nefungujici WIFI router
Moderátor: Don
- sali555
- Nováček

-
nefungujici WIFI router
Dobrý den, asi po 3 měsících mi přestalo jít z ničeho nic wifi připojení. Mám doma modem a wifi router, pokud připojím PC přímo z modemu přes ethernetový kabel tak prřpojeni funguje, pokud propojim modem a router a pak z routeru připojim přes kabel PC tak internet také funguje, pokud ale chci přijimat přes WIFI tak mi to píše porad jen načitani sitove adresy tzn, ze router vysila protože je vidět moje SSID ale nemůžu se k němu připojit (pořád vypisuje načítání síťové adresy). Toto je na PC, kde mam Windos XP, kdyz chci pripojit PC kde mam Windows 7 tak mi to nejde ani primo z modemu pres kabel. Mam od poskytovatele zadanou statickou adresu, kterou spravne vyplnim tak jako na PC s XP, ale stejně připojení nefunguje, zkoušel jsem restartovat adapter, ale to nepomohlo. Takže otázky jsou co mám udělat, aby mi na PC s Win 7 se šlo připojit přímo z modemu (když jsem poprvé připojení nastavoval tak normálně internet šel.) A pak to hlavní jak zprovoznit Wifi na Wifi routeru, dá se nějak softwarově otestovat jestli je Wifi vysílání v pořádku? Nebo mám dát rovnou Wifi router na reklamaci, s tím že nefunguje Wifi? Děkuji za odpověď
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: nefungujici WIFI router
Pravděpodobně chyba konfigurace. Nevím, co to je za router, ale optimální nastavení (v případě solidního routeru) je modem v bridgi, pppoe spojení vytáčené až routerem. Wifi nastavovat postupně, nejdříve rozjet bez zabezpečení, vyzkoušet, a pak teprve nakonfigurovat šifrování.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB