9800gx2 problém
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- zdenal24
- Nováček

-
9800gx2 problém
Ahoj, potřebuju pomoct, 9800gx2 se chová jako půlka sama sebe. Ve správci zažízení ve win 7 jako dva adaptéry. V GPU -Z (nvidia sli enabled 2 GPUs)také rozděleno a údaje jako o slabší kartě. V crysis výkon jako asi jako jedna 8800gts 512 (měl jsem předtím..) Avšak LED signalizace v pořádku, kabel mám v dvi výstupu vedle hdmi ( druhý nedá signál ), v nvidia control panel zatrženo -režim více jednotek GPU- . Win 7 32bit, Asus p5k3 Deluxe, Seasonic M12D 850W. Prosím Pomoc..
- Lukes
- Začátečník

Re: 9800gx2 problém
Win7 SZ -OK
GPU-Z - OK
to s tim hornim DVI je normalni(neni pro hlavni monitor) - OK
stahni si 3dmark udelej si test se zapnuty sli a bez sli
GPU-Z - OK
to s tim hornim DVI je normalni(neni pro hlavni monitor) - OK
stahni si 3dmark udelej si test se zapnuty sli a bez sli
- zdenal24
- Nováček

-
Díky moc za odpověď, ješte mám strach o teploty, proto jsem moc netestoval. V gpu-z 1./ 78 72 a 68 2./ 92 84 77 v klidu. V zátěži asi 95 . Vyčistit? (vypadá totíž čistě, jako nová) Díky
- zdenal24
- Nováček

-
Ovladače? Nejnovější nebo zvláš´t pro multi gpu od z nvidia.com? Nějaká utilita k 9800gx2? ..
- zdenal24
- Nováček

-
Nevím jak 3d mark, mám strach kvůli teplotám. Ale v několika hrách výkon totožný nebo o chlup menší než 8800gts 512..
- Lukes
- Začátečník

tak kdyz mas strach z 3dmarku tak tu grafiku radeji vytahni uplne s PC dej si ji na policku at se ji neco nestane 
- zdenal24
- Nováček

-
Lukešu! hh Kdyby někdo řek, že ty teploty jsou v normě, může tam zůstat a cvičit.. Ta 8800gts mně umřela na dlouhodobé přehřívání, proto. A nestřílej si ze mě
..na takové citlivé téma.
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pretaktovana 9800GX2 650/1620/2000 pri teplotach 90-95C a nonstop 24/7/365 pouzivani na folding@home mi po 2 rokoch skapala... presnejsie vrchna polka zacala blbnut. Ale tak 2 roky nonstop pri tej teplote nie je az take zle.
Inac tie teploty su dost vysoke, znacne ich ovplyvnuje aj ne/kvalitna CASE.
Najskor ju vycisti, zaobstaraj ventilatory do bocnice a pokial sa bude stale prehrievat (>90C) tak jedine undervolting. G92 je znacne priatelska k undervoltu, mne sa z default voltazr 1.15V podarilo po znizeni na 1.00V aj dokonca vyrazne pretaktovat. A to nehovorim o tom, ze spotreba klesla o dakych 50W (a s nou aj teploty).
Najlepsie si kartu na prehrievanie a funkcnost SLI vyskusas pri dakom 3dmarku, tam ihned zistis, ci je OK.
a kratkodobeho prehrievania sa neboj. zapni si 2xgpuZ pre obe grafiky a nechaj logovat teploty s taktami. Karta ma ochranu a pokial sa prehreje (105C) tak sa automaticky podtaktuje co vidiet na znizenom vykone a aj v gpuz. Kratkodobe prehriatie by ju nemalo znicit. Ked mala nvidia problemy s auto ovladanim FANu, tak mi obcas aj par dni bezala na 105C kym som skontroloval masinu
Inac tie teploty su dost vysoke, znacne ich ovplyvnuje aj ne/kvalitna CASE.
Najskor ju vycisti, zaobstaraj ventilatory do bocnice a pokial sa bude stale prehrievat (>90C) tak jedine undervolting. G92 je znacne priatelska k undervoltu, mne sa z default voltazr 1.15V podarilo po znizeni na 1.00V aj dokonca vyrazne pretaktovat. A to nehovorim o tom, ze spotreba klesla o dakych 50W (a s nou aj teploty).
Najlepsie si kartu na prehrievanie a funkcnost SLI vyskusas pri dakom 3dmarku, tam ihned zistis, ci je OK.
a kratkodobeho prehrievania sa neboj. zapni si 2xgpuZ pre obe grafiky a nechaj logovat teploty s taktami. Karta ma ochranu a pokial sa prehreje (105C) tak sa automaticky podtaktuje co vidiet na znizenom vykone a aj v gpuz. Kratkodobe prehriatie by ju nemalo znicit. Ked mala nvidia problemy s auto ovladanim FANu, tak mi obcas aj par dni bezala na 105C kym som skontroloval masinu
- zdenal24
- Nováček

-
Výživný příspěvek, Děkuju