XP - jak zrychlit prstní myš na NB?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

XP - jak zrychlit prstní myš na NB?

Příspěvek od robocop »

Dobrá den přeji všem.
Mám dotaz, jak se dá zrychlit myš na Notebooku - myslim tu interní myš pod klavesnici a jezdi se po ni prstem.
Ta myš je totiž velmi pomalá (aby kurzor mysi prejel pres celou plochu, tak musim 7x prejet pres tu myš prste - je to tedy velmi pomaly pohyb) a zajímá mě, jak ji zrychlit, aby jezdila rychleji.
Dá se to nejak ve Windows XP udelat?
Nebo je na to potrebna nejaky spešl soft?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: XP - jak zrychlit prstní myš na NB?

Příspěvek od Bez_n1ck »

Start > ovládací panely > myš > možnosti ukazatele > rychlost
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Bez_n1ck píše:Start > ovládací panely > myš > možnosti ukazatele > rychlost
No tohle já samozrejme vím (zase tak špatně na tom fakt nejsem).
ALE, občas používím i bezdrátovou myš s USB přijimačem/vysílačem, no a pokud tyto zmeny udělám, tak ta USB myč je naprosto nepoužitelná, a to vůči extra vysoké a tudíž již neovladatelné vysoké rychlosti.

ve Start > ovládací panely > myš > možnosti ukazatele > rychlost > hardware tam mám tedy zobrazeny 2 myši (interní a externí) - a nejde tam nikde nastavit rychlosti jednotlivě.

Proto to nejspise bude chtit nejaky spešl program, který si s tím poradí. Ale jsete ho tak nekde sehnat.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Pešl program na to není. Je to prostě tak. windows neumí rozdílný nastavení myši pro 2 různý zařízení.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Bez_n1ck píše:Pešl program na to není. Je to prostě tak. windows neumí rozdílný nastavení myši pro 2 různý zařízení.
Nooo, tak to pro mě teda není veselá zpráva. Ale i presto se jeste pokusim něco vyGooglovat
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od frost.silenec »

nebo pomoci programu http://www.autohotkey.com/ si vytvorit svuj malej jednoduchej program, kterej ti to bude prehazovat..

ja jsem si treba takhle za 30min udelal programu kvuli skolni / domaci wifi, ze jsem pomoci 2 EXE prehazoval rucni IP adresu na automatickou a naopak.. a setril jsem tak denne 3min prenasavovanim IP adresy do skoly.. :)

jednoduse das record, nahraje ti to tvoje "pohyby" a kliky, a vyflusne, trosku si pohrat a mas to udelane :)
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

robocop píše:Předmět: XP - jak zrychlit prstní myš na NB?
frost.silenec píše:nebo pomoci programu http://www.autohotkey.com/ si vytvorit svuj malej jednoduchej program, kterej ti to bude prehazovat..

ja jsem si treba takhle za 30min udelal programu kvuli skolni / domaci wifi, ze jsem pomoci 2 EXE prehazoval rucni IP adresu na automatickou a naopak.. a setril jsem tak denne 3min prenasavovanim IP adresy do skoly.. :)

jednoduse das record, nahraje ti to tvoje "pohyby" a kliky, a vyflusne, trosku si pohrat a mas to udelane :)
Zdravím.
Hele, moc se mi libi jak tu pises i o tom, jak si jednoduse prepinal IP adresu (internet) - ja bych to totiz taky maximalne vyuzi, protoze taky sasto musim prepisovat IP adresu pro pripojeni k netu.
No a prosimte, jinak jsem si stahl ten program AutoHotkey a chtel bych nejak podrobne vysvetlit, co mam po jeho spusteni udelat, abych tam tu mys nejak nastavil a taky bych moc chtel to prepinani ciselne IP adresy na tu automatiskou.
Porad prosim nejak presneji, jak bych to mel v tom programku delat a jestli je to vubec ten spravny program, který jsem si stahl.
jedná se o tento?:
http://img148.imageshack.us/img148/8403/myaip.jpg

jojo je to presne vono,

vlevo nahore das record, a zavre se to do "mini okenka" , pak udelas co potrebujes, pokud se jedna o prehozeni IP adresy, nejlepe jenom klavesovymi zkratkami.. protoze pri stisku mysi to zada "polohu" bodu v pixelech od okraje.. a kdyz pak okno posunes => mys klikne do stejneho mista, takze vsechno delej jen prez klavesnici..

