VPN / SSH tunel

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

VPN / SSH tunel

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, řeším poněkud rozsáhlejší problém, se kterým si už asi měsíc nevím rady - takže se omlouvám za délku příspěvku. Samozřejmě jsem se odpověď na své otázky pokoušel googlit a všemožně jinak zjišťovat, zatím bohužel neúspěšně.

Popis problému:
Kamarád dostal ban na jeho IP adresu, ze které se mnou hrál multiplayer hru. Pod jeho IP (má sdílenou) totiž hrál cheater, který byl proto zabanován i na IP. Ze strany provozovatele hry tedy není možná žádná pomoc - IP neodbanuje. Takže, co potřebuji: Buď změnit IP adresu kamaráda, nebo zajistit, aby využíval pro připojení můj internet (mám 20Mb optiku, takže není problém).

Ad 1)
Jako první mě napadlo, zda by kamarádovi ISP neposkytl veřejnou IP. Bohužel, jakákoliv změna IP není možná. Zároveň ISP nemůže s tímto problémem jakkoliv pomoci. Druhý pokus byl ve využití VPN tunelu. Vyzkoušeli jsme na jeho PC tunu softwaru, žádný mu bohužel nefungoval. Mám účet na http://www.vpnhosting.cz/ - mě vše funguje v pořádku přes ně (plnou ryhlostí internet a mám jejich IP), kamarád se přes VPN prostě nepřipojí, ani s využitím OpenVPN.

Ad 2)
Našel jsem si několik návodů, že by mělo jít vytvořit na mém PC (Win 7 64bit) SSH server, na jeho PC SSH klienta a přes SSH tunel by on využíval moje připojení k internetu. Bohužel, to se mi zrovna tak nepodařilo zprovoznit - klienta jsem zkoušel Putty a ještě jeden nezávislý, server jsem zkoušel OpenSSH a mnoho dalších - vše též bez úspěchu. Firewally jsme pochopitelně na obou PC po dobu zkoušení vypnuly.

Již mě absolutně nenapadá, jak tento problém řešit. Ale moc rád bych tento problém vyřešil a s kamarádem si opět zahrál. Nevěděl by prosím někdo, jak na to? Předem díky.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: VPN / SSH tunel

Příspěvek od LiveBomb »

Proc nejde ta Public IP?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Myslíš jeho IP? Na ní je právě ten ban, a nemůže s ní hrát...
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ne, proc nemuze dostat verejnou?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jeho ISP prý Veřejné IP poskytuje pouze firmám za poplatek, nikomu jinému. Prý jích má málo...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

:lol: Celej svet jich ma malo
No at to neni jen OT, co to zkusit rozbehat pres DD-WRT na routerech?
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jasně, přejití na IPv6 už bude nutné :D

Na DD-WRT se kouknu, ale nevím, jestli to bude jeho router podporovat, přesný typ zjistím (tuším nějaký D-link).

//A jak by se to v DD-WRT případně řešilo?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Na jenom DD-WRT by se rozbehal server pro VPN a na druhym klient. Predpokladam ze ty verejnou IP mas...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/OpenVPN
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne ned 16. led 2011, 20:17, celkem upraveno 1 x.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ok, jo, já mám k dispozici sdílenou i veřejnou IP.

//Ale na můj router bych zase asi nedal DD-WRT, protože není vůbec v seznamu podporovaných (Zyxel P-320W)...
Kámošův router: D-Link AirPlus G DI-524

//Edit 2: Tak jeho router také není podporovaný DD-WRT (To less flash memory to run dd-wrt!), takže nějaký jiný nápad?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Vyměnit poskytovatele....odhaduji, že je to nějaká garážová wifi ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To by nebylo špatný no, jedná se o místního poskytovatele (Pardubice) a wifi to je, společná pro jeden barák. Jenže jestli taky je konkurence s podobnou cenou... A jiné řešení nikoho nenapadá?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Veřejnou IP dává dnes téměř každý, UPC, O2, od vás z Chrudimi třeba Coprosys (na požádání, na wimaxu určitě). U jakéhokoliv slušného ISP by to nemělo být za rozumný poptatek (do stovky) problém.
EDIT: Jinak s tím VPN to vypadá, že s tím bude mít také něco společného ten ISP.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ani nevím, že je u nás Coprosys - díky za info. Momentálně mám již několik net poskytovatele OMEGAplus, taky místní, veřejná IP zdarma a bez problémů, i řešení potíží. Začínal u nás na 2Mb přes wifi, nyní máme za stejnou cenu jako u 2Mb (cca 350,-Kč) 20Mb přes optickou síť, a nabízí za vyšší ceny až 100Mb. Takže si také myslím, že az případný poplatek by každý slušný ISP měl dát veřejnou IP. Bohužel u kamaráda tomu tak není...

A VPN dle poskytovatele oni rozhodně nijak neblokujou, ale vzhledem k tomu, že všechna VPN, která fungovala mě i dalším, jemu bohužel nefungovala (většinou chyby v přístupných portech apod.) si také myslím, že to nějak blokují nebo tak.

//Edit: A nějaký nápad, jak to vyřešit (klidně prasácký) alespoň do doby, než by změnil ISP, by nebyl?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Podle mého blokují VPN jako celek. Zkuste, zda je průchozí port 1723 a 43. Pokud ne není co řešit.
Prasácký nápad je, N2N nebo hamachi a nějak to směrovat přes to - na linuxové mašině.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ok, vyzkoušíme to. Ale přes http://www.vpnhosting.cz/ (momentálěn tedy na free verze mají výpadek) nabízí i připojení přes VPN skrz OpenVPN, které by mělo jit přes jiné porty (tuším že 80/443?) a mělo by obejít blokaci VPN - a také to nefungovalo (když free verze fungovala i mě). Nebo ono to vlastně fungovalo, po 20-tém pokusu mu asi na 3 minuty net běžel přes OpenVPN, stihnul se podívat na jinou IP a pak zase konec.

//K prasáckému nápadu, pro mě by nebyl nijak problém jet na Linuxech a zkusit to nějak provést, Hamachi by nám mělo jet (obdoba - Tunngle - nám jede) - jenže na Linuxech pochybuji, že spustím bez problémů hru :-D Ale mám ještě dostupný notebook, na něj bych Linuxi mohl dát...

//Jo a VPN jsme zkoušely přes PPTP i IPSEC/L2TP
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

klient na windows, druhý bod se směrováním na linuxu.
// EDIT: opravdu nevím, jestli má něco takového smysl řešit kuli hře.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No jelikož s Linuxem jsem pracoval jen párkrát a to jako běžný uživatel, sám bych to asi nevymyslel (možná podle nějakých návodů by tomohlo jít...).

Tak pokud to bude extrémě složité, tak samozřejmě ne, ale jelikož je to jedna z nejlepších her, co jsme kdy hráli, ocenil bych, kdyby se to povedlo.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Myslím, že vyměnit ISP je jednodušší, a do 14 dní hrát můžete. Jinak může pak být problém ještě s odezvou, pokud to budeš rozběhávat nějde doma, přes vpn můžeš počítat s tím, že to bude tak 2* součet tvojí a jeho.
//Edit: Zítra bych jim zavolal, že veřejnou IP požaduje, jinak odchází. Překvapivě často to pomůže.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ok, tak já mám odezvu cca 5ms dle testů, on cca 10ms dle testů, což by dalo reálně minimálně nějakých 50ms, ale ještě by to ušlo...

Dobře, info o veřejné IP vyřídím - kéž by to pomohlo, nejjednodužší a nejlepší přístup.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Ono je to nejlepší jak pro něj, tak i pro toho ISP.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“