konference přeci potvrzeno). Prpustnost pamětí je také jasná, defaultní podpora 1866MHz oproti 1333MHz je mnohem vyšší, dokonce přejkračuje i nativní propustnost triplechannelu u procesorů Bloomfield.
Výkon v renderu můžeme teoreticky odhadnout...Počítejme takto:
AMD Phenom II hypotetický x8 2100T 3.3 GHz by měl přibližné skóre v Cinebench R10 23 000b, v R11 okolo 7.7b! Mnooo a to by, jak sami vidíte na SB i7 2600k již stačilo.
Dále, počítejme s tím, že výkon jádra Zambezi čipu naroste při stejném taktu o 15-25%, tedy shovívavější hodnota by odpovídala cca hodnotě nad 30 000b v R10 a v R11 by odpovídala cca 9.3b. To skutečně je velmi blízko procesru i7 980x Gulftown! I kdybych byl největší pesimista, v R10 bude skóre alespoň 25 000b a v R11.5 7.7b. Dále víme, že turbo bude u Zambezi skutečně agresivní, ví sde o +500MHz při zatížení všech jader a víme také to, že takty Zambezi budou 3.5 GHz+ (nebylo specifikováno, zda je myšleno s turbem či bez něj a zda se ejdná o highed čipy a nebo běžné čipy a highendové budou ještě dále)
Poslední věc, co by mohla napovídat o slušném výkonu je oživení FX brandu. FX byl vždy chápán jako to nej u AMD. Takže, i kdyby si Zambezi užil největší slávy od dubna do listopadu, je to velmi pěkných 8 měsíců! Mnohem déle než si nyní užívá největší slávy SB od Intelu (od ledna do dubna). Myslím, že se můžeme těšit na mnohem vyrovnanější souboj než byl viděn poslední roky. Ono už i souboj Phenomů II Deneb s Core Quad byl pěkný a vydržel 8 měsíců do nástupu Lynfield. Nebo i Thuban, do nástupů SB to byl slušný procesor, který v multithreadových aplikacích byl více než rovným, někdy i lepším soupeřem.
Tolik dnešní má úvaha