ten program nahrava narhava.. a pak mu das STOP, na ikonku ktera se ti na zacatku udelala..

pak das save jako AHK soubor, das pravym misitkem na AHK soubor, a das edit, a tam vidis ty klavesy jak si je zadal.. a muzes to editovat.. popr. rucne prekopirovavat z toho okna co jsi vyscreenoval.. tento "programovaci jazyk" je velmi jednoduchy.. naucis se to za 5min
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Muj program na muj notas, na prehozeni ze staticke na automatiku:

Kód: Vybrat vše

Run ::{7007acc7-3202-11d1-aad2-00805fc1270e}
WinWait, Síťová připojení, FolderView
IfWinNotActive, Síťová připojení, FolderView, WinActivate, Síťová připojení, FolderView
WinWaitActive, Síťová připojení, FolderView
Send, p
Sleep, 10
Send, {APPSKEY}v
IfWinNotActive, Připojení k místní síti - vlastnosti, , WinActivate, Připojení k místní síti - vlastnosti, 
WinWaitActive, Připojení k místní síti - vlastnosti, 
Send, {DOWN}{DOWN}{DOWN}{TAB}{TAB}{ENTER} 
WinWait, Protokol sítě Internet (TCP/IP) - vlastnosti, 
IfWinNotActive, Protokol sítě Internet (TCP/IP) - vlastnosti, , WinActivate, Protokol sítě Internet (TCP/IP) - vlastnosti, 
WinWaitActive, Protokol sítě Internet (TCP/IP) - vlastnosti, 
Send, {UP}{TAB}{UP}{TAB}{TAB}{ENTER}
WinWait, Síťová připojení, 
IfWinNotActive, Síťová připojení, , WinActivate, Síťová připojení, 
WinWaitActive, Síťová připojení, 
Send, {ALTDOWN}{F4}{ALTUP}
WinWait, Připojení k místní síti - vlastnosti, 
IfWinNotActive, Připojení k místní síti - vlastnosti, , WinActivate, Připojení k místní síti - vlastnosti, 
WinWaitActive, Připojení k místní síti - vlastnosti,
Send, {TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{ENTER}
A tady na nastaveni IP na moji pevnou IP adresu doma:

Kód: Vybrat vše

Run ::{7007acc7-3202-11d1-aad2-00805fc1270e}
WinWait, Síťová připojení, FolderView
IfWinNotActive, Síťová připojení, FolderView, WinActivate, Síťová připojení, FolderView
WinWaitActive, Síťová připojení, FolderView
Send, b 
Sleep, 10
Send, {APPSKEY}v 
IfWinNotActive, Bezdrátové připojení k síti 6 - vlastnosti, , WinActivate, Bezdrátové připojení k síti 6 - vlastnosti, 
WinWaitActive, Bezdrátové připojení k síti 6 - vlastnosti, 
Send, {DOWN}{DOWN}{DOWN}{DOWN}{DOWN}{DOWN}{DOWN}{TAB}{TAB}{ENTER}
send, {DOWN}{TAB}10{RIGHT}70{RIGHT}47{RIGHT}61{TAB}255255255{TAB}10{RIGHT}70{RIGHT}47{RIGHT}100{TAB}{TAB}10{RIGHT}70{RIGHT}4{RIGHT}100{TAB}10{RIGHT}70{RIGHT}2{RIGHT}100{TAB}
WinWait, Síťová připojení, 
IfWinNotActive, Síťová připojení, , WinActivate, Síťová připojení, 
WinWaitActive, Síťová připojení, 
Send, {ALTDOWN}{F4}{ALTUP}
WinWait, Bezdrátové připojení k síti - vlastnosti, 
IfWinNotActive, Bezdrátové připojení k síti - vlastnosti, , WinActivate, Bezdrátové připojení k síti - vlastnosti, 
WinWaitActive, Bezdrátové připojení k síti - vlastnosti,
A tohle je uvnitr souboru venku.ahk a doma.ahk ..

ke stazeni nakej balik aby jsi se na to mrknul zde:
http://leteckaposta.cz/170395700
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“