Problém s LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s LCD

Příspěvek od Satepek »

Dostal se mi do rukou jeden notebook konkrétně HP 6735s je na něm ale jeden problém viz video. Po chvilce se zasekne obraz a displej začne od okraju bělat, po pohnutí panelem to naskočí, ale okamžitě to dělá to samé..
http://www.youtube.com/watch?v=sr9Aog3-D3I

Rád bych se vas zeptal co s tím může být, konektor na desku i kabel v pantech jsem projel LCD panel se mi zatím půlit nechtělo. Dle mne to bude asi jen nějaký studený kontakt, že to vždy po pohybu s panelem jde.
Omluvte sekci nevěděl jsem zda-li to dát sem nebo do ntb, ale jelikož to není problém notebooku, ale lcd panelu dávám to sem.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s LCD

Příspěvek od petr_ »

Nějaký spoj to je zcela jiště, ale podle těch projevů se obávám, že přímo v řídící elektronice panelu.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satepek »

Mikropájecí stanici vlastním trochu zručnosti taky :-) tak proč to nezkusit opravit. Před rokem jsem v tom samém ntb pájel na základní desce a jede dodnes..

//koukni na to video ještě jednou, ten pruh co je uplne napravo (jsou tady 2x svislé pruhy světlé a tmavě modré barvy a mezinimi jeden svislý funkční) a jeho dobře vidět po tom co s tím pohnu. Myslíž, že to bude taky spojeno s touto vadou ?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

NO. Zkus to rozebrat, a lokalizovat místo, na které to reaguje. Když budeš mít štěstí, tak bude studěňák na pcb LCD modul někde kolem nábojové pumpy (poznáš podle cívek). Když budeš mít smůlu, bude problém v kontaktování na sklo, s čímž nic neuděláš.
K těm pruhům nevím.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Vadný displej - lépe řečeno fólie a polarizační filtry na sobě nedrží. Řešení? Koupit jiný displej.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satepek »

Au pokud je toto jediné řešení bude to asi nerentabilní, zajímavé je, že jsem tomu dal včera trošku zabrat. Panel sem poohýbal ruzně páčil do všech směrů div to neprasklo a dneska jede dobře celý den..
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satepek »

Sice prasečina ale problém to vyřešilo.. asi to tam dostalo ránu a něco vevnitř lcd upadlo po přitlačení na rámeček z boku jede tak to podložíme.. Po potřebných upravách zakápnuto plastem s tavné pistole, nasazen rámeček složeno a teď z něj píšu, ale bombu to někde dostalo pěknou rámeček je rozlomyný přesně v tom místě..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“