Ozvučení obýváku za 15k

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ozvučení obýváku za 15k

Příspěvek od Vivec »

Chtěli bychom si s přítelkyní "vylepšit" obývák reprem primárně k filmům, ale taky na poslech, cenový limit máme 15k kč a měl by v tom být reciever a repro. Váhám, jestli vzít nějaký set 5.1, nebo na začátek třeba jen dva reproduktory a subwoofer a další dokoupit časem. Fakt nevim, protože obě má svoje velká plus i mínus- u setu už budu mít komplet prostorovej zvuk, všechny reproduktory sladěný (barevně, vzhledově) a nebude mě to stát v budoucnu další peníze. Pro samostatný repra bude asi hovořit větší kvalita, ale nejsme ani jeden moc náročný posluchač.
Přední reproduktory by měli být podlahové sloupové, zvuk budu do recieveru posílat z PC optikou

reciever pravděpodobně Onkyo - TX-SR308 S, nedělám si iluze o kvalitě, v hledáčku mám i Pioneer - VSX-520-S a Yamaha - RX-V467 S, ale dle ceny usuzuje, že to bude uvnitř takřka totožný, nebo některý z nich (či jiných) nějak kvalitativně vyčnívá?

reproduktory jsem se ani neodvážil nějak vybírat

díky za návrhy a názory
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Ozvučení obýváku za 15k

Příspěvek od crashPC »

Můj názor je, že v téhle ceně je to buřt. Nejpodstatnější bude, poslechnout si to osobně, nebo mít možnost si to vyzkoušet doma.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Málo peněz, troufám si tvrdit že je lepší "ochudit" se o prostorové efekty a dopřát si mnohem lepší stereo. Když už tak bych volil hifibazar.cz a těch 15Kkč bych nalil jen do receiveru a šetřil na repro ve kterém bude dokonce výhybka a ne jeden kondík.

Jinak souhlasím s Crashem.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no vím že to je málo, ale nedám 15k za reciever abych na něj půl roku koukal než budu mít repro...
zatím jsem si vybral tyhle reproduktory: http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... ?katID=282
Canton GLE 470, sice to s recieverem vychází asi o 4k dráž, ale zkusim se podívat po bazarech jestli tam něco levnějšího nebude, časem bych pak dokoupil zadní a center
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Já taky nepsal hned koupit, v hifibazaru nic není? Mají tam takové ceny že se dá za málo peněz koupit hodně slušná sestava, k tomu mají na bazar rok záruku.

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1142

Tyhle by měli být lepší a jsou levnější než z tvého odkazu, obchod je taky v Ostravě. Pokud by jsi u nich zadal poptávku na jetý receiver tak jak už jsem psal by jsi ušetřil dost peněz, nebo spíš za stejné peníze budeš o pár tříd výše.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo to máš pravdu, ta cena za ty reproduktory je fakt dobrá, škoda tý barvy, ale to bych překous :)
nijak na to nespěchám tak to budu chvíly sledovat jestli se tam něco objeví
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“